sâmbătă, 30 aprilie 2011

TAURUL 21 aprilie - 20 mai


Planetă călăuzitoare : Venus.

Cifră favorabilă : 6 şi toate numerele divizibile cu 6.

Simbol astrologic : Taurul.

Culori astrologice : galben, alb, verde, liliachiu.

Pietre astrologice : briliant, opal şi ortoză nobilă.

Caracterizare generală

Nativii din Taur se remarcă prin răbdare, echilibru, tenacitate ; sunt calmi şi amabili, îndeosebi cei născuţi între 21 şi 30 aprilie. Taurii sunt dăruiţi cu capacitatea de a păşi cu perseverenţă spre scopul urmărit, deşi nu este exclus ca, în anumite condiţii, simţul lor înnăscut al echilibrului să degenereze în resemnare sau chiar delăsare.

Taurii realizează pe parcursul vieţii certe succese materiale, obţinând de regulă prosperitatea dorită. O parte a Taurilor, predispuşi la risipă şi investiţii nechibzuite. se pot trezi cu uşurinţă la sapă de lemn.

Majoritatea nativilor din acest semn se remarcă printr-un înnăscut simţ estetic, în rândurile lor figurând numeroşi pictori şi muzicieni. Taurii devin arhitecţi şi constructori remarcabili ; de asemenea, ei pot da excelente rezultate în agricultură. Nativii din Taur nu se pot plânge din lipsă de succes în relaţiile cu sexul opus, în dragoste şi în prietenie dovedesc fidelitate şi perseverenţă.

Bărbaţii născuţi sub acest semn apreciază liniştea, sunt sensibili la tandreţe şi manifestă înţelegere faţă de pasiunile şi rătăcirile partenerelor. Sunt receptivi la sfaturi dar nu acceptă ordine.

Femeile native din Taur sunt fermecătoare, dăruite cu un exterior plăcut, bune mame şi soţii. Singurul lor cusur îl reprezintă gelozia.

Femeia

Caracterizare psihosexuală

Fiind călăuzită de Venus, cunoaşte fără ajutorul cărţilor întreaga artă a dragostei. Când îşi încrucişează cu inocenţă picioarele, ea lansează mesaje sexuale tuturor bărbaţilor aflaţi în aceeaşi încăpere. Atunci când o interesează un anume bărbat, îşi dirijează emiţătorul erotic în direcţia acestuia, iar bărbatul ales, în cazul în care mai dispune de un strop de vlagă, va reacţiona cu siguranţă. Deşi cu senzualitatea ei atrage mulţi bărbaţi, cei aleşi sunt puţini. Pentru alegerea amantului potenţial, recurge la intuiţie, lucru ce poate fi destul de complicat, deoarece inima îşi are legile sale.

Este destul de sentimentală şi dispune de un dezvoltat simţ al proprietăţii. O dragoste cu ea nu decurge lin. Fiind destul de geloasă, este capabilă de scene furtunoase, care ar lăsa în umbră până şi cele mai bune efecte speciale folosite de Hollywood. Când se simte neglijată, nu-şi revendică drepturile pe căi ocolite, aşa ceva nefiind în stilul ei. Vă va spune exact ceea ce gândeşte, fiind capabilă, pentru o simplă bănuială, să vă proiecteze şi un porţelan în cap.

Femeia nativă din Taur ştie ce doreşte şi perseverenţa ei poate căpăta forme destul de nesăbuite. Pentru a obţine ceva este capabilă de orice: să plângă, să ameninţe sau să arunce cu diverse obiecte. În relaţiile cu o femeie-Taur, nu puneţi pe ultimul loc capitularea sau fuga. Înfuriată, devine un duşman periculos, fiind capabilă să recurgă la orice arme pentru a se răzbuna. Altminteri, este corectă, nu ia decât în măsura în care şi dă. Răspunde instinctiv la sinceritate cu sinceritate.

În viaţa ei pe primul loc se situează sentimentele. Unii fac greşeala de a-i subaprecia inteligenţa, pentru simplul motiv că nu o preocupă afirmarea pe plan social. Dispune de o rară formă de inteligenţă: ştie că pentru a descoperi adevărul, trebuie să crezi în propria ta intuiţie.

Nu este o idealistă, ci o pragmatică. Nu o veţi vedea lăcrimând după vreun erou de cinema, atunci când are la îndemână un alt bărbat. Nu crede în dragostea platonică. Pentru ea dragostea nu există decât concomitent cu atracţia fizică.

Când este tânără, nativa din Taur este însetată să afle cât mai multe lucruri despre viaţă şi despre bărbaţi. Cel care îi va asigura această iniţiere dispune de cele mai mari şanse de a o câştiga. Cu cât însă are află mai multe lucruri despre bărbaţi, cu atât devine mai circumspectă în alegerea partenerului, neacceptând nici o abatere de la criteriile pe care şi le-a propus.

Este o femeie senzuală, şi atunci când nu este satisfăcută, nu se simte vinovată pentru faptul că privirea ei se opreşte asupra altcuiva. Nu încearcă să imprime un caracter raţional necesităţilor sale sexuale, acceptându-le aşa cum ele se prezintă.

Femeia născută sub semnul Taurului se îmbracă bine, cu gust, dar nu şi cu extravaganţă. Ştie cum să-şi facă cumpărăturile pentru a se încadra în bugetul disponibil şi pentru a obţine cât mai mult din banii cheltuiţi. Îi plac bijuteriile. Poartă deseori cercei, inele, dar cel mai mult îi plac colierele. Are un gât senzual şi îi face plăcere să i se spună acest lucru.

Apreciază luxul. Bărbatul care o poate îmbrăca în blănuri şi împodobi cu bijuterii, asigurându-i astfel toţi parametrii de prosperitate, va reuşi să-i păstreze pentru totdeauna inima.

Din nefericire nu trebuie lăsată fără preocupări. După ce relaţiile dumneavoastră au ajuns intime şi ea dobândeşte siguranţa lor, femeia nativă din Taur se blazează, devine leneşă, neglijentă în îmbrăcăminte, întârzie la întâlniri. Dacă partenerul este gurmand şi băutor îl acompaniază, uitând deseori de cântar. În fiecare femeie slabă se ascunde una grasă, care încearcă să iasă la libertate.

Fiind marcată de un conservatorism înnăscut, deşi simte nevoia de a se elibera din chinga sentimentelor, vizavi de căsătorie va avea pretenţii mult mai mari decât de la o simplă legătură. Deşi nu o atrag bărbaţii slabi de înger, este tentată să-şi trateze iubitul ca pe o proprietate, fără a depune eforturi pentru a-şi asigura fidelitatea acestuia.

În pofida unor reacţii emoţionale puternice, dispune de un control de sine şi mai puternic. Nu-şi exteriorizează niciodată afecţiunea în public. Chiar dacă se simte foarte tare atrasă de persoana dumneavoastră, este capabilă de a-şi stăpâni voinţa şi de a vă ţine la distanţă atât timp cât raţiunea ei îi dictează acest lucru. Deşi poate arăta tandră şi neajutorată, în realitate ea este întotdeauna o fire perseverentă şi tenace.

Găteşte bine, este o bună camaradă de pat şi poate deveni o bună soţie, fiind deosebit de fidelă şi de iubitoare. Un avertisment : nu vă va ierta niciodată infidelitatea. Dacă vă place să călcaţi pe alături, evitaţi legături cu nativa din Taur. Altminteri veţi regreta. Fiind o femeie sută la sută, doreşte să fie tratată ca atare.

Viaţa sexuală

Sunteţi invitat la ea acasă. Pe masă vor fi sfeşnice cu lumânări, vinurile sunt alese cu grijă, cina este perfectă. În timpul discuţiei, veţi remarca vocea melodioasă a gazdei. Numeroase femei native din Taur au harul muzicii. Sunteţi impresionat de rochia ei şi de bijuteriile alese cu gust. Şi ea a găsit ceva atrăgător în dumneavoastră, altfel nu v-aţi afla acolo. Îi remarcaţi pielea netedă şi catifelată (trăsătură generală pentru toate femeile-Taur), precum şi sânii frumoşi. În timp ce dansaţi parfumul ei devine irezistibil. Ambianţa pentru această întâlnire este aleasă cu multă grijă. Toată seara este rezultatul unui plan bine studiat. Lumina din dormitor reliefează lenjeria de mătase, căci femeile-Taur nu ezită între mătase pe de o parte, şi in sau bumbac, pe de alta.

Dovediţi-vă capabil de un comportament delicat. Vi se solicită atenţie şi răbdare, iar dragostea trebuie făcută clasic. Pe partenera dumneavoastră nu o interesează noutăţile, ea vrea să fie satisfăcută şi atât. Dacă doriţi să aplicaţi tehnici noi, trebuie să procedaţi cu grijă treptat, numai după ce ia-ţi câştigat încrederea. Deşi dispune de o imensă capacitate sexuală, ea rămâne o fire conservatoare, ce se adaptează cu greu.

Femeia nativă din Taur este o amantă exigentă, realitate pe care o veţi constata la momentul potrivit. Vă va lăsa pur şi simplu fără suflare. E domeniul în care acţionează cel mai bine. Deşi pentru ea fiecare act are intensitatea unei coride, apreciază micile semne de atenţie : o mângâiere, un sărut, fără a o putea păstra numai cu asta prea mult. La ce bun să mai acordaţi strunele, dacă tot nu veţi cânta? Comportarea ei în budoar este de un romantism incurabil. Cum tot îi plac blănurile, ar face cu plăcere dragoste pe o blană întinsă pe jos. Când intră în dormitor, nu poartă nimic în afară de parfum şi bijuterii. Momentul a sosit. În dormitor arde cel mai bine această tigroaică. Tehnica ei preferată este de a-şi dramatiza intensa fantezie sexuală. Pentru a spori erotismul, ea nu se preface că se opune, şi vă dă astfel posibilitatea de a acţiona ca un amant ce nu poate fi refuzat. În caz contrar vă va ataca ca un vampir. Este vorba de o sugestie, de exprimarea unei pasiuni intense.

Poate ajunge însă şi la extreme. Femeia nativă din Taur se dezbină între chemările ei sexuale extrem de puternice şi necesitatea de a se simţi în siguranţă. Dacă setea sexuală este prea mare, pentru a o satisface femeia-Taur poate ajunge la nimfomanie sau prostituţie.

Bărbatul

Caracterizare psihosexuală

De ce să vă induc în eroare spunându-vă că el corespunde idealului de amant temperamentos? Calm şi puternic – aceasta ar fi cea mai bună caracterizare. Are nevoie de timp pentru a se hotărî ce anume vrea, dar niciodată nu se predă înainte de a-şi atinge ţelul.

Pasiunea sa se aprinde şi fixează încet, dar odată ce s-a oprit asupra dumneavoastră, cu greu vă veţi găsi salvarea. Nu vă pierdeţi timpul cochetând. Cu cât veţi încerca mai mult să-l respingeţi, cu atât va insista mai mult.

După ce apucaţi să cunoaşteţi mai bine un bărbat-Taur, vă veţi dumiri că aveţi de-a face cu un tip extrem de încăpăţânat. Într-adevăr, sub acest semn al zodiacului, încăpăţânarea se simte cel mai bine. Nu încercaţi să-i impuneţi voinţa dumneavoastră, căci nu va accepta. Dacă este tipul intelectualului, s-ar putea ca de la început să accepte o discuţie despre egalitate, dar până la urmă tot el va comanda. În cazul în care aveţi de-a face cu o fire mai primitivă, iar dumneavoastră nu îi cedaţi, este în stare să recurgă la violenţă pentru a-şi satisface necesităţile. Bărbatul nativ din Taur este primitiv, ceea ce reprezintă o parte componentă a farmecului său.

Taurului îi place să acţioneze în condiţii de confort. Dispune de un interior plăcut, cu mobilă şi tablouri frumoase. Va micşora lumina, va pune muzică languroasă, va scoate o sticlă de şampanie sau coniac. Pentru el pregătirea este tot atât de importantă cât şi actul în sine. Atenţie însă : dacă mai staţi încă pe gânduri să vă culcaţi sau nu cu el, nu întindeţi prea mult coarda căci s-ar putea prea bine ca în acest răstimp el să dea de duşcă două-trei pahare şi să se ducă de unul singur la culcare. A-ţi da importanţă faţă de Taur reprezintă o pură pierdere de timp.

Pasiunea pentru mâncărurile şi băuturile fine fac uneori din el un supraponderal. Bun cunoscător, el nu mănâncă numai pentru că-i este foame, ci pentru că mâncarea, la fel ca şi băutura, reprezintă pentru el o trăire. Acelaşi lucru este valabil şi pentru apetitul său sexual, ceea ce îl face să aprecieze femeia care îi poate satisface înaltele exigenţe. Indiferent că este vorba de mâncare, băutură sau act sexual, bărbatul nativ din Taur nu este niciodată mulţumit, dorindu-şi mereu ceva mai bun. Nu e tipul care se mulţumeşte să sărute aerul sărutat de dumneavoastră. Este un bărbat real într-o lume reală.

Bărbaţii-Tauri au o raţiune sănătoasă. Sunt constructivi şi stabili şi nu se tem de munca grea. Obstacolele au darul de a le opri tenacitatea. Deşi arată sănătoşi tun, odată îmbolnăviţi se refac foarte greu, ceea ce îi face să se preocupe mult mai mult de propria lor persoană decât bărbaţii din celelalte zodii.

Nu încercaţi să le spuneţi ce să facă şi încotro s-o apuce. Nu este nevoie să le spuneţi ce anume doriţi. Orice s-ar întâmpla, evitaţi să provocaţi Taurul. El se înfurie greu, dar odată înfuriat devine cumplit. Nu-i stă în fire să ierte şi să uite.

Bărbaţilor nativi din Taur le place acţiunea, de care au nevoie şi pe care şi-o doresc. Când se izbesc de o problemă, încearcă să o depăşească fizic. O femeie care îşi propune să-şi păstreze partenerul-Taur prin ameninţări riscă o adevărată catastrofă.

Bărbaţii născuţi spre sfârşitul aceste zodii sunt mai predispuşi la cugetare. Din păcate, uneori nu sunt pe atât de înţelepţi pe cât se consideră şi un insucces îi poate arunca într-o stare de profundă depresiune.

Taurul poate fi gelos. Fiind un colecţionar pasionat, nu se desparte de lucruri nici măcar când acestea nu mai reprezintă pentru el un interes special. Dacă legătura dumneavoastră s-a terminat, va încerca să menţină o prietenie trainică. Atenţie: fire foarte critică, Taurul se poate dovedi un prieten dificil ! Este intolerant cu cei care îi afectează sentimentele. Cu încăpăţânarea sa proverbială, este capabil să lupte pentru o cauză pierdută. Egoismul îl împiedică deseori să dea un sprijin dezinteresat.

Bărbaţii născuţi în primele două săptămâni ale Taurului sunt de regulă nerăbdători, căutând rezultate imediate. Îşi urmăresc ţinta cu tenacitate, dar deseori şi cu o mare pierdere de energie, strivind în mod inutil obiecte mărunte aflate în calea lor.

Taurii născuţi în ultimele două săptămâni ale semnului manifestă mai multă supleţe în jocul vieţii, recurg la fentă şi la pasele false pentru a-şi induce adversarul în eroare. Calea lor este însă de cele mai multe ori întortocheată şi ei nu reuşesc să finalizeze. Luaţi exemplul matadorilor pentru a şti cum să vă purtaţi cu acest taur. Matadorul îi permite taurului să aibă propria sa parte de arenă, în care el nu pătrunde, propunându-şi să-l atragă pe acesta pe terenul său. Taurul dispune de o puternică voinţă şi sexualitate, de sentimentul proprietăţii, fiind o fire extrem de emoţională. Are o atitudine primitivă faţă de sex, lucru ce poate fi foarte excitant. Dacă manifestaţi înţelegere şi răbdare şi, în special, dacă vă place să vă simţiţi ocrotită, atunci acesta este bărbatul dumneavoastră.

Viaţa sexuală

Îi place să facă dragoste. Poate sună stupid, în definitiv, cui nu-i place, dar există oameni pentru care sexul nu prezintă decât o „descărcare”, o posibilitate de a-şi impune dorinţa, de a face caz de ei înşişi, sau pur şi simplu un joc în care intră doar aşa – de dragul jocului. Pentru aceştia, sexul nu reprezintă un lucru în sine.

Taurul este indicat în numeroase cazuri ca un amant ideal: este sensibil şi înţelege sentimentele partenerului său. Începe singur şi nu are nevoie de pregătire şi stimulare. Îşi ia devreme lecţiile de sex, căci încă din adolescenţă se gândeşte la femei şi le visează. Senzual încă de tânăr, nu are altă ambiţie decât aceea de a-şi primi dreptul său. Orice femeie i se pare potrivită, ambiţiile sale fiind insaţiabile. Fiţi însă pe pace, va găsi modalitatea de a vă ajuta să fiţi mulţumită. Jocul său preliminar este studiat ca un spectacol de teatru. Nu recurge la inspiraţii de moment. De asemenea, el nu cunoaşte riscul de a i se întâmpla ceva înaintea momentului pe care el l-a hotărât în acest scop. Practic, este însă lipsit de imaginaţie sexuală. Nu-l căutaţi ca pe o călăuză exotică în junglele necunoscute ale experimentului sexual. Dar, deşi la el totul se petrece în virtutea tradiţiei, nu veţi rămâne dezamăgită.

Poate fi întâlnită părerea că Taurul reprezintă un partener insuficient de subtil, căruia îi place actul sexual simplu, direct, lipsit de fantezie. O femeie se plângea de reprezentările sexuale nevinovate ale unui asemenea partener. O atare plângere nu se întâlneşte însă prea des.

Cel mai mare atu al Taurului îl reprezintă forţa sa de a prelungi actul sexual. Lipsa de imaginaţie este compensată prin această capacitate uneori de-a dreptul uluitoare. Nu contaţi însă niciodată pe iniţiativa lui, dacă doriţi o poziţie exotică. Lucrul cel mai bun pe care l-aţi putea obţine este „dragostea franţuzească” – îi plac acţiunile orale. Un avertisment: Taurul nu poate fi condus, ci doar sugestionat. Insistând, vi-l faceţi ostil. Taurul este un semn de pământ, deci încăpăţânat, aşa că nu vă rămâne decât calea sugestiilor.

Întrucât Taurului îi place confortul – un pat cu blănuri, o lumină discretă şi o muzică în surdină pot reprezenta idealul său de paradis sexual. Îi puteţi oferi şi o altă mare plăcere. Sugeraţi-i să verse câţiva stropi de lichior pe pielea dumneavoastră şi să-i lingă, căci este foarte sensibil la mirosurile pe care le emană corpul femeii. Îi place să-şi maseze des partenera cu diverse arme înainte de a trece la actul sexual propriu-zis. Sau să-i sugă degetele de la picioare. Nu riscaţi să-l întrerupeţi.

Zone erogene

Gâtul şi ceafa. Începeţi prin a-i atinge uşor cu degetele ceafa, mângâindu-i-o şi făcându-i un uşor masaj. Sărutaţi-i apoi gâtul şi în scurt timp Taurul va fi excitat. Există numeroase posibilităţi de a-i atinge „întâmplător” ceafa şi gâtul. Încercaţi de pildă acest lucru în timp ce-i legaţi cravata şi veţi fi surprinsă de prompta lui reacţie

Sau, când vă aflaţi pe litoral, mâna pe care o veţi petrece pe după gâtul partenerei va transmite un mesaj ce va fi neîntârziat recepţionat de creierul acesteia. De asemenea, în intimitatea locuinţei dumneavoastră, tot cu această zonă trebuie început.

Vă atragem însă din nou atenţia că Taurului îi plac ca lucrurile să fie făcute foarte pe îndelete, astfel că temperaţi-vă acţiunile şi nu încercaţi să forţaţi momentul.


Niciun comentariu: