joi, 27 octombrie 2011

PIZZA CU BLAT DE MĂLAI


Ingrediente: 2 dovlecei, 200 g. malai, 50 g. unt, 200 g boabe de porumb fiert, 450 g rosii, taiate sferturi, 2 lingurite cimbru uscat, 150 g branza Cedar

Mod de preparare: Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare. Adaugati dovleceii si opariti-i timp de 1-2 minute. Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece. Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas) Incorporati untul. Amestecaţi puţin şi mămăliga este gata. Rasturnati mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa. Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii şi roşiile tăiate sferturi. Se potriveşte gustul cu sare, piper, cimbru şi brânză rasă. Se coace 15- 20 minute.

Niciun comentariu: