duminică, 19 iulie 2009

Salata cu smochine proaspete

Ingrediente: 50 g frunze tinere de spanac; 100 g fetica; 100 g salata frisee; 30 g miez de nuca; 4 smochine proaspete; pentru dressing: 50 g branza Roquefort, 2 linguri smantana foarte grasa, 1 1/2 lingura otet de vin alb, 1 lingura ulei de nuca, 2 linguri suc de mere, sare, piper negru proaspat macinat, 1 praf de zahar.

Preparare: Se curata spanacul, fetica si salata frisee, se spala bine si se centrifugheaza. Frunzele de salata se taie in bucati potrivite si se amesteca intr-un castron. Miezul de nuca se toaca in bucati mari. Pentru dressing se zdrobeste Roquefortul cu furculita si se freaca branza cu smantana. Apoi se inglobeaza treptat otetul, uleiul de nuca si sucul de mere, obtinandu-se o crema omogena. Se potriveste gustul cu sare, piper si zahar. Se spala smochinele si se zvanta. Se scot coditele, se taie smochinele in opt felii. Se toarna dressingul peste frunzele de salata si se amesteca usor. Se impart frunzele in patru castroane. Se orneaza cu feliile de smochine, se presara miezul de nuca si se servesc. Este excelenta ca aperitiv sau ca fel de mancare principal, servit cu bagheta calda.

Se obtin 4 portii.

Pe portie: 200 kcal; 6 g proteine; 15 g grasimi; 10 g glucide.

Timp de preparare: 25 minute

Niciun comentariu: