sâmbătă, 26 noiembrie 2011

LEACURI


Colita de fermentatie

Reteta cu grau fiert: 500 gr. de boabe de grau sanatoase se fierb doua ore in 4 litri de apa, pana ce lichidul scade si boabele se inmoaie. Se pune graul in cutii de plastic la frigider si se mananca 100 de grame pe zi, indiferent la ce ora. Reteta este buna si pentru persoanele constipate.

Ciroza hepatica

Sirop de rostopasca: Leacul pe care vi-l recomand reface celulele hepatice. El a fost incercat de multe persoane, cu rezultate bune. In cazuri extreme, tratamentul se repeta dupa sase luni. Se pune sa fiarba 1 litru de apa, seara la ora 7, si dupa ce da cateva clocote, se adauga in el 5 grame de rostopasca maruntita (uscata). Se acopera vasul cu un capac si se asaza la cald, intre perne, pana a doua zi dimineata la ora 7.00. Atunci se strecoara si se amesteca cu 200 gr. de miere de albine, pana ce se dizolva complet. Se strecoara prin tifon si se pune intr-o sticla. Tratamentul: din ora in ora, se ia cate o lingura (de lemn) de sirop, de 10 ori pe zi. Cand primul litru este pe terminate, se prepara al doilea, si se ia in continuare. Tratamentul se repeta dupa 6 luni. Am reteta de la o matusa batrana, care a vindecat multe persoane. Sa fie de sanatate celor care o folosesc.

Boli de ochi

(vedere slaba, malformatii congenitale)

Macerat de miere, lamai si morcovi: 800 gr. miere de albine naturala se amesteca bine cu 800 gr. morcovi rasi pe razatoarea mica (nu se curata de coaja, ci se freaca bine cu o perie) si 1 kg. de lamai netratate, bine spalate, date prin masina de tocat. Totul se pune la macerat vreme de 20 de zile. Tratamentul - se ia cate o lingura de macerat inainte de fiecare din cele trei mese principale ale zilei.

Litiaza renala si biliara

Macerat de ulei de porumb cu miere - 100 gr. untdelemn de porumb se amesteca bine cu 500 gr. miere de albine naturala, apoi se introduc in compozitie 4 albusuri batute suma. Se amesteca din nou usor. Se ia cate o lingurita dimineata, inainte de masa.

Constipatie la copii

Prajitura din tarate de grau - Se pun de seara intr-un ibric 2-3 linguri de tarate proaspate de grau si se acopera cu putina apa. Se lasa pana dimineata, cand se adauga putin lapte dulce si se fierbe cateva minute. Se indulceste cu miere de albine si se garniseste dupa inspiratie si gust, cu nuca pisata, alune, stafide, gem, fructe din dulceata, fructe crude taiate marunt etc. Poate deveni o adevarata prajitura si poate substitui micul dejun. Este hranitoare, contine calorii, vitamine, fermenti, enzime si celuloza. In cazuri mai severe de constipatie la copii, doza se poate repeta si seara.

Stafilococi

Tinctura de usturoi - Printre principalii constituenti ai usturoiului, se numara si doua principii active antibiotice (alicina si garlicina), cu actiune puternica asupra stafilococilor. Pregatiti o tinctura de usturoi in felul urmator: intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3 usturoi pisat (mai putin de un sfert din capacitatea ei) care se acopera cu 2/3 de alcool rafinat. Se tine la macerat 15 zile (cel mai bine la soare), agitandu-se des. Dupa perioada de macerare, se strecoara printr-un tifon, se stoarce bine si se pune intr-o sticla curata. Se consuma sub forma de picaturi. Cura se incepe cu 3 picaturi puse intr-un paharel de apa calda care se bea dimineata, pe stomacul gol. Se creste doza zilnica cu cate o picatura, pana ce se ajunge la 25 de picaturi, apoi se scade zilnic cu cate o picatura, pana se ajunge la 3 picaturi. Usturoiul este atat de activ, incat trebuie folosit cu moderatie, in functie de toleranta personala. Nu trebuie sa cadem in greseala celor care cred ca pentru a grabi insanatosirea, dozele trebuie inmultite cu 5-10 picaturi. Dincolo de un anumit prag, efectele se diminueaza, devin nule sau chiar nocive. Dupa ce cura cu usturoi ia sfarsit, se pot consuma si in continuare, zilnic, 1-2 catei inghititi dimineata, pe stomacul gol. Personal, am folosit tinctura de usturoi la dezinfectarea unei rani aparuta pe o nara, care ma supara de ani de zile. Am facut mult tratament, am cauterizat rana de trei ori, dar nu s-a vindecat din cauza unui stafilococ prezent in ea. Aplicand direct pe rana tinctura de usturoi, m-am vindecat in cateva zile. Deci, se poate folosi tinctura si pe rani, dar sa fie neinflamate.

Niciun comentariu: