Ingrediente
- Blat:
- 100 g biscuiti obisnuiti
- 50 g unt topit
- 2 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- Crema:
- 75 g cacao neagra
- 75 g zahar
- 15 g amidon
- 4 galbenusuri
- esenta de vanilie
- 50 ml lapte
- 100 g unt
- 3 linguri smantana groasa
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata:
Blat:
Biscuitii rupti bucati se
macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si
untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie
firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se
taseaza cu mana, apoi bine bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana
pregatim umplutura.
Galbenusurile se amesteca cu
zaharul pana se albesc. Se adauga cacaoa si amidonul. Se amesteca bine. Compozitia
se va intari, dar amestecand bine cu o lingura si turnand cate putin lapte vom
obtine o compozitie ca o crema consistenta. Se pune vasul la bain- marie. Crema
se va inmuia, apoi amestecand continuu se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi
se adauga untul moale, esenta de vanilie si smantana.
- in functie de preferintele voastre in materie de dulce, mai adaugati zahar, daca o sa considerati necesar. Din punctul meu de vedere este foarte buna asa, cu un gust intens de cacao, dar nu amara
- ar fi trebuit sa pun 1.5-2 linguri smantana. Am gresit si-am pus 3, dar n-a fost o greseala care sa influenteze in vreun fel calitatea prajiturii
Turnam crema peste blatul de
biscuiti si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana umplutura
capata consistenta.
Se lasa la racit in forma,
se scoate inelul detasabil si se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu