duminică, 19 aprilie 2015

Tigara electronica: inutila si nociva




Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) inaspreste lupta impotriva fumatului interzicand utilizarea substantelor aromatice in tigarete, si denuntand inutilitatea tigarilor electronice.

Acestea au fost punctele-cheie abordate de OMS la Conferinta pe tema controlului tutunului (Framework convention on tobacco control 2, Fctc), desfasurata recent la Punta del Este, in Uruguay. In cadrul conferintei, 171 de tari au semnat un acord care scoate in afara legii utilizarea de aditivi si parfum in tigari pentru a le face mai apreciate.
Cu aceeasi ocazie, reprezentantii OMS au pus la zid si tigarile electronice, "o moda stupida si inutila", care nu-i ajuta deloc pe fumatori sa se lase de fumat, avertizand ca acestea nu sunt nici pe departe inofensive. Promovata drept o metoda infailibila de a renunta la fumat, in realitate tigara electronica "saboteaza in realitate strategiile puse in act de OMS in lupta impotriva fumatului", a afirmat in interventia sa Eduardo Bianco, director regional al Aliantei pentru Conventia-cadru anti-tabac a OMS.
Vanduta de-acum in toate farmaciile, nu este decat un mini aerosol metalic in forma de tigara, care elibereaza vapori aromatizati meniti a furniza iluzia fumatului.

"Nu s-a dovedit nicidecum ca tigarile electronice te ajuta sa te lasi, dimpotriva, unii le utilizeaza doar pentru ca in unele tari sunt permise si in locuri unde fumatul este interzis. In plus, anumite ingrediente din ele sunt nocive", a precizat Bianco.

Urmatoarea conferinta anti-fumat va avea loc in Coreea de Sud, in 2012.
Sursa: La Repubblica

Niciun comentariu: