Preparare: Se curata spanacul, fetica si salata frisee, se spala bine si se centrifugheaza. Frunzele de salata se taie in bucati potrivite si se amesteca intr-un castron. Miezul de nuca se toaca in bucati mari. Pentru dressing se zdrobeste Roquefortul cu furculita si se freaca branza cu smantana. Apoi se inglobeaza treptat otetul, uleiul de nuca si sucul de mere, obtinandu-se o crema omogena. Se potriveste gustul cu sare, piper si zahar. Se spala smochinele si se zvanta. Se scot coditele, se taie smochinele in opt felii. Se toarna dressingul peste frunzele de salata si se amesteca usor. Se impart frunzele in patru castroane. Se orneaza cu feliile de smochine, se presara miezul de nuca si se servesc. Este excelenta ca aperitiv sau ca fel de mancare principal, servit cu bagheta calda.
Se obtin 4 portii.
Pe portie: 200 kcal; 6 g proteine; 15 g grasimi; 10 g glucide.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu