miercuri, 3 septembrie 2014

Rulada de cascaval cu prosciutto




Ingrediente

  • 300 g cascaval
  • 100 g prosciutto
  • 1 lingura unt aromat
  • 50 g migdale

Mod de preparare:

Punem in vas cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba stingem focul,  punem cascavalul ce l-am invelit in folie alimentara si acoperim cu un capac. Il lasam asa vreo 15 minute pana cascavalul se inmoaie.
Intre timp prajim putin migdalele intr-o tigaie, fara ulei. In functie de cum va doriti, le puteti macina.

Scoatem cascavalul din folie si il punem pe o alta bucata de folie curata. Il intindem usor cu sucitorul pana ajungem la o grosime de cca 0.5 cm.
Acoperim toata “foaia” de cascaval cu felii de prosciutto, apoi ajutandu-ne de folie formam rulada.
Ungem rulada de cascaval cu unt aromat, apoi o tavalim prin migdalele macinate. Invelim strans in folie si punem 5 minute la congelator (sau la frigider, daca nu e musai sa fie gata in 30 de minute), apoi se poate felia si servi.

Niciun comentariu: