joi, 4 septembrie 2008

Descoperiri si inventii haioase

  1. Ce au in comun elefantul si papagalul? Amandoi imita sunetele pe care le aud in jurul lor. S-a constatat ca un elefant dintr-o gradina zoologica din Kenya imita sunetele camioanelor care treceau pe un drum din apropiere.
  2. Studentii de la Universitatea Brown din Statele Unite au inventat un ceas desteptator care monitorizeaza undele cerebrale pentru a determina cand este cel mai potrivit moment pentru a te trezi. Singurul dezavantaj este ca trebuie sa dormi cu o multime de electrozi montati pe cap.
  3. S-a constatat ca un rozator ciudat care era la vanzare intr-o piata din Laos facea parte dintr-o specie nedescoperita. Mai mult: s-a descoperit ca face parte dintr-o noua familie de mamifere, prima descoperita in mai mult de trei decenii.
  4. In timp ce incercau sa descopere modalitati de eliminare a problemei broastelor raioase, introduse in Australia pentru a elimina daunatorii din campurile de trestie de zahar, dar care s-au dovedit apoi un adevarat dezastru ecologic, niste savanti australieni au constatat ca broasca raioasa este deosebit de atrasa de lumina din discoteci.
  5. Premiul anual Ig Nobel, care se acorda celor mai absurde cercetari stiintifice, a fost castigat anul acesta de un domn care a inventat un ceas desteptator ce fuge si se ascunde de tine pentru a te obliga sa te scoli din pat... de un grup de cercetatori care au studiat daca oamenii inoata mai repede in sirop decat in apa... de un savant englez care a analizat activitatea cerebrala a lacustelor in timp ce se uita la Razboiul Stelelor... si unei echipe germane care a calculat presiunea produsa de anusul pinguinilor atunci cand isi fac nevoile.

Niciun comentariu: