luni, 29 noiembrie 2010

Horoscopul stresului - BERBEC - Absenta ii provoaca stress

Daca ne gandim la stres in mod conventional, Berbecul rezista destul de bine la tensiuni. Fiind hiperenergic, curajos si optimist, nu oboseste si nu se teme de dificultati. In mod constient sau nu, alearga dupa provocari si este mai eficient cand evolueaza sub presiune. De fapt, chiar se hraneste cu stres.
Intra in suferinta psihica doar cand este condamnat la inactivitate, cand e amanat, i se bareaza dreptul la initiativa, nu are cu cine sau pentru ce sa lupte. In mod particular, femeia Berbec sufera cand este redusa la rolul de gospodina, fiica sau sotie casnica.
Cum reactioneaza la stres.
In conditii frustrante, tumultul de energie deviat de la calea fireasca se transforma in accese de furie sau violenta, asumarea de ris- curi inutile, migrene, sinuzite, dureri de dinti, inflamatii sau infectii, eventual hipertensiune sau accidente vasculare.
Cum se relaxeaza.
Alcoolul, tutunul si cafeaua nu-i alina frustrarea, ci ii accentueaza dezechilibrul energetic. Sportul, gimnastica, participarea la orice fel de concursuri sau competitii au un efect pozitiv. E important sa-si identifice tipul de restrictie si sa o elimine cat mai rapid.

Niciun comentariu: