duminică, 21 decembrie 2014

Friptura de vita la cuptor


    Ingrediente

  • Pentru marinata:
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 1/2 cana vin alb
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 3-4 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • Pentru friptura:
  • 1 buc muschiulet vita
  • 5-6 morcovi mici
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita sare grunjoasa

Gustul fraged si aromat vine de la marinata in care lasam carnea sa se odihneasca peste noapte. Intr-un vas dreptunghiular amestecati ingredientele pentru marinata si asezati bucata de muschiulet. 
Cu ajutorul unei linguri, imbracati carnea in marinata iar apoi acoperiti cu folie transparenta. Dupa 3 ore intoarceti muschiuletul pe partea cealalta. 
Dimineata, cand va treziti, repetati actiunea. 
Intre timp, porniti cuptorul la 190 grade C. 
Curatati morcovii (ideal ar fi sa fie cat mai mici si mai subtiri) si usturoiul. 
Transferati carnea cu tot cu marinata in vasul pentru copt, neaparat cu capac, asezati si legumele si presarati deasupra muschiuletului sarea grunjoasa, care se va amesteca printre verdeata si va forma o crusta delicioasa. 
Lasati timp de o ora si zece minute dar indepartati capacul in ultimele 15 minute.
Puteti servi friptura de vita si cu alte legume alaturi.

Niciun comentariu: