duminică, 7 februarie 2010

Ochiuri romanesti cu sos alb


Ingrediente:

  • patru oua
  • o lingura cu putin varf faina (25 gr.)
  • o lingurita cu varf unt netopit
  • 200 ml lapte
  • o lingura cu cascaval
  • o lingurita zeama de lamaie

Modul de preparare:

Se fac patru ochiuri romanesti si se aseaza in graten sau tigaie, unul langa altul. Se face un sos aIb. Faina si untul se amesteca pe foc mic 1-2 minute, fara sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in doua randuri, amestecand de fiecare data, pana se desfac toate cocoloasele for­mate, numai pe urma se pune din nou lapte. Sosul va fi neted ca o alifie.

El trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase. Se pune sarea necesara si putina zeama de lamaie. Nu se mai fierbe, se desarta peste ouale din graten. Deasupra se presara cascavalul ras. Se dau la cuptor 5 minute, apoi se servesc fierbinti din vasul in care au fost puse.

In loc de sos alb se poate pune 200 gr. smantana frecata cu o lingurita, un varf de faina (20 gr), 100 ml lapte si sarea necesara. Deasupra se presara parmezan. Se dau la cuptor 10 minute inainte de servire, ca sa fie fierbinti.

Niciun comentariu: