vineri, 18 noiembrie 2011

Salată de fasole verde cu mozzarella


O salata gustoasa din care nu lipsesc legumele, delicioasa mozzarella si ansoa. Nu stramba din nas! Ansoa aduce o savoare deosebita retetelor si proteine in plus. Aceasta salata se poate pregati in maximum 30 de minute, astfel incat se dovedeste a fi o "gaselnita" perfecta pentru pana de idei in care te afli adesea, in cautarea unor variatiuni in meniu... Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
500 g fasole verde;
200 g mozzarella;
6 file de ansoa;
5 linguri de ulei de masline;
3 linguri de otet balsamic;
sare fina; piper negru.
Mod de preparare:
1. Fasolea verde se curata, se spala si se fierbe intr-o cratita cu apa clocotita, unde s-a adaugat, in prealabil, o lingurita de sare. Se lasa la fiert circa 10 minute.
2. Fasolea se scurge apoi si se lasa la racit.
3. Mozzarella se taie cubulete, iar ansoa file se taie fasii.
Sosul:
Se amesteca otetul cu doua varfuri de cutit de sare, doua de piper, ansoa si uleiul de masline. Intr-o salatiera, se amesteca fasolea verde cu mozzarella, amestec peste care se toarna sosul.
Cantitate: pentru 4 persoane.

Niciun comentariu: