joi, 27 octombrie 2011

PIZZA BRATILUCA


Ingrediente:1cana=250ml

blat:1 lingurita cu varf de drojdie uscata, 3/4 cana de apa calda (nu fierbinte), 2 cani de faina alba, 1/4 cana de faina de porumb, un pic de sare, 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare: Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute. Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, uleiul.Se framanta 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit. Acest aluat este pentru 2 pizza. Se imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute si se pun ingredientele: tot felul de branzeturi, un pic de ceapa, masline, rosii. Se lasa sa se coaca la 200 C timp de 20 de minute.

Niciun comentariu: