marți, 25 august 2009

Leu, 23 august - Ziua preciziei

Nativii zilei de 23 august se distanteza adesea in viata si astfel par detasati si reci. Datorita dezinteresului pentru afacerile cotidiene sau preocuparea pentru propriile nevoi si dorinte, ei pot parea egoisti. In realitate, ei nu sunt egoisti, dar sunt implicati si extrem de preocupati de interesele lor si de ceea ce vor sa realizeze in viata.

Multi dintre cei nascuti pe 23 august sunt adeptii castigurilor banesti si acumularii de posesiuni materiale. Totusi, este vorba si de nevoia lor de a-i conduce sau a-i ghida pe cei din jurul lor, fapt ce este mult mai important pentru ei. Cei nascuti astazi tind sa aiba personalitati compacte, energice, in totalitate concentrate pe obiectivele lor. Mijloacele de care fac uz pentru a-si realiza obiectivele sunt de cele mai multe ori directe si deschise. Majoritatea celor care le stau in cale se vor retrage, dar binenteles ca nu toti. Astfel, nativii zilei de 23 august pot starni antagonism puternic.

Acest lucru nu inseamna, totusi, ca cei nascuti astazi sunt neaparat personalitati extrovertite. Din contra, ei prefera sa fie lasati in pace, sa-ti vada de munca si de proicetele lor in cea mai mare parte a timpului. Desi in relatiile interpersonale si in cadrul serviciului solicita autonomie, ei vor fi agresivi in indeplinirea nevoilor lor. Atitudinea pe care o afiseaza in general este: sa traiasca si sa lase si pe altii sa traiasca, atata timp cat ei insisi nu sunt deranjati.

Nativii zilei de 23 august sunt adesea inzestrati cu aptitudini tehnice. Ei sunt dornici sa descopere cum functioneaza lucrurile, sunt de cele mai multe ori foarte indemanatici in treburile de pe langa casa si, in general, isi vor pune amprenta pe astfel de lucruri si vor prelua comanda in profesia pe care si-au ales-o. Ei sunt capabili sa-si concentreze puterile mentale incisive asupra lumii materiale in care sunt implicati. Totusi, ei au tendinta de a fi mai degraba posesivi, atat in ceea ce priveste obiectele, cat si oamenii. Ei trebuie sa invete sa fie mai putin autoritari. Nevoile lor de a-si exprima blandetea si dragostea gasesc o iesire in actele altruiste, mai ales ca le place sa fie saritori in majoritatea situatiilor.

Nativii zilei de 23 august sunt inzestrati o energie impresionanta si cu un remarcabil simt combativ. Rareori ei se vor da la o parte de la confruntari. Adesea, nativii se considera aparatori ai persoanelor slabe si dezavantajate, dar nu trebuie sa abordeze cu prea mult entuziasm un astfel de comportament protector. Este esential ca cei nascuti pe 23 august sa invete sa controleze si sa isi directioneze in mod constructiv energiile, in speranta ca acest lucru se va intampla in perioada adolescentei. Este posibil ca pornirile lor extrem de competitive si agresive sa poata fi inlocuite cu activitati sportive si exercitii fizice de toate tipurile. O atractie pentru agitatie ii poate face pe nativii zilei de 23 august sa se asocieze cu persoane interesante, fie ca este vorba de spirite libere ce scot la iveala latura lor salbatica sau indivizi solizi cu care sa isi poata petrece timpul relaxandu-se.

SFATURI: Incearca sa ramai sensibil la sentimentele celorlalti dar, mult mai important, fii in tema cu propriile tale nevoi, la un nivel mai profund. Tine pornirile agresive sub control in timp ce ramai lipsit de inhibitii. Fa un efort sustinut sa oferi neconditionat. Nu te mai pierde in activitati materiale.

PUNCTE FORTE:

Intens

Echilibrat

Tehnic

PUNCTE SLABE: Implicat - Detasat - Blocat emotional

Niciun comentariu: