sâmbătă, 28 mai 2011

Nucul (21 - 30 aprilie; 24 octombrie - 12 noiembrie)


Frumos si cu gusturi rafinate, pare uneori putin artificial, lipsit de spontaneitate - ceea ce în mare parte e adevarat. El îsi construieste o imagine pentru ceilalti în functie de împrejurari, ca o masca de protectie, fiind în genere timid. Aceasta nu înseamna însa ca e lipsit de îndrazneala si atunci când crede ca e timpul sa actioneze, o va face fara prea multe ezitari (si uneori chiar fara scrupule fata de ceilalti). Are o inteligenta foarte dezvoltata si multilateral-aplicativa, slujindu-se de ea pentru a patrunde în esenta lucrurilor, ori (dupa caz) pentru a-si conduce cu mare precizie toate actiunile pe care le initiaza. Reflexiv, singuratic si adesea original, oscileaza în comportarea sa sociala între a fi fascinant si a se retrage în sine, taind toate legaturile cu ceilalti. Este foarte contradictoriu si de aceea pare în numeroase situatii capricios si inconsecvent. Cu toate acestea, el îsi cunoaste foarte bine interesele si actioneaza constant pentru a le atinge. Nu e usor de înteles un nativ "nuc", trecerile sale de la manifestarea unor trasaturi pozitive la cea a unora negative fiind foarte derutante. Se întâlnesc totusi ades nativi "nuc" foarte fideli si generosi.
Are un excelent simt al proportiilor si al ansamblului, putând deveni un mare strateg. Aunge adesea celebru, sau, daca nu, va avea parte de o viata foarte interesanta, cu multi prieteni si dusmani si plina de riscuri.
Dragoste: E destul de imprevizibil si de abscons - foarte captivant însa. Poate da dovada uneori de cruzime si chiar de sadism. Îi place de asemenea sa-si subjuge partenerul pâna la anularea completa a vointei lui.
Trasatura definitorie: E un fantast.
Personalitati: Pablo Picasso, Albert Camus, Alain Delon, Anthony Quinn, Shirley Temple.

Niciun comentariu: