luni, 15 august 2011

PIZZA DE LA CASSA


Ingrediente blat :600 g faina alba tip 000, 50 ml ulei, 20 g zahar, 30 g drojdie, 20 g sare, 3 g piper

sos: 500 g pasta tomate, 30 ml ulei de masline, 15 g zahar, 2 g oregano, 2g busuioc, 5 g sare

topping: 400 g sardele in ulei, 120 g masline, 500 g mozzarella,1 lamaie, 50 g ardei rosu, 2 legaturi ceapa verde

Mod de preparare: Ceapa verde se spala si se taie inelute. Mozzarella se rade intr-un bol de sticla. Lamaia se feliaza subtire si ardeiul se spala si se taie fasii subtiri. Drojdia se amesteca cuzaharul si 100ml de apa calda ; cand s- a dospit compozitia, se adauga faina, sarea, uleiul si inca 300 ml apa calda. Se framanta si se lasa la crescut. Se realizeaza sosul, amestecand pasta de rosii cu zaharul, uleiul si sarea. La sos se pot folosi si rosii oparite si decojite, care se zdrobesc cu ajutorul unui blender. Se ia 250 g aluat, se formeaza o chifla si se intinde pe masa de lucru pe un pat de faina, se intinde pana ajunge la 6-7 mm grosime, dupa care se pune intr-o forma de teflon. Peste acest blat se pune sos de rosii si se presara mozzarella ; se aseaza pestele, se pun maslinele, se stropeste totul cu ulei, se presara oregano si busuioc si se introduce in cuptorul incins bine, si se lasa 8-9 minute.



Niciun comentariu: