1. Se face un decoct de ceapa (la un litru de apa se fierb
timp de 15 minute, 3 cepe necuratate, taiate felii; se beau 2-3 cani pe zi.
2. Se aplica suc de ceapa cruda pe dintii durerosi.
3. Se aplica pe maseaua dureroasa un cocolos format din
patrunjel cu sare.
4. Sucul de patrunjel se amesteca în parti egale cu alcool
de 90 de grade.
Lichidul se pastraza într-o sticla închisa ermetic si,
atunci cind apare durerea, tamponati locul bolnav cu vata îmbibata în acest
amestec.
În cazul nevralgiilor dentare, umeziti cu acest lichid atit
gingia, cit si obrazul pe întreg maxilarul.
5. Se clateste gura, cit de des posibil, cu infuzie de
menta.
6. Durerile de dinti chinuitoare mai pot fi potolite cu
ajutorul uleiului de garoafe. Se pun citeva picaturi pe doua tampoane de vata.
Unul se apasa pe dintele dureros, iar celalalt se introduce în urechea aflata
pe aceeasi parte cu dintele.
Durerea trece fulgerator.
Uleiul de garoafe se obtine astfel:
Se umple o sticluta cu flori si frunze de garoafe. Se toarna
deasupra ulei de floarea-soarelui sau de masline, pina se acopera plantele. Se
lasa la soare 15 zile sau mai mult, apoi se strecoara. Se pastreaza în
sticlute, la loc racoros.
7. Se mai pot pune comprese cu argila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu