duminică, 24 mai 2009

Experimentul Philadelphia

Istoria incepe cu Morris Ketchum Jessup, un om de stiinta insteresat de numeroase subiecte. In anii 20 el preda astonomia si matematiaca la Universitatea Drake, in Yowa, si la Universitatea din Michigan. Dupa ce si-a sustinut teza de doctorat, a efectuat cercetari care au dus la descoperirea mai multor stele duble catalogate si de catre Royal Astronomical Society.
Jessup a petrecut mult timp studiind ruinele maya si inca. El a ajuns la concluzia ca aceste monumente au fost construite cu ajutorul unei tehnologii superioare, venita din alta lume. Dar, el a trebuit sa-si intrerupa cercetarea din lipsa de bani. S-a reintors in SUA unde a inceput sa lucreze in domeniul cercetarii OZN-urilor si a scris 4 carti pe acest subiect. Jessup a declarat ca oamenii politici trebuie sa-l ajute pentru ca el sa faca cugetari serioase privind teoria campului unificat, o problema careia Einstein i-a consacrat ultimii ani din viata sa.

El crede ca studiul acestei teorii va furniza raspunsul la problema sursei de energie utilizata de OZN-uri. La 13 ianuarie 1956, Jessup a primit 2 scrisori de la un cititor care semna Carlos Miguel Allende cat si Carl M. Allen. In ele, pline de greseli de ortografie, Allende il punea in garda pe Jessup contra interesului sau pentru teoria campului unificat. El a afirmat ca marina americana aplicase, in 1943, aceasta teorie: in timpul unei experiente, un vas a fost facut invizibil timp de cateva clipe, ceea ce a provocat traumatisme grave in randul echipajului.

Jessup a raspuns la scrisoare si a cerut detalii suplimentare. Dar cititorul nu-i putea oferi alte informatii. Totusi, Allende a povestit faptul ca in 1943, un anume dr. Franklin Reno a lucrat la aplicarea teoriei unui camp unificat a llui Einstein. Marina a utilizat aceasta pentru a realiza o experienta surprinzatoare, in timpul careia USS Eldridge si intreg echipajul sau au fot facute invizibile. Acesata experienta a avut loc in mare in octombrie 1943 si Allende a asistat la ea, la bordul vaporului Andrew Furuseth.

El a raportat ca Eldrige se scalda intr-un straniu camp de forte, care acoperea 90 de metri de-o parte si de alta a vasului. Experiemntul a avut succes, dar el a provocat teribile si stupefiante efecte secundare membrilor echipajului. Unii au murit, altii au fost cuprinsi de nebunie si unii au ramas invizibili pe vecie. Mai tarziu, in timpul unei petreceri dintr-un bar aflat in Philadelphia, un anume numar de marinari au disparut subit. Allende sustine ca un ziar din oras ar fi povestit toatea acestea in toamna sau iarna lui 1944 sau 1946. El a povestit deasemenea o experienta in timpul careia alt vas ar fi fost teleportat de la un chei la altul al portului Philadelphia la cel din Newport News, in Virginia. Dar Allende nu a asistat la acest experiment ci doar a citit intr-un ziar din Philadelphia, dar nu-si mai aminteste exact data.

In fine, el si-a dat numarul de atricol CZ 416175 si numele camarazilor sai, sau a oamenilor martori ca el, al incidentului si care ar fi putut oferi detalii suplimentare despre aceste experiente insolite. Unele din informatiile date de Allende au putut fi verificate: el si oamenii pe care i-a numit au servit intr-adevar pe SS Andrew Furuseth si USS Eldrige au exatat cu adevarat. Dar Jesup nu a avut nimic de a face cu pretinsa operatie Philadelphia. Mai mult, se pare ca fusese cuprins de paranoia.

Nimic nu a demonstrat faptul ca ar fi fost in zona atunci cand a pretins el. Nu s-a gasit nici un articol care sa-l mentioneze pe Allende. Oamenii de stiinta nu stiau daca aceasta poveste este falsa sau adevarata. Nu stiu nici daca un asemenea experiment ar putea fi realizat, deoarece nu exista tehnologia, cel putin la nivel oficial american.

Niciun comentariu: