joi, 27 octombrie 2011

PIZZA AFRODITA


Ingrediente:

aluat: 250 g făină albă, 2 lingurite drojdie uscată, ½ lingurita zahăr alb, 2 linguri ulei, 125 ml apă călduţă,1 ou întreg, sare

umplutură: 200 g ciuperci, 200 g măsline fără sâmburi, 200 g ardei gras, 100 g morcov,frunze de busuioc , oregano, cimbru , piper alb măcinat , 300 g caşcaval ras, 400 g sos de roşii

Mod de preparare

Se lasa drojdia cateva minute in apa calduta sa se inmoaie impreuna cu zaharul si sarea. Se adauga oul batut, uleiul si faina. Se framanta pana nu se mai lipeste de mana. Pizza aceasta am facut-o de data aceasta fara carne. Am folosit pentru umplutura: ciuperci, masline, ardei rosu, morcov, taiate marunt. Toate acestea NU au fost calite. Se intinde blatul peste care se pune un sos de pizza in strat subtire. Eu in sosul de pizza adaug plante aromate: busuioc, oregano, marar, putin cimbru si piper macinat. Se presara umplutura peste blat si apoi cascavalul ras, dupa care se ruleaza si se taie felii de 2-3 cm grosime. Se coace la foc mic.

Niciun comentariu: