duminică, 8 februarie 2009

Varsator, 7 februarie - Ziua paradisului

Persoanele nascute pe 7 februarie au propria viziune asupra societatii si manifesta dorinta de a indrepta nedreptatile existente. Desi se numara printre cele mai idealiste persoane, se pot insela uneori deoarece sunt severi, ironici, chiar cinici cu cei care nu ii inteleg. Este adevarat ca nativii zilei de 7 februarie sunt extrem de critici cu viata asa cum se prezinta aceasta, dar nu fara sa aiba idee de cum ar putea fi altfel. Eforturile lor de a trai dupa propriile idealuri si speranta ca ceilalti le vor urma exemplul nu sunt intotdeauna realiste.

Nativii mai putin deschisi criticilor sunt considerati uneori inocenti sau naivi, in primul rand datorita modului lor natural de a fi si atitudinii lor tineresti. Intr-adevar, ei pretuiesc foarte mult sinceritatea tineretii si cauta sa o pastreze vie in ei insisi. In general, ei considera ca ceea ce este mai aproape de divinitate, valorile universale si naturale sunt cele mai importante.

Nativii zilei de 7 februarie sunt de obicei judecatori perspicace ai caracterului, sufletului si personalitatii umane. In general, ei isi aleg prietenii cu foarte mare atentie. Daca isi asuma reponsabilitatile unei familii si au copii, ei pun accentul pe corectitudine si de obicei incearca sa ramana deschisi la punctele de vedere ale copiilor lor. Ei considera ca putem invata foarte multe de la copii si copilaria trebuie sa fie cat mai fericita cu putinta. Ei nu sunt adeptii cruzimii manifestate fata de cei slabi si lipsiti de protectie. Suferinta umana are un efect daunator asupra psihicului lor. Multi dintre cei nascuti in aceasta zi se implica in diferite cauze in cadrul comunitatii sau la un nivel mult mai inalt.

Nativii zilei de 7 februarie pot ajunge foarte departe cu gandurile lor si astfel vor resimti constrangerile autoritatii, fie parentale, fie sociale. Cei nascuti astazi refuza sa fie sufocati de cei care se simt amenintati de ideile lor. Pretuiesc spontaneitatea si le place sa ii vada pe ceilalti exprimandu-se in mod cinstiti si direct, chiar daca nu sunt de acord cu ei. Se opun categoric suprimarii, inflexibilitatii, obiceiurilor repetitive si tendintelor reactionare pe care le considera fatale pentru caracterul uman.

In incercarea lor de a-si impune parerile, nativii zilei de 7 februarie pot intampina o rezistenta puternica din partea indivizilor mult mai practici. De aceea, trebuie sa se multumeasca uneori doar sa prezinte problemele existente, sa propuna sugestii si sa permita celorlalti fie sa accepte, fie sa refuze. Daca vor incerca sa isi impuna ideile cu forta, trebuie sa fie pregatiti sa infrunte respingerea si ostilitatea celorlalti.

SFATURI: Desi nu poti schimba prea mult in lume, te poti perfectiona pe tine insuti. Ia masuri pentru depasirea propriilor slabiciuni. Stabileste un exemplu pentru ceilalti. Ramai deschis si chiar idealist pe masura ce te maturizezi.

PUNCTE FORTE:

Uman

Natural

Spontan

PUNCTE SLABE:

Ireal

Exagerat de permisiv

Nemultumit

Niciun comentariu: