Durerile de gat apar în faringite, laringite si amigdalite.
1. Foarte eficienta este impachetarea gatului cu cartofi.
Se pun la fiert trei cartofi. Cartofii fierti se strivesc si
se pun într-un servet, care se pune apoi în jurul gatului, sub forma de
compresa.
Se acopera compresa cu un fular gros. Cartofii trebuie
lasati pe gat înca doua ore.
2. Se pot aplica si cataplasme calde cu ceapa coapta, cenusa
cu sare, praz fiert si presarat cu putin piper, miez de paine îmbibat cu spirt.
3. Untura ranceda se întinde pe felii de ceapa si se pune la
gat.
4. Infuzie de nalba - 3 cani pe zi.
5. Gargara cu infuzie din una dintre plantele: patrunjel,
nalba mare, salvie, cimbrisor, musetel, salcie, frunze de dud uscate (se face
de 3 ori gargara pe zi).
6. Gargara cu apa cu otet de mere. Concentratia de otet o
pregateste fiecare dupa cum o suporta.
Din aceasta solutie se ia din ora în ora cite o gura cu care
se face gargara.
Din cand în cand se si înghite putina solutie pentru a fi atinse
si partile profunde ale gatului.
Pe masura ce jena din gat înceteaza, gargarele vor fi facute
tot mai rar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu