Ingrediente
- Blat alb:
- 6 albusuri
- 6 linguri zahar
- 100 g fulgi de cocos
- 5 linguri faina
- Blat negru:
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Crema:
- 6 galbenusuri
- 100 g zahar
- 5 linguri lapte
- 200 g unt
- vanilie
- Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 ml smantana pentru frisca
- 50 g unt
Mod de preparare Prajitura “O noapte la Venetia”:
Blat
alb:
Albusurile
se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana
obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina
amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos
in sus. Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.
Blat
cu cacao:
Batem
albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma
lucioasa. Da, ca pentru bezele. :)) Galbenusurile amestecate cu uleiul si
esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor. Urmeaza apoi
faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula.
Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.
Dam
tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute. Facem proba cu
scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Crema:
Galbenusurile
se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna laptele, se
omogenizeaza si se pune la fiert pe foc mic sau la bain-marie. Se fierbe pana
compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Se da deoparte si se lasa la
racit. Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se
incorporeaza treptat in untul batut.
Crema
se pune peste blatul racit si se niveleaza. Peste crema se toarna glazura de ciocolata
(rece), preparata prin topirea ciocolatei la foc mic impreuna cu untul si
smantana pentru frisca.
Prajitura
se da la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu