miercuri, 2 iunie 2010

Șosete de vară

Pentru că vine vara, e nevoie să știi ce șosete merg în funcție de ocazie. Fiind cald, muți renunță la șosete de tot. E o idee bună?

Să notăm întâi faptul că picioarele se numără printre zonele ce transpiră foarte mult. Pe timp de vară, căldura excesivă contribuie și ea la transpirație. Transpirația rezultată intră în pantofi unde, datorită lipsei aerisirii, creează mirosuri care de care mai neplăcute.

Sunt sigur că ai fost în situația în care, când cineva și-a dat jos încălțămintea, a durat doar câteva secunde până când mirosul ți-a ajuns la nări…

Ce material să aleg?

Șosetele casual pe timp de vară trebuie să fie neapărat din bumbac, deoarece bumbacul “respiră”. Poți merge și pe lână atâta timp cât materialul este mai subțire. Se știe că bumbacul și lâna absorb destul de bine transpirația.

Bun, să vedem ce șosete cu stil se poartă pe timp de vară.

Șosete ”low-cut” (joase)

sosete low cut

Acest tip de șosetă merge foarte bine la pantaloni scurți. diferența față de o șosetă obișnuită este că partea ce pornește de la călcâi în sus este mai scurtă. Cu alte cuvinte, șosetele abia se vor vedea din încălțăminte.

Șosetele joase merg cu orice tip de încălțăminte, în afară de pantofi: adidași, teniși, mocasini. Evdeint, există și variante sport ale acestora, pe care le poți purta la sală sau la alte activități sportive.

Șosete ”no show” (și mai joase :) )

ssosete lno show

Acest tip special de șosetă este practic invizibl din afară. Protejează doar laba piciorului și nu ”urcă” deloc pe gleznă. În poza de mai sus ai atât o variantă pentru ieșitul în oraș (stânga) cât și una pentru activitățile sportive (dreapta).

Dar dacă nu vreau să port șosete?

În acest caz, ar fi două alternative: pudra de talc și spray-ul de picioare. Nu vreau să te conving să nu le folosești: dacă ți se pare mai comod așa, în loc să porți șosete normale, e ok. Ideea e să faci cumva să eviți ca piciorul să transpire în interiorul încălțămintei.

Întrebarea mea de final este: tu câtă atenție acorzi detaliilor din vestimentație? Aștept răspunsul tău mai jos.. Poate, scriind, vei începe să îți dai seama de importanța detaliilor în ținută.

Niciun comentariu: