vineri, 11 iunie 2010

5 alimente ce ar trebui mancate zilnic

Renunta la fast food si alcatuieste-ti un meniu mixt din alimente bogate in proteine, grasimi sanatoase si nutrienti esentiali. In acest fel iti vei crea un corp sanatos si tonifiat din interior spre exterior.

Spanacul

Spanacul este un intaritor al sistemului imunitar, are numerose proprietati nutritive si tonifiante. Aceasta leguma combate scorbutul (cauzat de lipsa de vitamina C) si este un remineralizant de mare valoare. De asemenea, ajuta la purificarea tubului digestiv, la tonificarea miocardului si stimularea activitatii inimii. Consumul de spanac creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali, previne infectia gingiilor (pioreea) si este un tonic al sistemului nervos. Creste dorinta sexuala si performanta.

Iaurt

Iaurtul este utilizat de secole ca remediu de sanatate polivalent, dar abia in ultimele decenii, oamenii de stiinta au descoperit cu adevarat cat este de eficient. Iata cateva exemple despre virtutile lui curative: combate micozele, protejeaza vezica, intareste sistemul imunitar. Cercetatorii din California au descoperit ca mancatul zilnic a doua iaurturi mareste de patru ori nivelul interferonului-gamma, o proteina produsa de catre globulele albe, care ajuta sistemul imunitar sa eradicheze infectiile.

S-a dovedit eficace in prevenirea reaparitiei tumorilor la pacientii tratati de cancer la vezica. Numeroase persoane prezinta o intoleranta la lactoza si nu pot consuma lapte, privandu-se astfel de calciu, esential pentru sanatatea oaselor. Iaurtul poate constitui un aliment de substitutie, usor de digerat, pentru ca bacteriile vii pe care le contine digera o mare parte din lactoza.

Iaurtul mancat cu miere, dulceata sau cereale poate fi un mic sau desert excelent.

Ovaz

Fibrele insolubile din fulgii de ovaz lupta impotriva cancerului, adica dilueaza carcinogenii din intestine, precum acizii biliari, potrivit Learning Info.

Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului LDL, fara sa diminueze nivelul colesterolului HDL. Colesterolul LDL a fost numit colesterolul rau, iar HDL cel bun. Persoanele care consuma cat mai mult ovaz prezinta mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima. Ovazul este o sursa buna de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. De asemenea, ovazul este o sursa buna de proteine.

Nucile

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology". Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.

Fasole neagra

Toate tipurile de fasole sunt bune pentru masa ta musculara si inima, dar niciuna nu ajuta creierul atat de mult precum fasolea neagra. O jumatate de ceasca de fasole neagra pe zi iti ofera 8 grame de proteine si 7,5 grame de fibre, este saraca in calorii si fara grasimi saturate.

Niciun comentariu: