Asa cum este
bine cunoscut in medicina naturista, nu putem insanatosi cu adevarat un organ
sau un sistem daca nu avem in vedere starea de armonie a intregului corp. In
acest context, practic orice afectiune oculara, cu exceptia celor traumatice,
are o cauza interna, o disfunctie la nivelul intregului organism, care trebuie
corectata. Din acest motiv, trebuie avute in vedere in tratamentul bolilor de
ochi nu doar terapiile locale, ci si cele care se adreseaza intregului
organism. Iar in acest sens, dietoterapia este de prima importanta, existand
cateva alimente medicament foarte utile pentru tratarea afectiunilor oculare.
Catina - este
campioana vitaminei A, vitamina numita si „retinol”, pentru ca are un rol
decisiv in procesele de hranire si de regenerare care se desfasoara la nivelul
ochilor. Pentru a preveni si a combate afectiunile oculare se consuma fructe de
catina crude, amestecate cu miere, cate 20-30 de grame pe zi. Efecte
vitaminizante au si anumite legume consumate crude, cum ar fi: morcovii,
patrunjelul, soia (germenii), nautul.
Afinele, murele, coacazele negre - toate aceste fructe contin antociani, substante care protejeaza ochii de procesele de imbatranire, ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor la acest nivel, imbunatatesc vederea nocturna. De asemenea, aceste fructe ajuta la mentinerea glicemiei la valorile normale, prevenind diabetul - o maladie care provoaca probleme oculare majore.
Afinele, murele, coacazele negre - toate aceste fructe contin antociani, substante care protejeaza ochii de procesele de imbatranire, ajuta la mentinerea elasticitatii tesuturilor la acest nivel, imbunatatesc vederea nocturna. De asemenea, aceste fructe ajuta la mentinerea glicemiei la valorile normale, prevenind diabetul - o maladie care provoaca probleme oculare majore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu