duminică, 13 septembrie 2009

Fascinantele mistere ale Bibliei

Biblia este o sursa de adevar infailibil pentru miliarde de oameni, dar in cazul unei carti atat de vechi, speculatiile pentru anumite fapte continute, apar. Ne vom referi aici la unele mistere istorice si la unele mistere teologice continute de Biblie.

Sfantul Graal

Misterul: Unde este Sfantul Graal

Dupa mitologia ortodoxa, Sfantul Graal este o cupa folosita de Isus in cadrul Cinei cea de Taina, care se spune ca ar avea puteri miraculoase. Legenda legaturii lui Iosif din Arimathea cu Sfantul Graal dateaza de la sfarsitul secolului al 12-lea. Legenda spune ca Iosiv a primit Sfantul Graal de la Isus insusi si l-a trimis in Marea Britanie. Credinta in existenta Marelui Graal si interesul fata de acesta, nu au scazut niciodata.

Exista cateva biserici care sustin ca detin Sfantul Graal. De exemplu Catedrala Sfanta Maria din Valencia. Se presupune ca ar fi fost adus la Roma de catre Sfantul Petru, in secolul I, apoi in Huesca, Spania de catre Sf. Lawrence, in secolul al treilea. Se pare ca Sfantul Gral detinut de Catedrala din Valencia s-a dovedit stiintific ca fiind creat in secolul 4i.H in Estul Mijlociu.

Se mai zvoneste ca Sfantul Gral de fapt ar fi ingropat in Capela Rosslyn sau dainuie la mare adancime la Glastonbury Tor. Alte legende spun ca un grup secret de protectori ereditari tin Sfantul Grall sau ca a fost ascuns de catre templieri in Insula Oak.

Sodoma si Gomora

Misterul: Chiar au existat aceste orase, si daca da, unde?

Din cauza pacatelor locuitorilor, Sodoma, Gomora, Admah si Zeboim au fost distruse. In crestinism si islamism, numele lor a devenit sinonim cu pacatul, iar caderea lor cu rasapunsul dat de Dumnezeu pentru razvratirea lor. Istorica existenta aSodomei si Gomorei este inca in disputa intre arheologi. Biblia indica localizarea lor langa Marea Moarta.

Gradina Raiului

Misterul: Unde este Gradina Raiului

Se crede ca Gradina Raiului chiar a existat. De fapt, Biblia da cateva indicii asupra localizarii sale. Exista ipoteze care plaseaza Raiul al capatul lui Tigru si Eufrat, in Irak, Africa. Adevarata locatie ramane totusi un mister, totusi, exista o poveste fascinant in Biblie, in care Etiopia este mentionata ca fiind landa sau in jurul Gradinii Raiului( in Geneza 2:13). Se pare ca locatia stiintifica a nasterii vietii este Etiopia. Asta a reiesit din cercetarile stiintifice facute inca din 1974.

Codurile Bibliei

Misterul: Se pare ca Biblia contine mesaje codificate; este o coincidenta?

Codul Bibliei, cunoscut si sub denumirea de Codul Torah, este o serie de mesaje care exista in afara textului Bibliei, care atuci cand este decodat formeaza cuvinte si fraze presupuse a fi profetii. Acest lucru a fost facut cunoscut de cartea Codul Bibliei.

Cel care a decodat codurile Bibliei este jurnalistul Michael Drosnin. Cea mai faimoasa predictie a sa bazata pe codul biblic a fost in 1994, cand prevestea asasinarea prim-ministrului israelian Yitzhak Rabin, din 1995.

Niciun comentariu: