joi, 2 aprilie 2015

De ce nu mai functioneaza dietele de slabit?




Recent, cercetatorii britanici au descoperit o gena care provoaca stari incontrolabile de lacomie alimentara in randul a milioane de cetateni ai Regatului Unit. Pe baza acestei descoperiri, pentru prima oara in lumea stiintifica se acrediteaza ideea insuccesului majoritatii dietelor si regimurilor de slabit.

Ultimele cercetari efectuate de expertii din cadrul Universitatii Oxford in domenul genelor care provoaca lacomia la nivel psihic si obezitatea la nivel fizic, au demonstrat existenta unei gene problema, responsabila pentru tot raul. "Gena lacomiei", cum a fost botezata in gluma de cercetatori, a primit numele stiintific de FTO, iar activarea ei da peste cap si cele mai drastice diete, gena buclucasa provocand accese serioase de lacomie.

"Pentru prima data am demonstrat importanta genei FTO in declansarea obezitatii. Urmatorii nosti pasi constau in descifrarea modului in care aceasta gena influenteaza creierul uman sau altereaza mesajele transmise acestuia de catre ceulele din stratul adiopos sau alte tesuturi. O hiperactivitate a genei FTO duce la cresterea in greutate datorata mancatului in exces. Acum lucram la dezvoltarea unor medicamente care sa reduca activitatea genei. Cei care se incearca diete de slabit sunt, in primu rand, condamanti sa le rateze. Degeaba esti la dieta, daca gena FTO s-a activat: foamea la nivel psihic este atat de mare incat vei uita de toate dietele din lume. Studiile noastre pe soarecii cu gena activata, au demonstrat ca cu cat rozatoarele mancau mai mult, cu atat senzatia de foame era mai mare, in loc sa dispara, dupa cum ar fi fost normal", declara profesorul Frances Ashcrof, unul dintre conducatorii studiului.

Sursa: DailyMail

Niciun comentariu: