sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Salată cu varză de Bruxelles


Este o salata hranitoare si extrem de potrivita pentru aceasta iarna geroasa si plina de nabadai... Avand in vedere faptul ca nu iti va lua prea mult timp sa o prepari, te sfatuim sa incerci si aceasta alternativa. Sosul din mar, ou, branza, smantana si branza de vaci va contribui la aportul de proteine si vitamine de care organismul are, cu siguranta, nevoie. Iar "detaliile" aromate de chimen, alune, suc proaspat de lamaie si miere vor completa aceasta salata mai putin obisnuita. Pofta buna!
Ingrediente:
12 verze mici de Bruxelles taiate fideluta;
2 lg. alune pisate;
1 lg. chimen.
Sosul:
1 mar ras pe razatoarea mare;
1 ou;
100 g branza de vaci;
1 lg. suc proaspat de lamaie;
1 dl. smantana foarte subtire;
3 lg. ulei;
1 praf de sare de mare;
cateva picaturi de miere.
Mod de preparare: Se pregateste sosul din ingredientele indicate mai sus si apoi se amesteca cu varza taiata fideluta. Deasupra se presara alune si chimen.

Niciun comentariu: