duminică, 21 august 2011

Topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood

Topul celor zece actriţe care au fost cel mai bine plătite în decurs de un an, din mai 2010 în mai 2011, a fost alcătuit şi de această dată de editorii revistei Forbes. Topul a fost realizat după o serie de discuţii purtate cu diverşi producători, avocaţi, impresari şi alte surse de la Hollywood.
Pe primul loc încap de această dată două vedete: Angelina Jolie şi Sarah Jessica Parker, care au primit, fiecare, în ultimele 12 luni un salariu de 30 de milioane de dolari.

Angelina Jolie

Angelina JolieAngelina Jolie a ajuns pe primul loc între cele mai bine plătite actriţe din lume datorită succesului de Box Office al filmului de acţiune “Salt” – ce a avut încasări totale de 300 de milioane de dolari, dar şi a comediei romantice “Turistul/ The Tourist“, în care Jolie joacă cu Johnny Deppfilm ce a primit destule recenzii slabe, dar care a avut încasări totale de 280 de milioane de dolari. Anul acesta Angelina a avut o singură premieră, animaţia “Kung Fu Panda 2“, unde a apărut doar ca voce, pentru personajul Tigroaica, ceea ce poate însemna că va fi detronată din acest top.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica ParkerSarah Jessica Parker nu a câştigat bani în perioada menţionată din munca ei cea nouă, ci a cules roade pentru realizări din trecut. Cea mai mare parte din veniturile ei obţinute în ultimele 12 luni provin din reluările pe numeroase posturi de televiziune a serialului “Totul despre sex / Sex and the City“, în care actriţa americană a fost protagonistă, dar şi producătoare. Sarah Jessica a primit sume importante şi din lansarea unor parfumuri şi încheierea unor contracte publicitare, dar şi din veniturile de 290 de milioane de dolari generate de lungmetrajul “Totul despre sex 2″, notează Mediafax. Noul ei film în care are rol principal şi semnează şi ca producător este “I Don’t Know How She Does It“, o dramedie ce se află în stadiul de post-producţie.

Reese Witherspoon

Reese WitherspoonJennifer Aniston şi Reese Witherspoon se află la mică distanţă în urmă, ambele actriţe primind în ultimele 12 luni un salariu de 28 de milioane de dolari. Reese Witherspoon a lansat de la sfârşitul anului 2010 dramedia romantică “How Do You Know“, în care apar şi Owen Wilson, Paul Rudd şi Jack Nicholson. Filmul a fost un eşec şi din punct de vedere al criticilor de film şi al publicului. Pentru un buget de 120 de milioane de dolari, câştigurile au fost de vreo 30 de milioane de dolari (până în 23 ianuarie 2011). Însă e limpede că Reese a primit un salariu mare, care a propulsat-o în acest top. Alături de Robert Pattinson, Reese a lansat din 22 aprilie 2011 drama romantică “Water for Elephants“. Acest film a dus-o ceva mai bine, proporţional cu investiţia, căci a câştigat peste 57 de milioane de dolari (până în 26 iunie 2011) pentru 38 de milioane cheltuiţi cu producţia.

Jennifer Aniston

Jennifer AnistonJennifer Aniston a fost listată de revista Forbes încă din 2007 ca una dintre cele mai bogate zece femei din industria de divertisment. În 2010 ea a primit bani pentru comediile romantice “The Bounty Hunter” şi “The Switch“, dar a apărut şi în serialulCougar Town” al prietenei sale Courteney Cox. În februarie anul acesta a avut premiera comedia “Just Go with It” în care o interpretează pe amica lui Adam Sandler, despre care el pretinde că îi e soţie pentru a putea scăpa de alte complicaţii sentimentale. Până în 15 mai 2011, acest film câştigase peste 103 milioane de dolari, bugetul fiind de vreo 80 de milioane de dolari. Următorul film al lui Aniston e comedia “Horrible Bosses“, în care interpretează o doctoriţă ce-şi hărţuieşte sexual angajatul.

Julia Roberts

Julia Roberts

Julia Roberts a câştigat 20 de milioane de dolari, la fel cât a primit şi Kristen Stewart din mai 2010 în mai 2011. Pentru Julia, banii au venit din adaptarea romanului “Eat Pray Love” în care a jucat cu Javier Bardem. Filmul a fost un record pentru Julia, căci de la “America’s Sweethearts“, ea nu a mai avut un debut atât de bun în box office – peste 23 de milioane de dolari. Bugetul estimat al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, iar câştigurile din vânzări de bilete la cinema în toată lumea au depăşit 204 milioane de dolari, potrivit Box Office Mojo. Noul film al Juliei e “Larry Crowne“, lansat deja în SUA, şi a cărui premieră urmează şi în România.

Kristen Stewart

Kirsten StewartTot 20 de milioane pe an câştigă şi Kristen Stewart, vedeta francizei “Twilight“. Kristen a spus într-un interviu pentru Vanity Fair că vrea să meargă să studieze la o universitate din Australia. “Vreau să merg la Universitatea Sidney din Australia. Mama mea e de acolo. Vreau să studiez literatura. Vreau să fiu scriitoare. Adică, îmi place ceea ce fac, dar asta nu e tot ce vreau eu să fac – să fiu o mincinoasă profesionistă toată viaţa mea”, a spus actriţa. Deocamdată însă cariera de “mincinoasă profesionistă” îi prieşte. După ce a fost remarcată în 2002 în filmul “Panic Room” cu Jodie Foster, Kristen Stewart a ajuns o vedetă, propulasată de publicul adolescent, datorită francizei “Twilight”. În 2010, ea a încercat să se desprindă de rolul Bellei apărând în alte filme “Welcome to the Rileys” şi “The Runaways“, cu Dakota Fanning. Noul ei proiect, aflat în pre-producţie, e viitoarea trilogie “Snow White and the Huntsman“, în care va fi Albă ca Zăpada.

Katherine Heigl

Katherine HeiglKatherine Heigl a câştigat 19 milioane de dolari pentru munca ei din 12 luni, potrivit topului alcătuit de Forbes. Actriţa a cărei faţă a devenit cunsoscută datorită serialului “Grey’s Anatomy”, a început să câştige mai mulţi bani după ce a avut succes cu rolul din lungmetrajul “Knocked Up“, în 2007. Filmul a avut încasări în SUA de peste 148 de milioane de dolari, din care Katherine a primit un salariu de 300.000 de dolari. Actriţa a primit salarii din ce în ce mai mari – pentru “27 Dresses” din 2008, salariul ei a fost de 6 milioane de dolari, iar pentru “Killers” (lansat din iunie 2010) şi “Life as We Know It” (lansat din octombrie 2010) a primit câte 12 milioane de dolari, potrivit Wikipedia.

Cameron Diaz

Cameron Diaz Cameron Diaz, devenită celebră în decada anilor 1990 cu rolurile din “The Mask“, “My Best Friend’s Wedding” şi “There’s Something About Mary”. Cele două filme “Charlie’s Angeles” şi franciza de animaţie “Shrek” pentru care Cameron a dat voce personajului prinţesei Fiona, au fixat-o pe actriţă pe poziţia de star bine plătit. În 12 luni, ea câştigă 18 milioane de dolari. Cel mai nou film al său, comedia obraznică “Bad Teacher” se va lansa din 8 iulie în România.

Sandra Bullock

Sandra BullockPotrivit unui calcul făcut în 2009, filmele cu Sandra Bullock au câştigat peste 3 miliarde de dolari în lume, ceea ce a plasat-o printre cele 100 de Staruri ale Box Office-ului. Sandra Bullock a avut venituri de 15 milioane de dolari din mai 2010 în mai 2011, deşi nu a mai lansat un film din 2009, când a luat Oscarul pentru “The Blind Side“. Potrivit Imdb, Sandra Bullock filmează acum la drama “Extremely Loud and Incredibly Close” cu Tom Hanks şi la thrillerul SF “Gravity”, cu Geoarge Clooney.

Meryl Streep

Meryl StreepMeryl Streep încheie topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood cu un salariu de 10 milioane de dolari câştigat în 12 luni. Actriţa nominalizată la 16 Oscaruri şi premiată cu două, mai are şi 25 de nominalizări la Globurile de Aur – din care a câştigat şapte – numărul de nominalizări fiind un record. În 2010, Meryl Streep a apărut într-un scurtmetraj – “There Must Be More to Life” şi în serialul “Web Therapy“. Noul ei lungmetraj “The Iron Lady“, în care o portretizează pe Doamna de Fier, prim-ministrul Margaret Thatcher din Marea Britanie, e în stadiul de post-producţie. Premiera filmului în SUA va fi în 16 decembrie 2011.

Niciun comentariu: