Acneea
Pentru tineri in general, dar nu numai pentru acestia, acneea face parte din categoria problemelor inestetice ingrijoratoare. Dar daca aceste persoane cunosc cauzele aparitiei si dezvoltarii ei si dau dovada de vointa, acneea nu mai reprezinta o grija in plus.
Sapunul hidratant si pasta de dinti
Cu totii stim ca acneea nu este o boala contagioasa, microbul ei aflindu-se in organismul nostru, de ea nu ne putem apara, dar o putem preveni si trata.
Iata ce avem de facut in acest sens.
Spalati-va pielea cu un sapun hidratant. Pentru o acnee severa, este important sa consultati medicul inainte de a cumpara diferite produse de la farmacie.
Este recomandat ca produsele care contin uleiuri sau alte materii grase sa fie evitate, caci ele nu au capacitatea de a impiedica dezvoltarea acneei, din contra, ele pot conduce la aparitia unei inrosiri persistente. Un alt sfat, indiferent daca suferiti sau nu de acnee, este acela de a nu pune miinile pe fata, caci miinile dumneavoastra ating tot felul de lucruri purtatoare de microbi si mizerie.
Nu ar trebui sa va ascundeti acneea prin fel si fel de metode, care va pot spori numarul cosurilor, dar, daca vi se intimpla sa va apara un cos oribil pe fata inainte cu trei zile de a face o fotografie pentru legitimatia de serviciu, permisul de conducere, pasaport etc., folositi un truc de pe vremea bunicii, care consta in aplicarea de pasta de dinti, inainte de culcare, pe locul cu pricina. Este un truc vechi care da rezultate, ca multe altele!
Iarna si efectele ei asupra pielii
Pielea este sensibila in orice anotimp, dar conditiile climatice ale iernii constituie pentru ea un adevarat pericol. Gerul favorizeaza dezvoltarea secretiei de sebum si reduce numarul celulelor care dau elasticitate pielii. Anotimpul geros afecteaza pielea, care se usuca, devine rosie, iritabila si chiar se poate crapa, producind o senzatie neplacuta. Pentru ca pielea dumneavoastra sa nu resimta efectele gerului ar trebui sa o hidratati mai mult ca de obicei.
Si iarna se indeparteaza celulele moarte
Pentru ca produsele hidratante sa fie folositoare, in prealabil si in mod regulat, pe parcursul iernii, trebuie sa indepartati celulele moarte de pe piele. Pasul urmator ar fi aplicarea unei creme nutritive sau hidratante, insistind asupra portiunilor vulnerabile la frig, chiar daca le protejati cu fulare si manusi. Aceste puncte sensibile sint: fata, buzele, miinile, dar si antebratele, coatele, genunchii, picioarele, mai ales calciiele, coapsele si soldurile.
Gelul de dus si sprayul superhidratant
Gelul de dus este un accesoriu important pentru dusul de dimineata, la fel ca si spray-ul superhidratant, pe care ar trebui sa-l folositi pe intreg corpul la fiecare inceput de zi. Tot dimineata este indicata aplicarea pe fata a unei creme hidratante, iar in ceea ce priveste buzele, puteti apela la un luciu de buze cu glicerina, pentru a le proteja de vint. Si de miini ar trebui sa aveti grija, intrebuintind o crema protectoare.
Alte sfaturi pentru o piele sanatoasa
Incercati sa faceti o baie cu lapte diluind un litru de lapte in cada. Veti avea astfel parte de un moment placut, iar pielea dumneavoastra se va catifela.
Daca doriti sa faceti o baie relaxanta, aveti nevoie de 50 de grame de levantica, 50 de grame de cimbru, 50 de grame de salvie, 50 de grame de menta, 50 de grame de hamei, plante pe care le amestecati intii intr-o farfurie. Apoi, puneti-le intr-un saculet de muselina (sau intr-un ciorap), pe care il agatati sub robinetul cazii. Lasati apa calda sa curga timp de 10 minute, iar apoi intrati in cada.
Ce mai puteti face
Pentru obtine o piele frumoasa, incercati o masca din argila, apa de trandafir sau minerala. Aplicati-o pe fata timp de 15 minute. Indepartati masca si aplicati crema hidratanta. Lasati-o sa actioneze timp de 5 minute, dupa care puneti-va o batista de hirtie pe fata pentru a absorbi excedentul de crema.
De asemenea, si parul, si minile, si dintii ies in evidenta, iar sanatatea si ingrijirea lor sint lucruri importante.
Pentru un par stralucitor
Atunci cind va spalati pe cap, masati parul cu galbenus de ou, clatiti-l apoi foarte bine; asta conduce la pastrarea parului stralucitor si sanatos.
Antrenamentul dintilor
Incercati, pe cit posibil, sa mincati mere in mod regulat, muscindu-le, nicidecum feliindu-le, pentru ca, prin muscare, va antrenati dinti, ce vor deveni mai curati, iar gingiile vi se vor intari.
Unghii bine curatate
De doua sau de trei ori pe saptamina, curatati-va bine unghiile, mai ales partea alba, indepartati-va pielitele si puneti cite doua picaturi de ulei de migdale pe fiecare unghie, masati-le si lasati-le timp de 20 de minute, dupa care stergeti-le, fara sa le clatiti, dupa care aplicati-le un lac de unghii transparent. Veti avea astfel unghii tari si ingrijite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu