duminică, 27 martie 2011

GEMENI


Simbolistica. Al treilea Semn zodiacal, care nu corespunde nici ca localizare si nici ca intindere constelatiei omonime. in sigla moderna, ce reprezinta doi gemeni umani dand mana cu doi gemeni nemuritori, se pastreaza simbolismul originar - doi barbati, unul de conditie terestra, iar celalalt de conditie divina. Pentru vechii egipteni, steaua fixa Alfa este Castor (19 gr. 29' Rac), geamanul nemuritor (divin), in vreme ce steaua fixa Beta este Pollux (22 gr. 28' Rac) geamanul muritor (uman, terestru).

Semnul zodiacal Gemeni apartine Elementului Aer, are calitatea de mutabil si isi face simtita influenta la nivel mental si intelectual. Nativul gemeni, in aspectul lui armonios, este foarte sociabil si manifesta un caracter versatil, idealist, comunicativ, inventiv, alert, pastrandu-si aparenta tinereasca, mentala si fizica - adica acele calitati asociate Aerului ca modalitate de a stabili comunicarea cu lumea. in aspectul lui dizarmonios, nativul gemeni este nelinistit, nerabdator, instabil si adesea chiar instabil mental, superficial, inconstient, predispus la imaturitate sau chiar la infantilism. Semnul zodiacal Gemeni este guvernat de catre Mercur, care confera nativilor abilitati relationale si disponibilitati mentale de factura informationala, avand mai degraba legatura cu memoria de scurta durata. Din punct de vedere anatomic, Semnul guverneaza umerii, bratele si aparatul respirator si procesul respiratiei. De asemenea, el guverneaza dualitatea in general (adesea veti intalni nativi care simt doua emotii in acelasi timp), comunicarea de orice fel (orala, scrisa, la distanta, telepatica), invatamantul elementar, calatoriile scurte, vecinii si rudele.

Greseala spirituala. Semnul zodiacal Gemeni ramane, probabil, cel mai mental dintre Semnele de Aer ale Zodiacului; fiind in analogie cu varsta adolescentei - varsta prin definitie a cunoasterii, a acumularii de informatie, a miscarii permanente a mintii - el concentreaza energia fiintei umane catre actiunea de a afla. Nativii traiesc foarte mult la nivelul ideilor, exista foarte mult in afara lor, in tot ce se petrece in lume, in familie, intre prietenii apropiati si comunica permanent - indiferent ce si cu cine dar, atentie!, fara sa se comunice pentru ca nu au timp, culmea!, sa afle ce se petrece in ei insisi. Sunt la curent cu tot si cu toate, dar niciodata nu le trece prin minte ideea de a se ocupa de propria fiinta. Tocmai de aceea nu au timp sa se relaxeze si pierd din vedere viata lor interioara. Atenti intotdeauna la cuvinte si la ce se poate ascunde in spatele lor, la un posibil al doilea sens asadar, ei sunt departe de a avea incredere in ceilalti sau de a fi atenti la viata lor launtrica. Rezonanta scazuta cu planul afectiv universal si cu iubirea ii face sensibili la boli in general; afectiunile cele mai frecvente si, uneori, cele mai grave, ale nativilor Gemeni se produc la nivelul sistemului nervos central.

Atitudinea spirituala. Acesti nativi au nevoie asadar, cel mai mult, sa iubeasca si sa investeasca in iubire, deoarece nu informatia, nu acumularea permanenta de cunostinte constituie hrana fiintei umane, ci imensa Gratie Divina care ne sprijina, clipa de clipa, evolutia spirituala pe aceasta planeta si in aceasta lume a aparentelor. Nici o fiinta umana nu se hraneste din forme trecatoare si din energii de scurta durata - cum sunt cele ale stirilor de orice fel - ci din imensa Iubire, din nesfarsita dragoste care ne vine de la Dumnezeu-Tatal.

Din punct de vedere profesional, nativii Gemeni se angajeaza acolo unde sunt necesare o minte rapida si maini indemanatice; de aceea, dieta lor trebuie sa includa alimente bogate in proteine, care maresc vitalitatea (oua, branza, nuci si soia), dar si alimente bogate in glucide si vitamine, care hranesc sistemul nevos adesea foarte epuizat. Acestei diete i se mai pot adauga samburii de migdale, stafidele, alunele de padure, fisticul, mierea, maslinele; in perioadele de stres, putina branza de oaie este mai mult decat binevenita. in caz de stres avansat, se recomanda ceaiurile slabe de valeriana sau albastrele administrate seara, inainte de culcare.

Sarea Semnului zodiacal Gemeni este clorura de potasiu, prezenta in cantitati semnificative in fasole verde, sparanghel, pere, prune si ananas.

Plantele medicinale asociate acestui Semn sunt: anasonul, trifoiul, tataneasa, albastrelele, gura lupului, uneori chiar teiul si petalele de trandafir.

Metalul specific acestui Semn zodiacal este mercurul.


Niciun comentariu: