luni, 2 februarie 2009

Varsator, 2 februarie - Ziua clasei

Indivizii nascuti pe 2 februarie au clasa, sunt persoane cizelate, sofisticate, dar in acelasi timp intruchipeaza si multe alte calitati tipice (atat cele foarte bune, cat si cele mai rele) grupului social sau nationalitatii din care fac parte. Astfel, indiferent cat de neobisnuite sunt acestea, ei au tendinta de a ramane atasati de inceputurile lor culturale.

Nativii zilei de 2 februarie sunt capabili “sa faca imposibilul” si sa lase impresia ca nu depun un efort prea mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca le este foarte usor sa actioneze in mediul lor. Desi dau impresia ca o asemenea fluenta vine de la sine, de fapt in spatele acesteia exista o disciplina foarte temeinica si multa munca. Cei nascuti in aceasta zi prefera sa lucreze din greu in particular, nu in public. Este extrem de important pentru imaginea lor ca ei sa ramana obiectivi, sa aiba controlul deplin in tot ceea ce fac. Nativii zilei de 2 februarie considera in general ca cea mai buna cale de a evita problemele este sa actioneze in felul lor. Totusi, indepartand dificultatile sau tinandu-se departe de orice fel de problema in relatiile interpersoanle, poate fi o forma subtila de presiune deoarece ceilalti vor fi obligati sa joace dupa regulile nativilor zilei de 2 februarie sau sa nu mai joace deloc. Abordarea controlata, dar usoara, poate fi exact modalitatea prin care ei vor scapa de problemele suparatoare cauzate de ceilalti. Intr-adevar, cei nascuti in aceasta zi cauta in general sa-si faca viata sa para o calatorie usoara.

Totusi, nativii uita uneori ca mai exista si altcineva pe langa ei, cineva care poate avea propriile idei si conceptii. Iesirile neasteptate, confruntarile rapide, dar mortale sunt caracteristice in relatiile cu nativii zilei de 2 februarie. In ciuda exteriorului lor impaciuitor, ei sunt indivizi temperamentali care nu fac fata prea bine situatiilor de stress. In cazuri extreme, ei sunt prea putin sau chiar deloc interesati de contactul cu oamenii.

Majoritatea nativilor prefera mai presus de toate munca lor si hobby-ul care este in mod frecvent de natura tehnica. In acest caz, ei demonstreaza o latura mai evoluata a naturii lor, neavand obiective prea sociale sau prea personale, ci mai degraba obiective pe care se vor stradui sa le realizeze. Pe de alta parte, daca sunt prea absorbiti de interesele lor speciale, nativii pot deveni neatenti sau neglijenti cu preocuparile obisnuite. Nu este ceva iesit din comun faptul ca ei se vor baza pe ceilalti sa aiba grija de aceste probleme, astfel incat ei sa nu fie nevoiti nici macar sa se gandeasca la ele. Astfel, desi traiesc pentru responsabilitatile lor la nivel universal si uneori social, la nivel personal ei vor evita asemenea responsabilitati in mod regulat.

Persoanele nascute pe 2 februarie se pot cufunda atat de mult in lumea lor proprie incat vor avea dificultati din ce in ce mai mari in comunicarea cu cei din jurul lor. Astfel, nativii mai putin evouluati ai acestei zile carora le lipseste talentul, dar mentin aceasta pretentie, pot fi dificili si iritanti. Cei mai evoluati dintre nativii zilei raman proaspeti si imbietori, dar si plictisitori. Intr-adevar, membrii familiei si prietenii apropiati sunt adesea frustrati atunci cand doresc sa se confeseze nativilor zilei de 2 februarie si sunt dornici sa devina mult mai intimi. Cei nascuti in aceasta zi ar trebui sa reziste impulsurilor de a se distanta si sa devina mai disponibili.

SFATURI: Fii mult mai constient de propria persoana. Tine cont de limbajul celorlalti. Ramai umil si pastreaza un simt al originilor tale.

PUNCTE FORTE:

Sofisticat

Dinamic

Original

PUNCTE SLABE:

Izolat

Distant

Dezinteresat

Niciun comentariu: