marți, 18 august 2009

Leu, 16 august - Ziua puterii explozive

Cei nascuti pe 17 august sunt indivizi puternici si explozivi. Si ei au inalta tensiune a celor nascuti in ziua precedenta, cu care au multe in comun. Spre deosebire de acestia, ei sunt preocupati cu conducerea spectacolului. Chemarea lor de a conduce are spijinul unor lucruri pamantesti bine stabilite care le tempereaza energiile dinamice. Multi dintre cei nascuti pe 17 august, barbati sau femei, sunt dominatori si autoritari in inima lor si nu se lasa induplecati atunci cand sunt provocati sa incalce vreo regula, in calitate de parinti, profesori, cadre militare sau chiar prieteni. Intr-adevar, cei nascuti astazi intra adesea in bucluc cand natura lor autoritara devine prea aspra pentru ceilalti si acestia nu ii mai fac fata.

In mod paradoxal, nativii zilei de 17 august pot afisa un temperament foarte linistit, chiar solitar si o dorinta puternica de a-si proteja viata personala. Cu exceptia muncii lor sau implicarilor sociale, ei ar prefera sa fie lasati in pace. Desi sunt destul de extrovertiti, din cand in cand este posibil sa fie considerati chiar “petrecareti”. Cei nascuti astazi sunt inzestrati cu un anumit rafinament si un farmec aparte. De asemenea, ei pot fi destul de neplacuti atunci cand isi tin auditoriul la distanta.

Una din cele mai mari provocari pentru nativii zilei de 17 august este sa controleze latura lor argumentativa, impreuna cu tendinta de a fi alternativ ofensivi si defensivi. Daca li se permite sa domneasca liber, astfel de porniri le pot crea dificultati acestora. Nu numai ca isi vor face dusmani, dar chiar isi vor indeparta prietenii si familia. Cei care ii iubesc si ii inteleg pe nativii zilei de 17 august vor incerca sa se confrunte cu aceasta energie si sunt intotdeauna gata sa ierte cuvinte si actiuni explozive. Totusi, la un moment dat se ajunge la un punct in care cei nascuti astazi pot intinde coarda mult prea mult.

Din punct de vedere psihologic, multi dintre cei nascuti pe 17 august expun un astfel de comportament datorita unor nesigurante ascunse si a unor complexe de inferioritate suprimate. Tipic, ei au experimentat probleme serioase cu unul din parinti (adesea de acelasi sex) pe care fie il urasc, fie il adora. In plus, este posibil ca acestia sa nu se fi straduit prea tare sa se cunoasca cu adevarat. Astfel, cand se vor lovi de intamplari nefericite pot deveni frustrati in loc sa invete din experienta. Este posibil ca o consultanta din punct de vedere psihologic sa ii poate ajuta pe cei nascuti astazi sa se inteleaga mai bine pe ei insisi.

Datorita naturii lor profunde si problemelor lor sofisticate, acesti oameni versatili au foarte multe de oferit in diverse domenii, in cazul in care reusesc sa-si stapaneasca energiile. Desi nativii zilei de 17 august actioneaza destul de rar cu intentii malefice, ei pot fi condusi de forte acunse ce nu pot fi controlate. Diverse forme de disciplina mentala ii pot ajuta sa se descurce cu aceste energii “furtunoase”. De exemplu, ei trebuie sa invete sa monitorizeze semnele de avertizare timpurii si sa calmeze vanturile ce apar inainte de declasarea furtunii.

SFATURI: Modereaza-ti intensitatea cand este cazul. Rezerva-ti ceva timp pentru a-ti examina motivatiile. Incearca sa te cunosti mai bine. Observa-te in viata de zi cu zi si invata sa recunosti semnalele de avertizare timpurii ale temperamentului distructiv. Incearca sa iei lucrurile mai usor.

PUNCTE FORTE:

Intelegator

Puternic

Normal

PUNCTE SLABE:

Furtunos

Antagonist

Distant

Niciun comentariu: