joi, 1 decembrie 2011

Salată de fasole cu sos de vin


Aceasta salata este atat o sursa impresionanta de elemente nutritive, cat si o gustare care se pregateste usor si rapid (deoarece legumele pot fi conservate) - cu toate ca se prepara din patru feluri de fasole. Pentru a avea un continut cat mai mic de sodiu, boabele de fasole din conserva trebuie uscate si salata sarata cu grija.
Servita pe o frunza de salata verde, constituie un pranz excelent.
Ingrediente:
1 cana fasole rosie, fiarta
1 cana fasole alba, fiarta
1 cana fasole neagra, fiarta
250g fasole verde, oparita
1 ceapa mica rosie, tocata
1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi
2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
Ingrediente pentru sosul de vin:
1/4 cana otet din vin rosu
1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.
3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)
1 catel de usturoi, tocat
1 lingura ulei de masline
sare de mare si piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Se amesteca cu grija intr-un vas fasolea, ceapa, ardeiul si patrunjelul.
2. Se combina ingredientele din sos si se amesteca bine. Se toarna sosul peste fasole si se amesteca cu grija, dupa care se da la rece cel putin o ora, pentru ca aromele sa se amestece.
Se obtin 6 portii.1 portie contine: 185 calorii; 8,9 g proteine; 26,5 carbohidrati; 5 g grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Niciun comentariu: