- de 2 ori câte 2 mâini de frunze de plantã, spãlate, se trec prin
masina de tocat carne. La acest terci se adaugã putinã apã, iar pentru a se
întãri, se adaugã 300 gr de zahãr nerafinat si 250 gr miere. Se pune totul la
fiert la foc mic, amestecând continuu, pânã se formeazã un lichid vâscos, care
se toarnã fierbinte în borcane si se pãstreazã la frigider.
Altã retetã se praparã astfel: frunzele spãlate se pun în straturi
cu zahãr nerafinat într-un borcan, se apasã ca sã se îndese, iar în zilele
urmãtoare se mai adaugã straturi pânã se umple bine borcanul. Se acoperã cu 3
straturi de celofan (sau se acoperã cu un capac prin însurubare), se aseazã deasupra
o scândurã si se pune o piatrã pe ea, apoi borcanul se îngroapã în pãmânt
astfel încât scândura si piatra sã rãmânã vizibile si se lasã la macerat timp
de 3 luni. Apoi se scoate borcanul din pãmânt, se stroarce sucul prin
strecurãtor de fructe (nu prin tifon), se pune sã dea câteva clocote, se trage
în borcane care se acoperã bine.
Se utilizeazã la curãtirea sângelui de impuritãti, toxine si
virusi. Se ia câte o lingurã (copii câte o linguritã) înaintea fiecãrei mese,
are efect în bronsite, astm, tuse alte boli ale cãilor respiratorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu