duminică, 26 decembrie 2010

Zodiac chinezesc

Sobolan



De metal

1 ian1900 - 1 feb 1901
28 ian 1960 - 14 feb 1961


De apa

18 feb 1912 - 5 feb 1913
19 feb 1972 - 2 feb 1973


De lemn

5 feb 1924 - 24 ian 1925
2 feb 1984 - 21 ian 1985


De foc

24 ian 1936 - 10 feb 1937
19 feb 1996 - 6 feb 1997


De pamant

10 feb 1948 - 29 ian 1949



Numarul de ordine: 1
Numele chinezesc: SHU
Anotimpul si luna: Iarna, decembrie
Orele dominante: 15:00 - 17:00
Elementul fix: Apa
Semnul clasic: Sagetator
Pietre pretioase: ametistul, rubinul, malachitul
Tari prielnice:

Nativul acestei zodii are foarte mult sarm si este o companie deosebit de placuta in societate. Este plin de viata, are maniere foarte rafinate, are o putere remarcabila de persuasiune, ceea ce fac din el o personalitate captianta care suscita interesul celor din jur.

Este foarte agitat si preocupat de tot felul de probleme personale si profesionale, desi, in prezenta celorlalti arboreaza o masca ce sugereaza calmul si linistea interioara. Este genul care spune lucrurilor pe nume, este foarte direct si fara ascunzisuri.

E sincer, daca e un Sobolan pozitiv, in caz contrar apeleaza la minciuna si la falsitate. E caracterizat de o ambitie puternica si face totul pentru a-si ainge scopurile, profitand de toate oportunitatile care se ivesc.

E plin de dinamism, perspicate, nu-si pierde timpul cu fleacuri si da dovada de multa viclenie pentru a-si indeplini telurile. Adesea este lipsit de scrupule fata de partenerii sai si asta pentru a-I reusit tot ceea ce intreprinde. Asa cum am mai spus, este foarte abil si nu poate fi pacalit, decat daca vrea acest lucru.

E o fire dominanta, rea sa fie permanent in frunte si sa achizitioneze cat mai mult.l Cu toate acestea, Sobolanul nu este deosebit de genereos, am putea spune ca este chiar zgarcit, trasatura de care nu dada dovada fata de membrii familiei sau de prietenii foarte apropiati. De multe ori, insa, cheltuie sume exorbitante pe lucruri complet inutile si pe fantezii nejustificate.

Este, in general, o persoana sociabila, vesela, luminoasa, care agreeaza iesirile in societate, cluburile, petrecerile, in general distractiile de tot felul, dar de un mare rafinament. Isi face prieteni putini, dar de incredere, pe care se oate baza la nevoie. In relatiile cu oamenii si in discutiile de afaceri se zapaceste usor, mai ales daca partenerii ii sunt prieteni.

Ca sef, este preocupat de problemele angajatilor sai, manifestand o desebita grija si intelegere. Ii ajuta moral si financiar sa se depaseasca. Este foarte exigent insa, le cere foarte mult si cat mai aproape de perfectiune. Are un spirit critic foarte ascutit pe care si-l exercita tot timpul. Nicioadata nu lasa impresia angajatilor lui ca ar fi multumit de munca lor, chiar daca in realitate este. De multe ori ii exaspereaza cu remarcile sale critice, incat acestora le vine sa-si ia lumea in cap. In ceea ce-l priveste, insa are un instinct de autoconservare foarte bun si nu se enerveaza catusi de putin daca ceva nu iese bine.

Cand vine vorba de o marire de salariu, Sobolanul devine foarte zgarcit si uneori sunt necesare zile intregi de negocieri, adeasea fara nici un rezultat. Pentru a lucra cu un nativ al acestei zodii, trebuie sa aveti nervii foarte tari, si sa suportati cu stoicism criticile dure si frecvente ale acestuia.

Pentru ca este preocupat de foarte multe probleme in acelasi timp pe care doreste sa le rezolve cat mai repede, Sobolanul poate trece cu vederea anumite aspecte destul de importante, devenind poate fara voila lui superficial, defect pe care tipurile pozitive il remediaza.

Profesii
Avand puternice inclinatii catre scris si citit, Sobolanul poate deveni usor un celebru prozator sau poet. De asemenea, poate profesa cu succes in invatamentul de toate gradele, poate fi un medic foarte bune san designer vestimentar excelent. Fiind un bun organizator, el isi poate deschide propria afacere, in care va prospera cu siguranta. Poate fi de asemenea un bun politian, jursit, avocat, notar, procuror, sau poate lucra in cadrul aparatului administrativ al statului.

Sporturi
Cele mai indicate sporturi pentru nativii acestei zodii sunt tenisul, artel


Bivol


De metal

2 feb 1901 - 8 feb 1902
15 feb 1961 - 4 feb 1962


De apa

6 feb 1913 - 25 ian 1914
3 feb 1973 - 23 ian 1974


De lemn

25 ian 1925 - 12 feb 1926
22 ian 1985 - 9 feb 1986


De foc

11 feb 1937 - 31 ian 1938
7 feb 1997 - 27 ian 1998


De pamant

29 ian 1949 - 16 feb 1950



Numarul de ordine: 2
Numele chinezesc: NIU
Anotimpul si luna: Iarna, Ianuarie
Orele dominante: 1:00 - 3:00
Elementul fix: Apa
Semnul clasic: Capricorn
Pietre pretioase: coralul, jadul, alabastrul, smaraldul
Tari prielnice:

Nativul din Bou (sau Bivol in unele zodiace) este o persoana foarte calma si rezevata. Ii place singuratatea, evita aglomeratiile si locurile publice in care se afla mase mari de oameni. Chiar si la serviciu prefera sa lucreze singur in birou. Nu deranjeaza pe nimeni cu prezenta sa, este deosebit de tacut, nu-I plac discutiile in contradictoriu si le evita pe cat posibil. Este tenace si foarte muncitor.

Lucreaza din greu pentru atingerea idealurilor sale si are o rabdare de invidiat. Este foarte incapatanat si isi sustine punctul de vedere pana in panzele albe, chiar daca nu are argumente suficiente. Nu-si jigneste insa, nici prin vorbe si nici prin fapte, interlocutorii, ba chiar este foarte saritor si ii ajuta ori de cate ori este nevoie. Familiei si prietenilor le este deosebit de devotat si pune mult suflet in ceea ce face.

Este cinstit si da dovada de multa responsabilitate. Atunci cand se apuca de o treaba sau I se da o sarcina de rezolvat, munceste pana la epuizare si atat timp cat este nevoie. Crede mult in fortele proprii si are tendinta de a clasifica totul in doua categorii: bun si prost. Isi mentine niste standarde foarte ridicate si ii judeca asupru pe cei care nu procedeaza la fel ca el. Este ponderat, desi da dovada de un mare grad de impulsivitate. Se infurie usor si nu se calmeaza repede, de aceea este mai bine sa-l evitati in astfel de momente.

E un bun observator si are o memorie remarcabila. Poate reproduce cu exactitat si dupa foarte mult timp tot ceea ce a vazut sau a auzit. Puteti intreba un bou cu cine s-a distrat la o petrecere cea avut loc in urma cu 8 luni, iar el va va raspunde cu exactitiate, fara a omite nici o persoana. Este un barbat de casa, care isi iubeste familia si face totul pentru a-I asigura un trai foarte bun.

In afaceri poate avea succes, dar numai in anumite domenii pentru ca este inteligent si are o manualitate desavarsita. Este incapatanat si dpgmativ, crede in deciziile pe care le ia si nu regreta niciodata ceea ce face. Este foarte rabdator si are o mare putere de a-si asculta interlocutorii, carora le da sfaturi si ii ajuta la rezolvarea problemelor. Boul este un prieten de incredere. Este responsabil si loial, dar in aceeasi masura, este si deosebit de gelos. Cere de la sot sau de la sotie fidelitatea absoluta, pentru ca si el este la fel. Sunt orietntati catre familie, pentru ca sunt credincioasi si conservatori. Rareori veti vedea Boi celibatari.

Are o situatie materiala foarte stabila, pentru ca nu risca niciodata nimic. De aceea este catalogul ca un om de baza la locul sau de munca. El inspira prin comportamentul sau ferm si echilibrat admiratie si respect.

Profesii
Poate avea succes in arta, in afaceri, in domeniul administrativ, datoritii firii sale creative.
Pentru ca este inteligent si are o manualitate deosebita, poate ajunge chiar un chirurg de exceptie. Poate fi un bun bancher si puteti fi siguri ca, daca ar conduce o banca, aceasta nu ar da nicidoata faliment. Poate fi ideal pentru un post de economist, contabil, arhitect, constructor. Talentul sau nativ il ajuta mult il sculptura sau pictura, in care in care hotaraste sa alega aceste merserii.

Sporturi
Poate practica cu succes halterele, atletismul, inotul si polo-ul.


Tigru


De apa

9 februarie 1902 - 29 ianuarie 1903
5 februarie 1962 - 25 ianuarie 1963


De lemn

26 ianuarie 1914 - 13 februarie 1915
24 ianuarie 1974 - 10 februarie 1975


De foc

13 februarie 1926 - 1 februarie 1927
10 februarie 1986 - 29 ianuarie 1987


De pamant

1 februarie 1938 - 18 februarie 1939
28 ianuarie 1998 - 15 februarie 1999


De metal

17 februarie 1950 - 5 februarie 1951



Numarul de ordine: 3
Numele chinezesc: HU
Anotimpul si luna: Iarna, februarie
Orele dominante: 3:00 - 5:00
Elementul fix: Lemn
Semnul clasic: Varsator
Pietre pretioase: diamantul, granatul, rubinul
Tari prielnice: Cuba, Coreea, Franta, Italia, Uganda

Nativi acestei zodii sunt niste persoane enrgice, dinamice, care nu gandesc prea mult inainte de a intreprinde ceva. "Nascut lider" este conceptul cheie, dupa care se ghideaza Tigrul. Aflat permanent in frunte, acest tip este lipsit de teama, nobil si admirat pentru curajul lui. Este un luptator neinfricat si face tot ce-I sta in putinta pentru a-si atinge scopurile si pentru a obtine ceea ce crede el ca ii este benefic. Desi cateodata este egoist, de cele mai multe ori manifesta o mare generozitate fata de cei din jurul sau.

Adesea, Tigrul este imprevizibil, mai mereu tensionat si grabit. Nu-si pierde timpul cu fleacuri si nu se iroseste muncind fara o recompensa corespunzatoare.Emana un puternic magnetism, la care este greu de rezistat. Aerul sau de autoritate ii confera un anume prestigiu. Are o personalitate puternica, plina de contrarii: starile de agitatie alteneaza cu cele de calmitate, caldura sufleteasca vine in opozitie cu raceala care sperie adesea interlocutorii. Este neinfricat in fata pericolelor, inconjurat de mult mister in anumite situatii. Se afla in cele mai bizare locuri, atunci cand nu te astepti.

Tigrul are o mare incredere in fortele proprii, uneori chiar prea multa si nejustificata. Astfel, iubeste aventura si tot ceea ce il excita si il pune in stare de alerta. Este bine sa nu va opuneti parerilor unui nativ al acestei zodii si nici sa incercati sa ii schimbati temperamentul. Ii place sa fie ascultat si sa i se respecte parerile si directivele pe care le da. Datorita faptului ca este foarte grabit si vrea ca tot ce face sa ii iasa bine, Tigrul actioneaza de obicei de unul singur. Ii place sa munceasca din greu si este foarte dinamic. Daca i se da o sarcina, o va duce rapid la bun sfarsit, cu un entuziasm si o eficienta de nedescris. Tigrul face foarte multi bani, dar nu acesta este scopul sau primordial in viata. Niciodata nu se teme daca nu mai are bani, pentru ca, fara sa-si propuna acest lucru, va face altii la loc, foarte repede. Tigrul este un tip senzual, sensibil si emotional. Este capabil de a iubi cu toata fiinta lui si de cele mai multe ori se implica total intr-o relatie amoroasa. Este foarte posesiv, chiar si in relatiile amicale. Daca sunteti prieten cu un tigru, acesta va vrea ca tot timpul sa fiti de partea lui, si, pentru ca este o persoana adorabila, o veti face. Ca amanti, sunt pasionali si romantici, se dedica in totalitate persoanei iubite. Manierati, plini de rafinament si foarte cultivati, Tigrii vor sti intotdeauna sa fie o companie placuta.

Ceea ce este tipic pentru un nativ al acestei zodii este faptul ca niciodata nu este indiferent fata de o persoana sau de o anumita situatie. El poate incerca cele mai diferite emotii, unele extreme, intr-un timp relativ scurt, dar niciodata nu va fi indiferent. Poseda un ascutit simt al umorului, care-l face placut de toata lumea si, dupa cum v-am spus, este o persoana adorabila.

Profesii
In majoritatea cazurilor, Tigrul este un conducator, neavand importanta domeniul in care isi exercuta aceasta functie. Are calitati care-l pun in valoare si dispune de metodele necesare pentru a se face ascultat, fara a constrange oamenii.
Ii place muzica, are inclinatii catre scris. Poate fi un bun avocat, judecator. De asemenea, se poate orienta catre o cariera diplomatica sau se poate consacra activitatilor legate de pamant sau de animale, ca: dresor, medic veterinar, inginer zootehnist.

Sporturi
I se potrivesc cel mai bine sporturile individualiste ca: atletism, tenis, natatia, alpinismul,sah, golf, syuash.


Cocosul


De pamant

22 ianuarie 1909 - 9 februarie 1910
17 februarie 1969 - 5 februarie 1970


De metal

8 februarie 1921 - 6 februarie 1922
4 februarie 1981 - 25 ianuarie 1982


De apa

26 ianuarie 1933 - 13 februarie 1934
23 ianuarie 1993 - 9 februarie 1994


De lemn

13 februarie 1954 - 1 februarie 1946


De foc

31 ianuarie 1957 - 18 februarie 1958



Numarul de ordine: 10
Numele chinezesc: JI
Anotimpul si luna: Toamna, septembrie
Orele dominante: 17:00 - 19:00
Elementul fix: Metal
Semnul clasic: Fecioara
Pietre pretioase: rubinul, safirul, agatele, diamantul, onixul si rubinul
Tari prielnice: Australia, Haiti, Paraguay, Anglia

Nativi acestei zodii sunt persoane cu un spirit de observatie foarte dezvoltat, care constituie de fapt un al saselea simt al lor. Observatiile lor sunt deosebit de precise. Nu sunt firi complicate si nici prea profunde, nu au nimic de ascuns, ci, dimpotriva, sunt deschisi si sinceri. Poate uneori au mult de pierdut din cauza acestei sinceritati excesive.

Cocosilor le place sa fie in centrul atentiei si sunt sensibili la complimente, chiar daca acestea nu sunt justificate. Se imbraca putin mai extravagant. In dragoste sunt conservatori. Exercita o mare putere de seductie asupra celor din jur, sunt decorativi si frumosi. Se bucura de o mare popularitate pentru ca sunt excesiv de sociabili si le place sa li se acorde atentie.

Desi nu va vine sa credeti, aceste persoane nu pot fi pacalite usor. Sunt precaute si sceptice, au o intuitie nativa si, datorita acestor calitati, pot fi buni detectivi, medici sau asistente medicale. Stiu intotdeauna ce au de facut, au mintea treaza si judecata limpede. Sunt buni observatori si au un discernamant de invidiat. Tot timpul trebuie sa faca ceva. Nu veti vedea niciodata un Cocos stand in sufragerie relaxat si citind ziarul. Sunt foarte talentati si pot face cariera in multe domenii.

Sunt foarte preocupati de aspectul lor exterior, caruia ii acorda o mare atentie. Au grija cum se imbraca si cum arata. Pot parea conservatori, dar look-ul lor este una din preocuparile primordiale. Pot petrece ore in sir in fata oglinzii si cheltuie o avere pe haine. Sunt adeptii imbracamintii scumpe si de foarte buna calitate. Asta nu inseamna ca nu le pasa de bani, ci, dimpotriva, vor cauta lucruri foarte bune, dar in mai multe magazine si le vor alege pe acelea cu pretul mai mic, chiar daca e vorba de doar cateva mii de lei diferenta.

Au un simt pracmatic foarte bine dezvoltat, dar, in aceeasi masura, sunt mari visatori. Din aceasta cauza, pot avea esecuri sentimentale si pot fi adesea dezamagiti de cei dragi. Sunt capabili de mari sacrificii in dragoste, daca aceasta le va fi impartasita de persoana iubita.

Le plac petrecerile, pe care le organizeaza ori de cate ori timpul le permite. Sunt gazde excelente, iar prietenii se vor simti intotdeauna bine la ei acasa. Virutea primordiala a Cocosilor este loialitatea. Sunt prieteni devotati, pe care te poti bizui oricand. Isi tin intotdeauna promisiunile si atunci cand si-au dat cuvantul de onoarenimic nu-I poate impiedica sa si-l tina. Daca iubesc sau admira pe cineva, atunci vor face tot ce le sta in putinta pentru a face acea persoana fericita.

Sunt demni si mandri. Pot munci foarte mult fara sa se planga, sunt buni organizatori sau administratori ai averilor lor. Ei nu se vor afla niciodatata intr-un impas financiar,pentru ca isi gospodaresc banii cu maximum de eficienta.

Sunt foarte economi, dar generosi cu familia si cu prietenii apropiati. Precisi si meticulosi, pot urma cu exactitate un anumit plan, fara a se abate de la el.

Profesii
Pot urma orice cariera cu succes: bancher, om de afaceri, doctor, avocat, inginer, detectiv particular. Pot lucra in administratie, in domeniul public sau in armata pentru ca se supun regulilor.

Sporturi
Este foarte bun in toate sporturile in care apar competitia si lupta: arte martiale, box, lupte de orice fel.


iepurele


De apa

30 ianuarie 1903 - 15 februarie 1904
26 ianuarie 1963 - 13 februarie 1964


De lemn

14 februarie 1915 - 3 februarie 1916
11 februarie 1975 - 13 ianuarie 1976


De foc

2 februarie 1927 - 22 ianuarie 1928
30 ianuarie 1987 - 17 februarie 1988


De pamant

19 februarie 1939 - 7 februarie 1940
16 februarie 1999 - 4 februarie 2000


De metal

6 februarie 1951 - 26 ianuarie 1952



Numarul de ordine: 4
Numele chinezesc: TU
Anotimpul si luna: Primavara, martie
Orele dominante: 05:00 - 07:00
Elementul fix: Lemnul
Semnul clasic: Pesti
Pietre pretioase: perlele, smaraldul, onixul
Tari prielnice: Belgia, Austria, Canada, Singapore

Iepurele este unul dintre cele mai delicate animale dintre cele 12 ale zodiacului. De obicei, sunt oameni buni, foarte sociabili, draguti, fermecatori si bineinteles foarte populari. Nimeni nu ii poate ignora, pentru ca sunt o companie placuta si stiu cum sa se faca iubiti.

Nativul acestei zodii are o casa de invidiat, aranjata cu mult bun gust, pentru ca iepurele este renumit pentru simtul sau artistic deosebit de dezvoltat. Se imbraca foarte elegant si cu lucruri numai de foarte buna calitate, iar garderoba lor cuprinde mai multe haine decat ar putea imbraca intr-o viata.

Desi este iubit de familie si de catre prieteni, acest tip este un mare pesimist. Este conservator si nesigur, ceea ce explica desele si marile schimbari din viata lui. Are o fire foarte calma si, din acest motiv, este deosebit de greu sa-l scoti din sarite. Nu-I place sa se certe si isi doreste o viata calma si plina de pace. Este sentimental si plin de compasiune fata de semenii sai, pe care ii ajuta intotdeauna. Este impresionabil, plange usor, este adanc miscat de problemele sale personale si de ale altora, pe care ii sprijina moral si material. Cheltuie foarte mult, pentru ca ii place sa cumpere tot felul de lucruri, utile sau inutile.

Iepurele este foarte precaut si nu se avanta niciodata cu capul inainte. El gandeste foarte mult si foarte bine inainte de a intreprinde ceva anume, cantareste totul din cele mai variate unghiuri. Cand I se va da o sarcina de dus la indeplinire, inainte de a o accepta, el se gandeste ce are de facut, apoi ia in calcul recompensa. Daca aceasta nu va fii pe masura muncii depuse, nu va accepta niciodata sa faca acel lucru. Nu munceste pe gratis, ci numai daca este stimulat material corespunzator. Daca se apuca insa de o treaba, puteti fii siguri ca o va face asa cum scrie la carte. Daca vor abandona natura lor conservatoare si vor devenii putin mai agresivi, Iepurii vor putea avea o viata imbelsugata si plina de satisfactii spirituale si financiare.

Intr-o relatie, se implica foarte mult afectiv, si sunt niste parteneri minunati. Romantici si dulci, credinciosi, Iepurii isi pot face fericiti prietenii. Chiar si in legaturile amoroase pe care la au, sunt niste parteneri pe care si i-ar dori oricine. Sunt tandri, afectuosi, fideli. Daca isi intemeiaza o familie, nu sunt totusi prea grozavi. Barbatii nu sunt prea de casa, in sensul ca nu-si prea asuma responsabilitati, iar femeile pot petrece prea mult timp in fata oglinzii, la coafor sau la croitorie.

Iepurele este o persoana linistita, care nu agreeaza lupta directa. Prefera lupta de culise si ii place sa recurga la tot felul de subterfugii pentru a-si anihila dusmanul. Este o persoana cu deosebit de mult tact, ceea ce o face apta pentru o cariera diplomatica sau politica. Iepurele este un bun orator si din acest motiv este o prezenta agreabila in orice cerc al societatii ar ajunge. Este inteligent rafinat, cultivat si cu maniere deosebite. De aceste calitati da dovada in toate ocaziilecare se ivesc. Si acasa se comporta in acelasi mod ca in societate. Nu face nimic din complezenta; la el, totul este innascut. Manierele sale sunt impecabile si tot timpul da dovada de o prezenta de spirit deosebita si de o amabilitate covarsitoare.

Profesii
Asa cum am mai spus, Iepurele da dovada de mult tact si de diplomatie in discutiile pe care le poarta, este pacifist si evita conflictele. Toate aceste calitatii ii pot asigura o cariera stralucita ca diplomat sau ca politician. Poate excela si in profesii ca avocat, jurist sau om de afaceri. Pentru ca este inteligent, are multa rabdare, talent, simt artistic si manualitate, nativul acestei zodii poate imbratisa o cariera de medic sau profesor. In general, nu I se potrivesc meseriile care comporta riscuri, oricat de mici ar fi acestea, pentru ca Iepurele nu si le va asuma niciodata.

Sporturi
Poate practica volei, baschet, lupte, automobilism, pentru ca ii place viteza.


Dragon


De lemn

16 februarie 1904 - 3 februarie 1905
14 februarie1964 - 1 februarie 1965


De foc

4 februarie 1916 - 22 ianuarie 1917 14 ianuarie 1976 - 17 februarie 1977


De pamant

23 ianuarie 1928 - 9 februarie 1929 18 februarie 1988 - 5 februarie 1989


De metal

8 februarie 1940 - 26 ianuarie 1941


De apa

27 ianuarie 1952 - 13 februarie 1953



Numarul de ordine: 5
Numele chinezesc: LONG
Anotimpul si luna: Primavara, aprilie
Orele dominante: 7:00 - 9:00
Elementul fix: Lemn
Semnul clasic: Berbec
Pietre pretioase: chihlimbarul, jadul, opalul, piatra lunii
Tari prielnice: Bolivia, Cuba, Sri Lanka, Kenya, Nepal, India, Finlanda, Spania

Simbol nobil folosit de imparatii Chinei, Dragonul este nascut conducator si maistru de ceremonii. Datorita acestui fapt, fiecare parinte chinez isi doreste un copil nascut sub acest semn. Dragonul pune tote lucrurile in miscare si le mentine in aceasta forma. Este inzestrat cu putere maxima si cu deosebit de mult noroc.Foarte multa lume isi doreste sa fie in preajma lui.

Dragonii sunt nascuti pentru a fi monarhi. Asa cum se poate observa cu usurinta, puterea lor este indiscutabila. Dragonii sunt idealisti, perfectionisti, sunt nascuti pentru a gandi ca sunt perfecti. Sunt inflexibili. De asemenea sunt foarte agresivi si hotarati. Atingerea idealurilor pe care si le-au propus este o a doua lor natura. Datorita goanei dupa putere care domina viata, stresului excesiv la care se supun permanent, Dragonii nu vor fi prea longevivi. Nu suporta sa piarda puterea, nu se simt niciodata neajutorati si fac usor fata oricarei situatii, indiferent cat de dificila ar fi.

Iritabili si incapatanati, au o " gura " foarte mare, sunt certareti, impulsivi si, nu in ultimul rand , agresivi. De foarte multe ori jignesc in exprimare si totodata sunt foarte directi in ceea ce spun. Nu se ascund si nu apeleaza la siretlicuri tocmai pentru ca sunt foarte puternici. Conform parerii lor, opiniile lor trebuiesc ascultate intotdeauna pentru ca sunt cele mai bune, iar sfaturile lor sunt cele mai adecvate. De obicei, exercita o mare putere de atractie asupra oamenilor care ii asculta, de parca ar fi hipnotizati. Influenta lor este considerabila. Sunt foarte mandri, si nu-si incalca niciodata orgoliul oricat de mult ar avea de pierdut in viata.

Sunt entuziasti peste masura si isi pierd repede firea. Intr-o fractiune de secunda, Dragonul poate trece de la o stare sufleteasca la alta complet opusa. Sunt dinamici si incantatori. Atunci cand intra intr-o incapere, parca s-ar lumina totul dintr-o data. Au un aer jovial si stiu sa-si incante auditoriul prin prezenta lor deosebita. Au mare incredere in ei, sunt foarte fermi pe pozitii si nu pot fi contrazisi, oricate argumente le-ar fi aduse. Cateodata se comporta tiranic. Urasc orbinele pentru ca, dupa parerea lor, numai ei sunt in stare sa le dea. Nu se pot vedea decat in postura de sef si nu accepta usor pozitia de subaltern. Daca totusi o accepta, aceasta situatie va fi temporara, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vor intra in conflict cu superiorii lor.

Spre deosebire de alte semne ale zodiacului care au tendinta de a domina, Dragonul stie sa se comporte cu subalternii lui. Este deosebit de gentil si de generos, de aceea este iubit, respectat si ascultat.

In alta ordine de idei, sunt foarte snobi. Desi banii nu constituie pentru ei un punct de atractie deosebit, sunt profund impresionati de bogatie, prestigiu, pozitie sociala si frumusete. Dragonul este inteligent,tenace, ambitios si generos. Poate face orice si, in consecinta, isi asuma orice responsabilitate, indiferent cat de mare este aceasta. Indiferent de cariera pe care si-o va alege in vaita, artistica, medicala sau politica, el v straluci. Va avea succes garantat in tot ceea ce intreprinde. Este foarte iubit si niciodata nu va fi dezamagit in dragoste. De fapt, el constituie frecvent subiectul unor drame sau dezamagiri amoroase. Femeile acestui semn sunt foarte admirate si adesea cerute in casatorie.

Profesii
I se potriveste perfect functia de conducere, indiferent de domeniul in care si-o exercita. Stie cum sa se comporte cu angajatii lui si cum sa-I stimuleze, astfel incat sa obtina profituri maxime. Actiunile in care se implica vor fi intotdeauna incununae de succes. Poate fi un medic desavarsit, un politician sau un arhitect recunoscut si un om de afaceri exceptional.

Sporturi
Poate practica cu succes sporturi individualiste ca: atletism, ciclism, tenis, automobilism, dar si unele de echipa cum ar fi hocheiul, poloul.


Sarpe


De pamant


De metal


De apa


De lemn


De foc



Numarul de ordine: 6
Numele chinezesc: SHE
Anotimpul si luna: Primavara, Mai
Orele dominante: 9:00 - 11:00
Elementul fix: Focul
Semnul clasic: Taur
Pietre pretioase: magnetitul, malachitul, rubinul, topazul
Tari prielnice: Arabia Saudita, India, Iran, Etiopia, Mexic, Peru, Rusia

In Asia, sarpele este cel mai venerat animal. A naste un copil in aceasta zodie este o mare onoare si cinste pentru parinti. Semnul Sarpelui e considerat ca oferind cel mai mare procent de oameni puternici dintre toate semnele zodiacului chinezesc.

Sarpele exceleaza prin inteligenta, autocontrol, este mistic si imprevizibil. Miscarile sale nu vor putea fi anticipate n iciodata. Este permanent pregatit pentru orice situatie, indiferent cat de dificila sau incomoda ar fi aceasta. Isi mascheaza foarte bine starea de spirit. Desi aparent este senin si lipsit de griji, nu este o persoana pe care sa o ignori sau peste care poti trece cu usurinta.

El are o gandire rapida, clara, iar reflexele sunt pe masura. Exercita o mare putere de seductie asupra persoanelor cu care vine in contact, are un magnetism neobisnuit si o putere de hipnoza incomensurabila, pe care le foloseste adesea pentru a-si atinge scopurile.

O persoana nascuta sub acest semn da dovada de mult tact, bun simt si de un rafinament exagerat. Da dovada de mult umor si este o prezenta mai mult decat agreabila, calitati care-l vor face placut si dorit in orice cerc al societatii. Simtul estetic este la el foarte bine dezvoltat. Lucrurile sale vor fi intotdeauna de cea mai buna calitate si de un rafinament desavarsit. Nativul acestui semn este cel mai profund si cel mai misterios dintre toate semnele zodiacului. Gandurile sale nu vor putea fi niciodata descifrate. Este deosebit de hotarat in ceea ce face, nu este ezitant, pentru ca judeca mult inainte de a intreprinde ceva. Isi atinge aproape intotdeauna telurile, pe care si le urmareste cu o consecventa de nedescris.

Este o fire mai izolata, desi nu s-ar putea spune ca nu este sociabil. Incanta intotdeauna prin prezenta sa de spuirit, prin sufletul sau cald, prin remarcile sale fine si prin aplombul sau. Este prudent, nu are mare incredere in oameni si actioneaza de obicei pe cont propriu. Poate trece usor peste situatii critice, fara a se consuma, deoarece are un instinct de autoconservare foarte bine dezvoltat. Este mereu elegant si incantator. Da dovada de multa istetime, invata repede si foarte usor tot felul de lucruri, ceea ce ii permite sa se adapteze in situatii inedite.

Este foarte capabil sa depaseasca obstacolele care survin in calea sa si nu are scrupule atunci cand trebuie sa le darame, chiar daca prin actiunile sale pericliteaza interesele altora. acest lucru nu-l va lua in seam a niciodata atunci cand trebuie sa-si atinga interesele. Este corect, iar daca i se face vreo nedreptate, razbunarea sa nu cunoaste limite.

Este foarte generos cu prietenii sai pe care ii ajuta intotdeauna financiar si le da sfaturi pertinente. Viata sa va comporta riscuri mari, dar el nu se va da in laturi niciodata pentru ca este un luptator neinfircat pentru a-si atinge telurile. Sarpele este un semn karmic, ca si Dragonul.. Viata sa se poate termina in glorie sau tragedie, dar niciodata undeva la mijloc.


Cal


De foc

25 ianuarie 1906 -12 februarie 1907
22 ianuarie 1966 - 8 februarie 1967


De pamant

11 februarie 1918 -31ianuarie 1919
8 februarie 1978 -27 ianuarie 1979


De metal

30 ianuarie 1930 -17 februarie 1931
26 ianuarie 1990 -13 februarie 1991


De apa

15 februarie 1942 - 4 februarie 1943


De lemn

4 februarie 1954 - 23 ianuarie 1955



Numarul de ordine: 7
Numele chinezesc: MA
Anotimpul si luna: Vara, iunie
Orele dominante: 11:00 - 13:00
Elementul fix: Focul
Semnul clasic: Sagetator
Pietre pretioase: ametistul, garantul, rubinul, safirul
Tari prielnice: Algeria, Indonezia, Liban, Libia, Romania

Oameni nascuti sub acest semn sunt activi si energici. Au mult sex-appeal si stiu cum sa se imbrace si cum sa se comporte in societate. Le place sa fie inconjurati de multa lume, de aceea ei pot fi vazuti des la concerte, la teatru, la opera, la diverse mitinguri, manifestari sportive si, nu in ultimul rand, la petreceri.

Sunt foarte agili, se misca rapid. Sunt mai mult intuitivi decat inteligenti, si ei stiu acest lucru mai bine decat oricine. Folosesc aceasta intuitie in scopuri benefice lor. Nu au prea mare incredere nici in oameni si nici in fortele proprii.

Chinezii cred ca acesti oameni isi parasesc caminul inca de la varste fragede intrucat sunt nascuti pentru a calatori. Nu le place sa fie tinuti intr-un singu loc. Nu le place sa fie constransi pentru a actiona spre binele echipei cu care lucreaza si nunse vor simti niciodata vinovati. Chiar daca par integrati intr-o colectivitate, ei raman totusi niste rebeli. Debordeaza de energie, au o mare putere de munca, dar nu se pot concentra prea mult timp asupra unui singur lucru.

Sunt infierbantati, nerabdatori si au mintea limpede. Ei gandesc tot timpul inainte de a face ceva. Sunt putin egoisti, sunt mandri si isi cultiva orgoliul cu multa grija inca de la varste foarte fragede. Nu sunt altruisti si nu-i intereseaza niciodata alte probleme decat cele personale. Si pentru ca sunt atat de egoisti, ei vor munci numai pentru beneficiul propriu si nimeni nu va avea vreodata vreun profit de pe urma muncii lor.

Calul este un muncitor innascut, stie cum sa faca si sa foloseasca banii. Este un bun finantist. In relatiile amoroase, este o persoana slaba, lipsita de personalitate. Va renunta la orice pentru partenera sa.

Exista multe contradictii in personalitate lor. Pot fi foarte orgoliosi, dar si umili in acelasi timp, aroganti dar si modesti, ingrijorati dar si nepasatori, toleranti sau netoleranti.

Cu toate ca-si doresc apartenenta la ceva, ei sunt in acelasi timp firi independente care nu suporta constrangerea. Au nevoie de dragoste, de intimitate, desi uneori se simt prea legati de cineva anume si se plictisesc foarte repede si simt ca se exercita o anumita presiune asupra lor. Adevarul este ca o persoana nascuta sub acest semn este individualista, depinde doar de ea insasi si munceste doar pentru sine.

In societate este amabil, volubil, are mult farmec si multa gratie. Este vioi, debordand de energie si incanta usor publicul cu care vine in contact. Este de departe cel mai activ semn al zodiacului si viteza sa se reflecta in toate actiunile pe care le intreprinde. De multe ori pare destul de grosolanin tot ce face si nerafinat, tocmai din cauza acestei grabe excesive.


Profesii
I se potrivesc toate activitatile care solicita multa miscare. El poate fi comis voiajor, postas, profesor de sport. Poate face o cariera stalucita ca ofiter. Fiind atras de arta, si in special de muzica, el pote deveni un bun muzician, dirijor, compozitor sau solist.

Sporturi
Poate practica cu succes echitatia, inotul, golful, cricketul, atletismul, gimnastica.


Oaie


De foc

13 februarie 1907 - 1 februarie 1908
9 februarie 1967 - 29 ianuarie 1968


De pamant

1 februarie 1919 - 20 ianuarie 1920
28 ianuarie 1979 - 15 februarie 1980


De metal

18 februarie 1931 - 6 februarie 1932
14 februarie 1991- 3 februarie 1992


De apa

5 februarie 1943 - 25 ianuarie 1944


De lemn

24 ianuarie 1955 - 11 februarie 1956



Numarul de ordine: 8
Numele chinezesc: YANG
Anotimpul si luna: Vara, iulie
Orele dominante: 13:00 - 15:00
Elementul fix: Focul
Semnul clasic: Racul
Pietre pretioase: jadul, onixul alb, safirul, diamantul, piatra lunii
Tari prielnice: Columbia, Germania, Irak, Laos, Olanda, Belgia, Polonia, Scotia, Suedia, Tibet (China), Groenlanda, India.

Nativi acestei zodii sunt eleganti, delicati, incantatori, cu mult simt artistic, inzestrati si foarte atrasi de natura. Oamenii nascuti sub acest semn sunt de asemenea foarte creativi. Sunt foaret delicati, au bune maniere si mult farmec care atrage dupa sine mare numar de atmiratori si de prieteni.

Oile sunt nesigure pe ele. Simt nevoia de dragoste si de protectie. Intra adesea in incurcaturi din care ies mai greu, pentru ca nu stiu cum sa procedeze si nu au prea mare incredere in fortele proprii. Caracteristica lor principala este timiditatea. Sunt foarte timide in confruntari, nu au nici un cuvant de spus, dau inapoi in fata obstacolelor ivite in calea lor, nu au capacitatea de a lua decizii in situatii limita si nu pot face fata unui conflict.

Aceste persoane sunt visatoare si adesea pesimiste, ezitante si superanxioase. Uneori sunt deosebit de lenese si pierd timpul aiurea, fara nici un folos. Daca exista posibilitatea de a se casatori cu un barbat bogat, atunci nu vor ezita, pentru ca doresc sa isi simplifice cat mai mult viata si, daca este posibil, sa nu faca mai nimic. Vor sa aiba untrai cat mai confortabil si cat mai luxos posibil. Sunt obsedate de aspectul lor exterior, pe care il considera deosebit de important. Daca nu arata bine atunci nu vor iesi din casa nici pentru a-si cumpara ziarul.

Datorita firii lor indecise, oile nu se vor implica in prea multe activitati, ci isi vor petrece cea mai mare parte a timpului citind, in special carti de paranormal, incercand sa inteleaga anumite fenomene si procese. De asemenea vor studia horoscoape si carti de preziceri in special ale norocului. Nu este de mirare ca acesti nativi sa devina astrologi, prezicatori.

Sunt foarte dezorganizate, de aceea nu vor putea face niciodata afaceri. Nu au spirit intreprinzator si nu stiu sa conduca, dar nici nu sunt interesate catusi de putin de aceste domenii. Sunt inclinate indeosebi pentru literatura, pot deveni scriitoare, ziariste. De asemenea sunt talentate si pot fi oientate intr-o cariera artistica care cuprinde pictura, sculptura. Sunt pline de creativitate, poate cele mai creative dintre semnele zodiacului.

Oamenii nascuti sub acest semn sunt romantici, sensibili, senzuali, dulci si afectuosi. Intr-o relatie amoroasa pot fi cateodata lenesi sau la va placea sa conduca, toate actiunile lor vor fi dominate de blandete, afectiune si dragalasenie, astfel incat vor deveni irezistibili.

Au o fire capricioasa si emotiva. Nu trebuie luati tatre si la obiect pentru ca se pierd usor cu firea si pot chiar si izbucni in lacrimi. Sunt labili psihic, pot fi usor influentati de altii. Pot fi foarte convingatori si tenace atunci cand doresc cu orice pret sa obtina ceva. Le place sa pozeze in postura de victimapentru a-si impresiona interlocutorul sau pentru a-si culpabiliza adversarul. Pentru ca sunt foarte cochete, elegante si pline de rafinament, prezenta lor va fi deosebit de agreabila in societate. Vor stii sa se faca iubite de oricine.

Profesii
Pentru ca este foarte creativa si inzestrata cu mult talent, ea poate excela in tot ceea ce se numeste arta: muzica, pictura, sculptura, gravura, cinematografie, teatru, opera, balet sau dans modern. Fiind inclinata catre studiu, ea poate deveni om de stiinta sau poate imbratisa o cariera de scriitoare. Ar putea fi insa si un medic sau un inginer desavarsit.

Sporturi
Dans modern, balet, patinaj artistic, gimnastica artistica, inot sincron, tenis.


Maimuta


De pamant

2 februarie 1908 - 21 ianuarie 1909
30 ianuarie 1968 - 16 februarie 1969


De metal

21 ianuarie1920 - 7 februarie 1921
16 februarie 1980 - 3 februarie 1981


De apa

7 februarie 1932 - 25 ianuarie 1933
4 februarie 1992 - 22 ianuarie 1993


De lemn

26 ianuarie 1944 - 12 februarie 1945


De foc

12 februarie 1956 - 30 ianuarie 1957



Numarul de ordine: 9
Numele chinezesc: HOU
Anotimpul si luna: Vara, august
Orele dominante: 15:00 - 17:00
Elementul fix: Metal
Semnul clasic: Leu
Pietre pretioase: ametistul, marmura, topazul
Tari prielnice: Egipt, Portugalia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Vietnam

Maimutele sunt persoane vesele, iubitoare care intotdeauna lasa o impresie excelenta in societate. Debordeaza de energie, ceea ce le face sa se implice in mai multe activitati deodata, pe care sunt in stare sa le duca la buna indeplinire. Se caracterizeaza printr-o inteligenta care depaseste limita si gasesc ceva care suscita interesul in orice intreprind. Dati unei Maimute o carte plictisitoare si va gasi ceva deosebit de atractiv in ea. Mai mult, o va recomanda si altor persoane. Maimutele sunt deosebit de creative, talentate si inteligente.

Daca veti merge la o petrecere, veti observa ca in centrul atentiei este o Maimuta. Farmecul ei apare si umorul de calitate sunt cheia popularitatii ei. Sociabila si diplomata, ea poate fi adesea deceptionata de cei din jur, dar nu va arata acest lucru niciodata. Va masca totul cu o arta desavarsita.

Nu-si poate ascunde intotdeauna emotiile si de cele mai multe ori nu doreste acest lucru. Veti putea observa cu usurinta atunci cand o Maimuta este fericita sau deceptionata. Este foarte priceputa in rezolvarea problemelor, pentru ca are o minte agila, este intuitiva si deosabit de obiectiva. Oriunde veti fi, orice problema veti avea, ridicati telefonul si intrebati o Maimuta cum sa procedati. Ea va va raspunde exact ce trebuie, pentru ca sfaturile ei sunt foarte pertinente. Maimutele stiu sa asculte, isi fac timp intotdeauna pentru dvs. si nu va vor dezamagii niciodata, pentru ca sunt extrem de altruiste.

Ele vor gasi solutii optime in timp record. Sunt foarte curioase din fire si au o mare sete de cunoastere. Chiar daca au unele scrupule, ele pot fi nerezonabile uneori. Au o mare putere de persuasiune si ii pot convinge usor pe cei din jur ca ele au dreptate si ca fac ceea ce trebuie. Unii afirma ca Maimutele sunt egocentrice, oportuniste, dar lornu le pasa pentru ca sunt indiferente. Ceea ce spun altii le lasa reci.

Maimutele au mari sanse de a ajunge faimoase. Orice ar face, farmecul si norocul le vor ajuta sa ascensioneze rapid in varful piramidei socio-profesionale. Ca prieteni, Maimutele sunt loiale si devotate.

In dragoste, ele sunt pasionale, dar se plictisesc repede de o relatie daca aceasta nu aduce nimic nou. Atunci o vor rupe fara nici un scrupul si isi vor cauta o alt partener. Maimutele sunt gurmande. Nu mananca mult, dar au obiceiuri alimentare deosebite de alti nativi ai zodiacului, in sensul ca mananca la ore nepotrivite si numai ce vor. Mancrea preferata este reprezentata de banane. Daca vizitati bucataria unei Maimute, puteti fi siguri ca acolo, intr-un cosulet, veti gasi cateva banane.

Ele detin arta de a se face indispensabile. Nimeni nu se poate supara prea mult timp pe un nativ al acestei zodii, chiar daca a fost pagubit de el. Este foarte versatila si are un bagaj de cunostinte inepuizabile din toate domeniile.

Profesii
Datorita inteligentei sale native deosebite, indemanarii si vicleniei, Maimuta poate imbratisa cu succes orice cariera.
Poate excela in domenii ca actoria, ziaristica, filologia, avocatura, medicina. Poate fi un diplomat exceptional, un politician de exceptie, un afacerist desavarsit, un manager de invidiat.

Sporturi
Practica de obicei sporturi in echipa cum ar fi fotbalul, baschetul, handbalul, dar si alte sporturi individualiste care se joaca cu mingea.


Cainele


De metal

10 februarie 1910 - 29 ianuarie 1911
6 februarie 1970 - 26 ianuarie 1971


De apa

7 februarie 1922 - 14 februarie 1923
26 februarie 1982 - 13 februarie 1883


De lemn

14 februarie 1934 - 3 februarie 1935
10 februarie 1994 - 30 ianuarie 1995


De foc

2 februarie 1946 - 21 ianuarie 1947


De pamant

19 februarie 1958 - 7 februarie 1959



Numarul de ordine: 11
Numele chinezesc: GOU
Anotimpul si luna: Toamna, octombrie
Orele dominante: 19:00 - 21:00
Elementul fix: Metal
Semnul clasic: Balanta
Pietre pretioase: chihlimbarul, piatra lunii, agatele, hiacintul
Tari prielnice: Angola, Costa-Rica, Olanda, Belgia, Palestina, Suedia, Guyana, Coreea de Sud

Nativi acestei zodii sunt onesti, de buna credinta si sinceri. Ei respecta traditiile si valorile, sunt onorabili si le place sa ajute oamenii. Au un puternic simt al dreptatii si sunt tot timpul gata sa pledeze impotriva injustitiabililor. Sunt foarte rigurosi in tot ceea ce fac. Nu sunt foarte socibili si nu stralucesc in societate, dat sunt buni ascultatori, deosebit de inteligenti si la pasa de necazurile altora.

Loiali, credinciosi si cinstiti, au cel mai profund simt al datoriei dintre toti nativii zodiacului.
Puteti conta oricand si la orice ora pe un caune, pentru ca nu va va dezamagi si nu va va lasa balta niciodata. Bun ascultator, el nu va divulga niciodata secretele care ii sunt destainuite. Pur si simplu nu-I place barfa.

Cainele este o companie deosebit de agreabila, atunci cand este intr-o dispozitie buna. Atunci cand intra in panica, el va deveni nervos, agresiv si va "latra" pana ce va obosi. Atata timp cat nu este calcat pe coada, ba mai mult este alintat, respectat si incurajat, Cainele este capabil de a face niste lucruri extraordinare si va va fi cel mai fidel prieten de pe pamant.

Cainii sunt tineri si batrani in acelasi timp. Ei iau totul in serios. Puteti auzi un nativ al acestei zodii plangandu-se de sistemul de iluminat al strazilor, de traficul prea intens sau de vreme, dar, pe masura ce va inainta in varsta, aceste lucruri il vor interesa din ce in ce mai putin.

Indiferent de cariera pe care si-o va alege in viata, idealurile sale vor fi profunde si originale. Cand teama devine realitate, Cainii o iau putin razna. In relatiile in care se implica, ei vor oferi intotdeauna, iar partenerii lor vor lua. De obicei, sunt foarte generosi si loiali, iar in dragoste sunt onesti si sinceri.

Vor avea adesea probleme romantice, dar va fi vina lor in exclusivitate. Ei vor fi condusi de sentimente in tot ceea ce fac si vor fi etern anxiosi.

Cainele este un luptator. In acelasi timp, insa, ii place sa fie protejat si sa protejeze, este dependent de altii intr-o oarecare masura si este devotat. Inteligent, sincer, pracmatic, nepretentios si obiectiv, Cainele este oricand gata sa asculte. Judeca foarte obiectiv. Este nobil si lipsit de teama. Pot fi si tipi negativi, care dau dovada de pesimism, sunt certareti si au un comportament autoritar.

In momentele sale bune, poate exercita o mare putere de seductie asupra sexului opus.
In general Cainii sunt foarte frumosi fie ca sunt barbati, fie ca sunt femei. Au o tinuta atletica, dreapta si o alura sportiva. Sunt prieteni devotati, daca veti stii sa le castigati increderea. Va puteti baza baza oricand pe ajutorul lor neconditionat.

Desi au un simt pragmatic bine dezvoltat, Cainii au tendinta de a cheltui excesiv de mult. Muncesc foarte mult atunci cand isi asuma o sarcina, dar, uneori, pot lenevi ore in sir. Nu asteapta prea multe de la viata si cateodata poate da dovada de cinism exagerat.

Profesii
Pot imbratisa cu succes orice cariera. Pot fi actori, profesori, preoti, oameni de afaceri, bancheri sau industriasi. Pentru ca au un accentuat simt al dreptatii si sunt deosebit de obiectivi, Cainii pot fi avocati sau judecatori foarte buni sau psihologi de exceptie. Din randul nativilor acestei zodii au iesit multi sfinti si martiri, care s-au jertfit pentru binele umanitatii.

Sporturi
Orice activitate in aer liber ii avantajeaza si mai ales cele in care se consuma multa energie.
Pot face jogging, ateletism, tenis, inot, ciclism, automobilism.


Mistretul


De metal

30 ianuarie 1911 - 17 februarie 1912
27 ianuarie 1971 - 18 februarie 1972


De apa

15 februarie 1923 - 4 februarie 1924
14 februarie 1983 - 1 februarie 1984


De lemn

4 februarie 1935 - 23 ianuarie 1936
31 ianuarie 1995 - 18 februarie 1996


De foc

22 ianuarie 1947 - 9 februarie 1948


De pamant

8 februarie 1959 - 27 ianuarie 1960



Numarul de ordine: 12
Numele chinezesc: ZHU
Anotimpul si luna: Toamna, noiembrie
Orele dominante: 21:00 - 23:00
Elementul fix: Apa
Semnul clasic: Scorpion
Pietre pretioase: alabastrul, coralul, lazuritul
Tari prielnice: Brazilia, Afganistan, Danemarca, Islanda, Israel, Malaezia

Mistretii sunt modele de sinceritate, puritate, toleranta si onoare. Sunt grijulii, indatoritori si desavarsiti cavaleri. Au mare incredere in oameni si sunt foarte altruisti. Daca aveti un prieten nascut in aceasta zodie, puteti fi sigur ca nu veti fi niciodata dezamagit de el si nu va va lasa fara ajutor atunci cand sunteti in impas. Ei vor sa faca totul bine, sa fie admirati si respectati. Ei sunt cei mai draguti, cei mai scrupulosi si cei mai iubitori oameni.

Mistretii sunt nascuti pentri a darui si pentru a servi comunitatea. La drept vorbind, foarte multi oameni pot profita de pe urma lor. Sunt usor de pacalit si chiar se lasa inselati cu buna stiinta, pentru ca sunt foarte timizi si rusinosi. Indiferent cat de tineri sau de batrani sunt, ei traiesc cu convingerea ca toti oamenii sunt buni. Isi sacrifica adesea propria fericire si confortul personal pentru fericirea altora.

Mistretii sunt o companie fermecatoare. Daca veti avea un prieten Mistret, atunci nu aveti nici o grija in viata. Sunt loiali, credinciosi si capabili sa daruiasca foarte mult celor la care tin. Ei cer foarte rar ajutorul cuiva si atunci cand il primesc o fac intr-un mod foarte indatoritor.

Mistretii nu vorbesc prea mult, dar atunci cand o fac, nimeni nu-I mai poate opri. Ca si Maimuta, Mistretul este un intelectual si este dominat de o puternica sete de cunoastere. Multi afirma ca acesti nativi sunt snobi. Manierele, eleganta si bunul gust in tot ceea ce fac au o importanta deosebita pentru ei. De fapt, ei au un desavarsit simt estetic si sunt deosebit de stilati.

Sunt gurmanzi. Ciocolata este desertul lor favorit si il consuma de obicei dupa cina. Mananca mult de obicei, dar numai lucruri fine si de calitate.

In relatiile amoroase, Mistretii sunt senzuali, sensibili, dulci, dar de multe ori naivi. Sunt excesiv de grijulii. Dau dovada de un romantism exacerbat si, in general sunt familisti. Rareori veti vedea un Mistret celibatar. Pe de alta parte, insa, sunt foarte posesivi, gelosi si exclusivisti.

Mistreti sunt adevarati cavaleri, gata sa sara oricand in ajutorul cuiva. Sunt plini de bunavointa si poti avea incredere deplina in ei. Sunt increzatori, aproape nauvi si ii apara intotdeauna pe ceilalti. Sunt usor de inselat dar nu-i condamna pe cei din jursi nu-si regreta faptele. Sunt teribil de sinceri si nu mint decat rareori, atunci cand sunt fortati de imprejurari, ca necesitate de autoaparare.

Inteligenti, dar prea buni, uneori talentati, sunt veseli si placuti in societate. Cultivati, desi uneori superficiali, sunt buni pentru toate meseriile. Sub aparenta lor domoala se ascunde o vointa puternica, chiar autoritara.
Cand iau o hotarare, nimic nu-i clinteste. Au prieteni trainici, pentru care ar face orice. Gasesc intotdeauna cele necesare vietii, fara sa caute prea mult.

Poate fi intelegator si un excelent consolator atunci cand este cazul. Debordeaza de optimism, pe care il insufla si celor din jur.

Profesii
Pentru ca are o deosebita atentie distributiva, el poate avea mai multe ocupatii simultan. Este foarte potrivit pentru profesii sociale sau cele cu scopuri umanitare. Poate fi un bun profesor sau medic pentru ca are rabdare si isi iubeste mult semenii.

Sporturi
Poate practica schiul, patinajul, voleiul, tenisul de camp sau de masa, fotbalul, baschetul si alte sporturi de echipa.



Niciun comentariu: