joi, 22 iulie 2010

Turta dulce cu rom


Ingrediente:

  • 4 linguri miere
  • 500 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita (impreuna) scortisoara si cuisoare
  • 60 g stafide
  • 100 g fructe glasate
  • 1 pachet praf de copt
  • coaja de la o jumatate lamiae
  • lapte

Modul de preparare:

Amestecam mierea si zaharul cu ouale intregi, tirnp de 10-12 minute. Adaugam untul topit, fructele taiate marunt, romul, coaja de lamaie si mirodeniile; amestecam inca odata totul, cel putin inca 5 minute.

Presaram faina (amestecata cu praful de copt) si adaugam lapte (5-6 linguri), pana ce aluatul se intinde bine. Punem aluatul in forma, dupa ce am uns-o in prealabil; stratul de aluat trebuie sa aiba o grosime de aprox. 2 cm. Coacem la foc potrivit pana ce capata culoarea castanie. Rasturnam pe o planseta pe care am presarat zahar pudra si lasam sa se raceasca. Taiem in forme si marimi diferite. Putem aplica si o glazura de rom .

Niciun comentariu: