duminică, 4 ianuarie 2009

Capricorn, 4 ianuarie - Ziua formulatorului

Nativii zilei de 4 ianuarie au un talent natural de a rezolva toate tipurile de probleme, mai ales cele tehnice. Ei se pricep sa analizeze o situatie si sa expuna concis tot ce este gresit. Sunt capabili sa formuleze ceea ce altii considera dificil de conceput, dar au tendinta de a se suprasolicita.

Nativii zilei de 4 ianuarie au un talent practic de a indeplini sarcinile cu un minim de efort. De asemenea, au idei de mare anvergura. Imaginatia lor este uneori extrem de fantezista, dar pastreaza totusi o legatura solida cu realitatea. Pot fi considerati norocosi pentru ca viseaza scheme ce functioneaza cand sunt aplicate in realitate. Nativii mai evoluati isi urmeaza propriile idei, dezvoltand un proces treptat, plecand de la observatie la formulare si apoi la implemetare. Odata stabilit modul de abordare, el poate fi aplicat cu succes si in situatiile similare ce pot aparea.

Persoanele nascute pe 4 ianuarie obisnuiesc sa colectioneze atat obiecte, cat si informatii. Le place sa se inconjoare de carti, unelte, materiale si alte acareturi, astfel incat sa poata avea totul la indemana cand au nevoie de un anumit lucru. Cei nascuti in aceasta zi sunt foarte directi si nu se lanseaza in speculatii gratuite. Chiar si conversatia in societate le face placere numai daca urmareste un scop anume care prezinta interes pentru ei.

In general nativii zilei de 4 ianuarie sunt extrem de organizati si ordonati. Ei ii pot deranja pe ceilalti cu insistentele lor legate de ordine. Pentru a intelege aproape orice, inclusiv sentimentele umane, nativii au nevoie de un anumit cadru oficial.

Desi nativii zilei de 4 ianuarie pot deveni parinti excelenti, ei starnesc uneori resentimente copiilor datorita atitudinii dominante si tendintei de a controla. Pentru a evita aceste neintelegeri, ei trebuie sa fie mai toleranti, sa mai lase de la ei in ceea ce ii priveste pe copii si pe parteneri si sa permita tuturor celor implicati sa fie ei insisi.

Nativii zilei de 4 ianuarie sunt recunoscuti datorita stilului lor caracteristic. Sunt foarte originali atat ca mod de gandire, cat si ca fel de a se imbraca si de a se comporta. Din acest motiv, pentru ei poate fi dificil sa asculte ordinele altora. Desi pot fi foarte buni in munca lor in cadrul unei echipe sau ca membrii de valoare ai unei organizatii, majoritatea nativilor vor dori in cele din urma sa-si formeze propria afacere sau companie. In calitate de artisti, mestesugari sau patroni ei sunt destul de motivati pentru a fi extrem de productivi.

SFATURI: Nu tot ce apartine acestei vieti poate fi desemnat si formulat. Respecta-i pe ceilalti, chiar daca ai impresia ca urmeaza o cale gresita. Fii deschis la noi modalitati de a aborda lucrurile. Imbunatateste-ti metodele proprii, nu te teme sa improvizezi cand este necesar. Intr-un cuvant - relaxeaza-te.

PUNCTE FORTE:

Conceptual

Structurat

Pragmatic

PUNCTE SLABE:

Dogmatic

Inchis

Intolerant

Niciun comentariu: