duminică, 26 septembrie 2010

Cei mai talentati copii actori

O cariera de succes in actorie nu este neaparat garantata de absolvirea unei facultati in domeniu. Important este sa fii talentat si sa fii descoperit. Daca ai parte si de un dram de noroc, te-ai scos. De asemenea, actoria nu impune o limita de varsta. Poti sa fii actor inca de cand ai inceput sa faci primii pasi, sau inca de cand ai pasit pentru prima oara in bancile scolii. Unele dintre numele de mai jos s-ar putea sa nu va fie cunoscute la prima vedere, insa, reamintindu-va cateva dintre filmele in care au jucat, cu siguranta ii veti recunoaste ca fiind cativa dintre copiii cei mai talentati care au pasit in fata camerelor de filmare.

Jonathan Lipnicki

jerrymaguire6

Filme reprezentative: Jerry Maguire, Stuart Little 1 si 2

Il mai tineti minte pe copilasul din Jerry Maguirre, micutul blond cu ochelari de vedere mari si obraji rosii, cel care s-a atasat atat de tare de Tom Cruise atat in film cat si in realitate? Chiar daca acum are 19 ani, pe vremea aceea era un pusti de 5 ani foarte talentat. Din pacate insa, cariera lui cinematografica nu a cunoscut o ascensiune semnificativa in urmatorii ani. A mai aparut in Stuart Little 1 si 2, in rolul unui baietel al carei familii adopta un soricel vorbitor, insa din 2002 nu a mai primit niciun rol important, a avut doar cateva aparitii in seriale precum Family Guy sau Monk.

Abigail Breslin

sunshine

Filme reprezentative – Little Miss Sunshine,No Reservations, My Sister’s Keeper, Zombieland

Cel mai probabil o recunoasteti ca fiind fetita nu tocmai frumusica, dar increzatoare din comedia neagra Little Miss Sunshine, unde concureaza intr-o competitie de “Miss” pentru copii. Acesta a fost filmul care a adus-o in atentia publicului, insa debutul actoricesc l-a facut pe cand avea 6 ani in horror-ul Signs, regizat de M. Night Shyamalan. A mai aparut si in Rasing Helen sau in Keane, insa dupa succesul inregistrat cu Little Miss Sunshine (film care i-a adus o nominalizare la Oscar pe cand avea numai 10 ani) au venit si alte roluri mai importante in filme ca My Sister’s Keeper, Zombieland sau No Reservations. La cea de-a 79 editie a premiilor Oscar, a participat in calitate de prezentatoare alaturi de Jaden Smith, fiul lui Will Smith. Acum are 13 ani si o cariera plina de potential inainte.

Dakota Fanning

dakota

Filme reprezentative- I Am Sam, Man on Fire, Hounddog, The Secret Life of Bees, Coraline, New Moon, The Runaways (Cherie Currie).

I Am Sam (2002) a fost filmul in care Dakota Fanning si-a etalat in mod magistral talentul, devenind cea mai tanara actrita nominalizata la premiile SAG (pe avea pe atunci 8 ani). Aceasta a avut ocazia sa joace in film rolul fiicei lui Sean Penn. Penn la randul lui interpreta rolul unui barbat cu inteligenta echivaleta cu a unui copil de 7 ani, care se lupta pentru custodia fiicei sale. In 2004 joaca rolul unei fetite de 9 ani care ii cucereste inima lui Denzel Washington in Man on Fire. Au mai urmat filme ca Hide and Seek unde a jucat alaturi de Robert De Niro, War of the Worlds cu Tom Cruise . Filmul Hounddog a fost cel care a generat cele mai multe controverse, iar parintii ei au fost criticati pentru ca i-au permis Dakotei sa filmeze o scena in care fetita pe care o interpreta a fost violata. Ca raspuns comentariilor din exterior, Dakota a afirmat ca “Este doar un film si ce am facut se numeste joc actoricesc.” A aparut recent in New Moon si The Runnaways.

Giorgio Cantarini

vita

Filme reprezentative – Life Is Beautiful, Gladiator

Giorgio Cantarini a aparut pentru prima oara intr-un film cand avea doar 5 ani – in La vita e Bella, regizat de Roberto Benigni. Acel film s-a dovedit a fi un adevarat succes, fiind distins cu 3 premii Oscar de catre Academie. Daca ati vazut La vita e bella, cu siguranta vi-l amintiti pe pustiul cel simpatic, dus in lagarele de concentrare impreuna cu tatal sau, unde reuseste sa transforme aceasta experienta oribila intr-una plina de surprize placute. 3 ani mai tarziu l-a interpretat pe fiul lui Maximus (Russell Crowe) in filmul Gladiatorul, care in 2000 a plecat acasa de la cea de-a 73-a editie a premiilor Oscar cu 5 statuete. Acum are 17 ani, insa cariera lui cinematografica a continuat doar in productii cinematografice italienesti, cel mai recent film in care a aparut fiind Il mattino ha l’oro in bocca din 2008.

Marcus Carl Franklin

there

Filme reprezentative – I’m Not there si The Soloist

Marcus Carl Franklin este un actor in varsta de 17 ani, care si-a inceput cariera in teatru si televiziune. Momentul sau de varf a fost insa aparitia lui in filmul biografic I’m Not There, unde a interpretat magistral una dintre personalitatile lui Bob Dylan – “Woody Guthrie. Marcus a aparut in film alaturi de figuri cinematografice importante, cum ar fi Christian Bale, Heath Ledger sau Cate Blanchett si a fost o adevarata revelatie a Hollywood-ului, in 2007 cand filmul a fost lansat. Demn de mentionat mai este si interpretarea cantecului “When the Ship Comes In” , care a aparut deasemenea si pe coloana sonora a filmului I’m Not There. Desi poseda un talent remarcabil, Franklin nu a mai avut de-atunci roluri foarte mari, a aparut in Be Kind Rewind si l-a interpretat Nathaniel Ayers in tinerete, in drama The Soloist.

Haley Joel Osment

sense

Filme reprezentative – The Sixth Sense, Pay It Forward

Cariera lui Haley Joel Osment a cunoscut cea mai mare ascensiune pe cand era copil. In 1999, la doar 11 ani a ajus celebru datorita rolului din The Sixth Sense: cu siguranta il mai tineti minte pe baietelul inzestrat cu abilitatea de a vedea oameni care au murit, a carui replica “I see dead people” a fost repetata si parodiata in numeroase filme, emisiuni sau alte programe de televiziune. Rolul din The Sixth Sense i-a adus o nominalizare la Oscar si l-a propulsat direct intr-un alt film de succes – Pay It Forward, unde a jucat alaturi de Kevin Spacey si Helen Hunt. La inceputul anului 2000 era deja unul dintre cei mai buni actori tineri de la Hollywood. Si-a mai facut aparitia in Artificial Intelligence: A.I. al lui Steven Spielberg, a avut un rol principal in productia poloneza Edge of the Lord si a jucat alaturi de Michael Caine in Secondhand LionsMontana Amazon. Succesul pe care l-a cunoscut cariera lui in copilarie pare sa fi palit acum ca actorul are 21 de ani. (2003). In 2008 a debutat pe Broadway in piesa “American Buffallo” si momentan lucreaza atat ca actor cat si ca producator executiv al filmului

Cameron Bright

godesend3

Filme reprezentative – Godsend, Running Scared, New Moon

Cand vine vorba sa aleaga un copil sa joace un rol negativ intr-un film, Cameron Bright ar putea fi cea mai buna alegere pe care pot miza regizorii. A demonstrat-o in filme ca The Butterfly Effect, Godsend sau Running Scared. Dintre acestea, Godsend este filmul care l-a adus in vizorul cineastilor de seama de la Hollywood. In filmul Birth a jucat rolul unui baiat de 10 ani care sustinea ca ar fi reincarnarea sotului decedat al unei femei interpretate de Nicole Kidman. Acest rol a starnit numeroase controverse, dupa ce intr-o scena Bright o saruta pe Nicole si in alta cei doi apar dezbracati in vana. (se care ca ambii au purtat costume de culoarea pielii in acea scena). Cariera lui Cameron a cunoscut din nou o ascensiune, dupa ce a fost distribuit in rolul vampirului Alec, din clanul Volturi, fratele geaman al lui Jane (Dakota Fanning) in New Moon. Acesta urmeaza sa apara la sfarsitul anului in filmul Eclipse, bazat pe cea de-a 3-a carte din seria Twilight.

Macaulay Culkin

home-alone

Filme reprezentative: Home Alone, Home Alone 2: Lost in New York, My Girl

Chiar daca acum are 29 de ani, Macaulay Culkin va ramane mereu in mintea noastra drept simpaticul Kevin McCallister din celebrele filme Home Alone si Home Alone 2: Lost in New York. Si-a inceput cariera de actor la doar 4 ani in piesa de teatru Bach Babies si de-atunci a continuat sa apara in piese de teatru si seriale tv, insa momentul sau de glorie a fost in 1990, cand a fost ales din 200 de alti copii, sa joace in Home Alone. Aparitiile ce au urmat in filme precum My Girl, The Good Son, Richie Rich, Getting Even with Dad sau The Pagemaster nu au reusit sa egaleze succesul care l-a avut “Singur Acasa” insa l-au ajutat sa se mentina pe linia de plutire in cariera sa cinematografica. Din 1994 pana in 2003 a facut o pauza, ca mai apoi in 2003 sa revina pe marile ecrane in Party Monster. Din 2002 are o relatie cu actrita Mila Kunis cu care locuieste in prezent in San Francisco.

Angus T. Jones

angus

Filme reprezentative: serialul Two and a Half Men

Angus T. Jones este unul dintre actorii pe care am avut ocazia sa-i vedem crescand sub ochii nostri (de la 9 ani la 16 ani). Il stiti pe pustiul din comedia Two and a Half Men? Cel care dintr-un pustan durduliu s-a transformat intr-un adolescent rebel. Serialul in care de 7 sezoane joaca alaturi de Charlie Sheen si John Cryer l-a propulsat in topul celor mai bogati adolescenti intocmit de revista People in 2008, cu castiguri de 1,2 milioane de $ per sezon.
Chiar daca este cunoscut in mare parte datorita carierei din televiziune, Jones a jucat si in cateva filme ca The Rookie, George of the Jungle 2 sau The Christmas Blessing.

Jaden Smith

pusuit

Filme reprezentative: The Pursuit of Happyness, The Day the Earth Stood Still

Asa tata, asa fiu! Se pare ca Jaden Smith, unul dintre fii celebrului Will Smith a mostenit talentul actoricesc al tatalui sau. Cand a debutat pe marile ecrane in lacrimogenul The Pursuit of Happyness, unde a jucat chiar rolul de fiu al personajului interpretat de Will Smith, a ajuns in atentia cineastilor, datorita talentului modului natural in care l-a interpretat pe Chris Gardner. La cea de-a 79 editie a premiilor Oscar a prezentat castigatorii celor mai bune scurmetraje de animatie si live-action alaturi de Abigail Breslin (Little Miss Sunshine). In 2008 a aparut alaturi de Keanu Reeves in remake-ul clasicului The Day The Earth Stood Still iar acum lucreaza la un alt remake – The Karate Kid, unde il va avea ca mentor pe Jackie Chan.

Saoirse Ronan

sa

Filme reprezentative : Atonement, The Lovely Bones

Saoirse Ronan a inceput sa cocheteze cu camerele de filmat in 2003, cand si-a facut aparitia in cateva episoade din serialele The Clinic si Proof, insa momentul ei de glorie a fost interpretarea personajului Briony Tallis din oscarizatul Antonement, rol care i-a adus numeroase premii si nominalizari. Au mai urmat aparitii in I Could Never Be Your Women, Deathe Defying Acts si City of Ember, insa urmatorul rol important dupa Atonement este cel din The Lovely Bones, in regia lui Peter Jackson. Aici interpreteaza rolul unei fetite de 14 ani, care este ucisa de un vecin de-al ei si care vegheaza asupra familiei sale, din cer. Saoirse urmeaza sa mai apara in The Way Back si va interpreta rolul unei criminale instruite inca din copilarie, in filmul Hanna.

Niciun comentariu: