sâmbătă, 13 august 2011

Cuvinte alese

Aldous Huxley: "Orice om care ştie să citească deţine puterea de a de dezvolta, de a-şi multiplica faţetele existenţei, de a-şi face viaţa mai plină, mai semnificativă, mai interesantă."

N. Petrescu-Redi: "În steaua ta norocoasă trebuie să crezi mai ales când cerul este înnorat."

Jack Brown: "Fericirea nu înseamnă absenţa problemelor, ci abilitatea de a te descurca cu ele."

Paulo Coelho: "Să faci un lucru cu entuziasm, tocmai asta înseamă a te afla la porţile Paradisului, a simţi iubirea care transformă, a face alegerea care te duce în faţa lui Dumnezeu. Acest entuziasm ne pune în legătură cu Sfântul Duh, şi nu sutele, miile de lecturi din textele sfinte."

C. Neil Strait: "O viaţă trăită în tensiune şi activitate intensă cere odihnă şi timp liber. Timpul liber recrează şi înoieşte. Timpul liber trebuie folosit pentru a gândi gânduri noi, nu pentru a-ţi face griji pentru necazuri vechi."

Osho: "Facem cu toţii parte din aceeaşi existenţă. Indiferent pe cine răneşti, în cele din urmă te răneşti pe tine însuţi. Poate că acum nu îţi dai seama de acest lucru, însă într-o bună zi vei înţelege şi îţi vei spune: "Dumnezeule! Acest lucru mi l-am făcut cu mâna mea." Ai rănit pe cineva, crezând că este vorba de un altul. Nu este altcineva. Existenţa este una singură, este o unitate cosmică. Din această înţelegere se iveşte non-violenţa."

“Toţi oamenii la adolescenţă ştiu care este legenda lor personală. În acest moment al vieţii, totul este limpede, totul este posibil şi oamenii nu se tem să viseze şi să dorească ce le-ar plăcea să facă. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece, o forţă misterioasă încearcă încet, încet să dovedească faptul că legenda personală este imposibil de realizat. Sufletul lumii se hrăneşte cu fericirea oamenilor, sau cu nefericirea, cu invidia, cu gelozia. Împlinirea legendei personale este singura îndatorire a oamenilor. Paulo Coelho

Anonim: “Adevărata măsură a bogăţiei tale este cât de mult valorezi dacă ţi-ai pierde toţi banii.”

“Nu e ceea ce primim. Ceea ce devenim, cum contribuim… este ceea ce dă semnificaţie vieţii noastre.”

Don Juan deMarco: “Sunt 4 întrebări de valoare în viaţă… Ce este sacru? Din ce e făcut spiritul? Pentru ce merită să trăieşti şi pentru ce merită să mori? Răspunsul la toate acestea este acelaşi. Doar dragostea.”

Charles Dickens: "Să ai o inimă care să nu devină nicioadată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească."

N. Petrescu-Redi: "Cât sânge rece îţi trebuie, omule, ca să înfrunţi greutăţile... Şi cât sânge fierbinte spre a le topi!"

Cand vorbesc cu altii, ii privesc in ochi si le vorbesc cu incredere, stiind ca sunt egal cu fiecare persoana pe care o intalnesc, indiferent de statul social sau realizarile acesteia.

Garrison Keillor: "Dumnezeu scrie multe comedii; problema e că nu mai scapă de mulţii actori proşti, care nu ştiu să joace in mod amuzant."


Galileo Galilei: "Toate adevărurile sunt uşor de înţeles imediat ce sunt descoperite; important este să le descoperi."

Niciun comentariu: