sâmbătă, 20 noiembrie 2010

FRECTII RUTIERE - SFATURI PENTRU SOFERI

Pietonii ar face orice ca să traverseze şi, mai ales, ca să-şi salveze pielea. Pietonilor le e frică de moarte. Acesta este însă momentul în care trebuie să intervină şoferul.

Nu aţi observat cât de mulţi pietoni sunt pe stradă? Abia ai
loc cu maşina de ei. Nu înţeleg de ce nu sunt maşini speciale trimise de la Primărie să-i ridice când stau şi-o ard aiurea pe marginea drumului. Pentru că, dacă tu îţi parchezi maşina undeva, imediat vin cu platforma şi ţi-o saltă. Să-i ducă undeva la marginea Bucureştiului şi să plătească familia pentru ei. Dar să revenim la întrebarea de bază: Cum faci să scapi cât mai puţini pietoni? Iată câteva sfaturi:

1. Dacă un pieton trece strada din partea stângă, nu opri, apasă acceleraţia, trebuia să-ţi dea prioritate de dreapta.

2. Când te apropii de o trecere de pietoni încetineşte şi mişcă din cap în stânga şi în dreapta, ca şi cum ai fi atent la cei care sunt pe trotuar. Asta îi va deruta, le va adormi vigilenţa, făcându-i să creadă că opreşti.

3. Chiar dacă s-a dus stratul de zăpadă, nu-ţi da jos lanţurile de pe cauciucuri. Vine vara şi pietonii se ung cu tot felul de loţiuni pe corp devenind foarte alunecoşi.

4. Eşti mai slab de înger, mai milos, ia un întăritor înainte să te urci la volan ca să îţi faci curaj!

5. Ai lovit un pieton şi îl vezi în oglinda retrovizoare că mai mişcă, nu-i nimic, se mai întâmplă, dar nu da înapoi, mergi înainte, ţi se vor ivi alte ocazii. Poartă ghinion să te întorci din drum.

6.
Mare atenţie la gropi. Sunt şosele cu gropi foarte adânci şi pietonii profită de asta ca să se ascundă în ele. Dă puţin cu roata, măcar să-i sperii şi să te distrezi văzîndu-i cum fug de mănâncă pământul.

7. După ce ai călcat acceleraţia la blană şi te apropii în viteză de trecerea de pietoni, închide ochii, pentru că, văzând pietonii de aproape, s-ar putea să ai un moment de ezitare, gândindu-te că, într-un anumit fel, sunt şi ei oameni.

Niciun comentariu: