Ingrediente
1/2 kg cartofi curatati de coaja si apoi cintariti, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 250 ml smintina sau lapte, 250 g brinza de vaci si 100 g brinza telemea nedesarata, sau 250 g brinza telemea desarata putin, 100 g unt, 50g faina, marar, sare.
Mod de preparare
Cartofii curatati se taie in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare.Se scurg bine si se zdrobesc, cu strivitorul de cartofi, cit sint fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca.Se adauga brinza rasa, untul moale, brinza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita, smintina, galbenusurile, faina si mararul;se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie.Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie.Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca usor si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina sau pesmet.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu