Ingrediente:
- 4 linguri miere
- 500 g faina
- 200 g zahar pudra
- 50 g unt
- 3 oua
- 1 lingura rom
- 1 lingurita (impreuna) scortisoara si cuisoare
- 60 g stafide
- 100 g fructe glasate
- 1 pachet praf de copt
- coaja de la o jumatate lamiae
- lapte
Modul de preparare:
Amestecam mierea si zaharul cu ouale intregi, tirnp de 10-12 minute. Adaugam untul topit, fructele taiate marunt, romul, coaja de lamaie si mirodeniile; amestecam inca odata totul, cel putin inca 5 minute.
Presaram faina (amestecata cu praful de copt) si adaugam lapte (5-6 linguri), pana ce aluatul se intinde bine. Punem aluatul in forma, dupa ce am uns-o in prealabil; stratul de aluat trebuie sa aiba o grosime de aprox. 2 cm. Coacem la foc potrivit pana ce capata culoarea castanie. Rasturnam pe o planseta pe care am presarat zahar pudra si lasam sa se raceasca. Taiem in forme si marimi diferite. Putem aplica si o glazura de rom .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu