vineri, 28 august 2009

Fecioara, 28 august - Ziua limbajului

Persoanele nascute pe 28 august sunt experte in utilizarea limbajului si a tehnicii. In mod normal, cuvantul „limbaj” se refera la folosirea cuvintelor scrise sau vorbite. Intr-adevar, nativii sunt foarte priceputi in aceasta privinta. Totusi, folosind acest cuvant intr-un sens mai larg, ne putem referi la limbajul meseriei, la existenta unei anumite usurinte de a folosi o anumita tehnica. In mod frecvent, nativii care nu vorbesc prea mult stapanesc foarte bine datele tehnice ale meseriei pe care o au. Ei sunt preocupati de ceea ce fac pana la cel mai mic detaliu. In plus, cei nascuti in aceasta zi sunt foarte convingatori. Ei stiu cum sa ii faca pe cei din jurul lor sa se gandeasca la un anume lucru, sa il admire si poate chiar sa fie de acord cu el.

Nativii zilei de 28 august sunt foarte buni negociatori. Pe langa faptul ca sunt adeptii discutiilor, ei stiu cum sa manipuleze anumite concepte. Argumentele lor pot fi comparate cu un sistem invulnerabil si, din aceasta cauza, pot fi foarte greu combatute. De obicei, cei nascuti in aceasta zi evita pe cat posibil folosirea unui limbaj elevat sau prea tehnic. Cei nascuti in aceasta zi considera ca aptitudinile tehnice sunt nefolositoare daca nu sunt puse in slujba unei idei sau a unui plan pe care ei il considera interesant. Asadar, nativii isi propun sa isi foloseasca talentele retorice pentru a-si face cunoscute ideile si pentru a-i convinge pe cei din jur de calitatea acestor idei.

Persoanele nascute pe data de 28 august pot fi foarte convingatoare. Ele ii vor cuceri pe ceilalti cu ajutorul unor idei si cunostinte vaste si foarte sigure. De asemenea, nativii pot retrage ceea ce au spus cu ajutorul unor argumente solide. De cele mai multe ori, cei nascuti in aceasta zi sunt atat de convinsi ca ceea ce spun si gandesc ei este cel mai bine, incat neglijeaza nevoile si dorintele auditoriului. Astfel, familia, prietenii si publicul s-ar putea sa fie de acord cu ceea ce spun nativii. Insa, vor face acest lucru doar in momentul discutiei pentru ca stiu ca, mai tarziu, nativii s-ar putea sa isi schimbe parerea sau chiar sa uite ceea ce au spus.

Exista persoane nascute pe data de 28 august care nu sunt constiente de puterea lor intelectuala. Acest lucru se datoreaza alegerii premature sau gresite a carierei. Cu ajutorul studiului si lecturii, nativii ar putea sa isi puna in valoare talentul legat de folosirea limbajului si a ideilor. Multi dintre cei nascuti in aceasta zi au o atractie deosebita pentru limbile straine.

Nativii acestei zile au un succes deosebit in calitate de consilieri, preoti, asistenti sociali, politicieni si in alte meserii asemanatoare cu acestea. In aceasta situatie, este normal ca familia si prietenii sa le ceara sfaturi. Pentru persoanele nascute pe 28 august, responsabilitatile sociale si familiale sunt foarte importante. Din aceasta cauza, ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand ofera sfaturi pentru ca acestea ar putea influenta vietile celorlalti. Pe de cealalta parte, cei nascuti in aceasta zi pot fi indivizi lipsiti de scrupule. Vor fi foarte priceputi atunci cand va trebui sa minta, sa insele sau sa se prefaca. Deci, pot fi foarte convingatori si in mod distructiv.

Este important ca nativii zilei de 28 august sa aplice si ei sfaturile pe care le ofera altora. Ei trebuie sa fie atenti sa nu devina puritani. Nu trebuie sa condamne orice fel de distractie si placere din cauza unui sistem de valori rigid si intolerant. Persoanele nascute in aceasta zi ar trebui sa invete sa fie mai flexibile si mai receptive la sentimentele celorlalti.

SFATURI: Nu mai fii atat de sigur ca ceea ce spui si crezi tu este singurul raspuns bun si corect. Invata sa asculti si alte puncte de vedere. Incearca sa nu ii sufoci pe cei din jurul tau cu explicatii si cu exemple. Nu pierde din vedere imaginea de ansamblu. Incearca sa alegi drumul bun si sa il urmezi.

PUNCTE FORTE:

Convingator

Intelectual

Distins

PUNCTE SLABE:

Inflexibil

Puritan

Intolerant

Niciun comentariu: