marți, 25 august 2009

Opt pahare de apa duc la arderea a 62 de calorii din organism

Tii dieta. Cum stii ce lichide ai voie sa consumi.

Specialistii in nutritie spun ca persoanele care incep o cura de slabit nu acorda importanta lichidelor pe care le consuma. Medicii afirma ca, pentru a avea rezultatele dorite, nu este suficient sa acorzi atentie doar alimentelor pe care le mananci.

Apa este lichidul de baza in dietele de slabit, spun nutritionistii. Este recomandata atat apa minerala, cat si cea plata, deoarece, pe langa faptul ca ofera organismului hidratarea de care are nevoie, stimuleaza arderea grasimilor. In plus, acest lichid pastreaza un echilibru in organism, astfel ca persoanele care au baut apa in timpul curei nu vor mai pune niciun kilogram la loc, bineinteles daca urmeaza un stil de viata sanatos, fapt ce include, pe langa dieta echilibrata, si sportul. In acelasi timp, apa este un catalizator pentru organism, evitandu-se, astfel, retentia de lichid. Mai mult, nutritionistii spun ca opt pahare de apa rece duc la arderea a 62 de calorii din organism, iar un astfel de consum timp de o saptamana duce la arderea a 430 de calorii. Atunci când organismului i se ofera alte lichide in afara de apa, pe lânga riscul de deshidratare care poate aparea, metabolismul isi incetineste functiile, iar grasimile se ard mai incet. Cafeaua este ideala atunci cand vrei sa slabesti, deoarece aceasta bautura ajuta la "arderea" grasimilor. In plus, stimuleaza digestia si accelereaza tranzitul intestinal lent. Medicii nutritionisti recomanda o ceasca de cafea dupa masa. Pentru persoanele care doresc sa isi indulceasca cafeaua se recomanda doua- trei linguri de lapte, de preferat cu continut redus de grasime. Zaharul sau zaharina trebuie evitate.

Ceaiul verde - ideal pentru persoanele care sunt la dieta, deoarece este bogat in antioxidanti. De asemenea, acest tip de ceai accelereaza arderile si digestia. Medicii nutritionisti recomanda consumul a cel putin o cana de ceai verde persoanelor aflate la dieta. Sucurile de fructe trebuie alese cu mare atentie, spun specialistii, deoarece anumite fructe, precum bananele sau strugurii, incetinesc procesul de slabire, mai ales ca sunt bogate in zaharuri. Nutritionistii recomanda evitarea cumpararii acestor sucuri din magazine, deoarece concentratia de zahar este extrem de mare. Sucurile din grepfrut si cele de portocale sunt cele indicate, deoarece sunt bogate in vitamina C, "ard" grasimile si accelereaza digestia. Laptele este un alt lichid recomandat in dieta, deoarece are un continut caloric destul de mic. Nutritionisti atentioneaza insa asupra continutului scazut de grasime pe care laptele trebuie sa-l contina. In plus, laptele este recomandat deoarece ofera senzatia de satietate.

Un pahar de bere poate avea pana la 300 de calorii

Bauturile alcoolice si racoritoarele carbogazoase trebuie evitate in timpul dietei, spun medicii nutritionisti. Aceste bauturi au un continut ridicat de zahar, iar raportul caloric la suta de mililitri este la fel de daunator pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Un pahar de bere poate avea pâna la 300 de calorii.

Info

De ce tin barbatii dieta

Potrivit unui studiu din SUA, prima motivatie pentru care un barbat ar dori sa slabeasca este felul in care arata - 36 la suta. Sanatatea reprezinta o alta motivatie pentru 33 la suta dintre barbati. Nevoia de a-si regasi formele initiale e un alt motiv pentru care 31 la suta dintre barbati decid sa urmeze o dieta. Specialistii spun ca, dupa vârsta de 40 de ani, barbatii se gândesc mai mult la felul cum arata, deoarece considera ca, odata cu inaintarea in vârsta, sunt mai putin atragatori. Concluzia a fost trasa dupa ce au fost analizate mai multe cercetari, la care au participat 20.000 de barbati supraponderali.

Niciun comentariu: