duminică, 15 mai 2011

CAPRICORNUL 23 decembrie - 19 ianuarie

Planeta călăuzitoare : Saturn.

Cifra favorabilă : 8.

Simbol astrologic : Ţapul.

Culori astrologice : negru, maroniu închis, cenuşiu, albastru şi galben pai.

Pietre astrologice : turcoaz, lazurit, onix şi cristal de lună.

Caracterizare generală

Nativii din acest semn dispun de un intelect deosebit şi de spirit de creaţie. Sunt temerari şi harnici. Sunt atraşi de tot ce este serios, cinstit, frumos, consecvent, drept, ferindu-se de tot ce este superficial, haotic, impulsiv. Se acomodează cu greu într-un context asociat nou. Pesimişti din fire, suferă deseori de depresiune sau apatie. Ca regulă, sunt puternic ataşaţi de casă şi au un dezvoltat simţ al datoriei familiale. Femeia-Capricorn se remarcă prin fidelitate, constanţă, continuitate, având chemare în principal pentru munca intelectuală. Este dăruită cu talent pedagogic, fiind deseori o fire interiorizată, având uneori o atitudine precaută şi severă faţă de lumea înconjurătoare.

Bărbatul-Capricorn este capricios, pretenţios, precaut, amator de senzaţii, dăruit cu capacităţi de inventator. Îi place literatura, muzica, teatrul ; cel mai mult îi corespund profesiile de constructor, agricultor, profesor sau lucrător ştiinţific. Majoritatea astrologilor consideră că succesul Capricornului intervine abia cu anii, munca şi eforturile sale bucurându-se doar spre bătrâneţe de succes şi recunoaştere. Nu vă îngrijoraţi însă căci longevitatea Capricornului este un lucru notoriu. Nativii din Capricorn trebuie să-şi caute tovarăşii de viaţă printre cei născuţi în zodiile Taurului, Racului, Fecioarei şi Scorpionului.


Femeia

Caracterizare psihosexuală

Indiferent de ce-aţi auzit, nativele din Capricorn sunt femei pline de pasiune. Îşi supraveghează însă cu atâta stricteţe senzualitatea, încât aceasta se materializează cu greu. În plus, fiind foarte preocupată de siguranţa existenţei, starea de nelinişte reprezintă tot un obstacol în calea firii ei pasionate.

Fiind un semn de pământ, nu contemplă niciodată stelele. În amor nu este prea impulsivă. Foarte atrăgătoare prin fizic şi comportare, este în permanenţă curtată, admirată şi căutată, dar nimeni nu ajunge s-o posede în întregime.

Femeia-Capricorn ştie ce doriţi, dar dumneavoastră nu veţi avea niciodată certitudinea că ştiţi ce anume gândeşte ea. Mulţi bărbaţi consideră că este o fire dificilă, alţii apreciază că atitudinea rezervată a nativei nu constituie decât un paravan pentru trăirile ei prea intense. Instabilitatea ei neîntreruptă poate însă duce orice amant în pragul nebuniei. Şi cu toate acestea… când toate femeile frumoase şi seducătoare vor ţine de domeniul trecutului, nativa din capricorn va rămâne. Numărul ei de telefon nu-l veţi uita niciodată şi, exceptând cazul când sunteţi plămădit dintr-un aluat mai special, nu veţi rezista dorinţei de a o suna din nou. Este adevărat că ezită să se îndrăgostească, temându-se de urmări. Important este însă că vrea să se ştie ocrotită, în siguranţă. Odată ce ş-a ataşat de cineva, nu va renunţa niciodată la sentimentele ei. Adepta principiului totul, ori nimic, îi va fi extrem de fidelă.

În schimb, trebuie să fie iubită şi dorită. Iată de ce la început are nevoie de o curte asiduă. Înainte de a se preda, vrea să se convingă că orice risc este eliminat. Garda ei emoţională stă tot timpul de veghe. Oricum ar sta însă lucrurile, un bărbat care reuşeşte să-i câştige inima şi să dovedească că este demn de ea, va descoperi că are de-a face cu o amantă fierbinte, o femeie capabilă de orice pentru iubitul ei. Atunci când comite totuşi o greşeală în alegerea partenerului, aceasta este de regulă destul de mare ; deşi nativa reuşeşte de multe ori să câştige apoi din această greşeală, căci dispune în acest scop de răbdare, perseverenţă şi tenacitatea necesară. Chibzuiţi bine înainte de a face un gest care ar putea-o jigni, nu vă va ierta niciodată. Furia ei nu cunoaşte limite.

Va fi întotdeauna o personalitate independentă, care insistă să-şi trăiască propria sa viaţă. Faptul că are o legătură n-o împiedică să-şi apere dreptul de a merge unde, când şi cu cine doreşte. În căsătorie, poate avea pretenţii la maşină şi cont bancar proprii. Dacă lucrează, în majoritatea cazurilor continuă să-şi poarte numele de fată. Oricum, va găsi modalitatea de a vă spune : “eu trebuie sa fiu eu !”. Este infinit de feminină şi îşi cunoaşte valoarea frumuseţii. Are instinctul curăţeniei, se fardează foarte discret şi dovedeşte un pronunţat gust în felul de a se îmbrăca, fiind consultată şi de prietene.

Este calculată şi va încerca să domine bărbatul şi să-l folosească pentru realizarea proiectelor proprii. Face victime mai ales în rândul bărbaţilor mai slabi de înger. Nu permite niciodată bărbaţilor să devină o povară pentru ea. Uşor nehotărâtă când e tânără, cu timpul dobândeşte mai multă siguranţă de sine. De regulă, se căsătoreşte târziu, după ce a avut numeroase legături. De asemenea, nu acceptă să se căsătorească cu un amant mediocru.

Este preocupată tot timpul de ideea de a-şi asigura fericirea. Ia viaţa foarte în serios şi este ferm convinsă că dispune de capacitatea necesară pentru a atinge înaltele scopuri pe care şi le propune. Partea proastă stă însă în faptul că nu este niciodată sigură că le-a atins, căci de fiecare dată o încearcă o nouă ambiţie, care o torturează. Nu este niciodată pe deplin satisfăcută. Nutreşte respect pentru cei care au reuşit în viaţă, solicitându-le sfaturi. De asemenea, îşi respectă şi ascultă superiorii. Predispusă la snobism, este sensibilă la complimente. Odată acceptată şi apreciată, devine mai puţin rezervată. Fiind modestă, deşi îşi rezolvă sarcinile cu competenţă, nu primeşte întotdeauna ceea ce i se cuvine. Alte persoane, cu mai puţin talent, o dau deoparte, dar numai temporar. De multe ori, ea se mobilizează şi îşi depăşeşte eşecurile şi dezamăgirile. Sau se predă. Aceasta este femeia-Capricorn.

Viaţa sexuală

Se aprinde cu uşurinţă. Uneori o puteţi excita cu un simplu gest, cu o îmbrăţişare. Şi nu veţi aprinde un foc scurt, în care ard câteva tufe, ci veţi declanşa un incendiu care va mistui codrul cel mare. Nu este cazul să vă simţiţi jignit dacă preferă să dormiţi în paturi separate, deoarece este vorba tot de o manifestare a independenţei ei. Când vrea să facă dragoste, iar această dispoziţie nu-i lipseşte decât rar, paturile separate nu vă vor deranja câtuşi de puţin.

Nu are nevoie de prea multă pregătire, căci se ambalează foarte repede. Îi place să preia comanda în timpul actului. S-ar putea să înceapă în cadă sau sub duş. După care se parfumează, trecând într-o altă încăpere, unde va începe o altă etapă. Nu încercaţi să-i rezervaţi surprize. Îi place să ştie ce anume urmează în program.

Întrucât dispune de o mare rezistenţă sexuală, îi cere acelaşi lucru şi partenerului. Nu o interesează variaţiile exotice, ci numai intensitatea şi rezistenţa. Nu o atrag experimentele. Obţine rezultate însemnate prin metodele convenţionale şi nu poate înţelege de ce e nevoie de numere de acrobaţie atât timp cât poziţia de misionar oferă, pe o cale mult mai directă, aceeaşi satisfacţie. Întrucât îi place să domine, se simte atrasă pentru poziţiile în care controlează situaţia. Impune ritmul, ceea ce-i oferă satisfacţie. Odată intrată în ritm, mână tot timpul spre final. Îi place să zgârie şi să scâncească. Actul sexual constituie o competiţie sălbatică, iar orgasmul reprezintă o recompensă a acestuia. Ajunge la el de mai multe ori. Îi plac actele prelungite şi posedă neobişnuita capacitate de a face dragoste des.

Nevoia de a face deseori dragoste frizează nimfomania. Când se apropie de momentul culminant, vrea să simtă că pământul se învârteşte, acesta fiind singurul lucru care o interesează. Îi place să muşte. Uneori muşcătura este uşoară, erotică, dar când acest lucru se întâmplă în pragul orgasmului sau în timpul acestuia ea îi scapă de sub control, fiind de-a dreptul dureroasă. Femeia-Capricorn poate părea rece, nefiind însă vorba decât de o armă de apărare. După ce v-a cedat, puteţi conta pe multe surprize plăcute.


Bărbatul

Caracterizare psihosexuală

Când îi spuneţi “noapte bună” şi vreţi să închideţi uşa, piciorul lui vă va împiedica. Pentru nativul din Capricorn refuzul nu reprezintă un răspuns, înfrângerea nu reprezintă un motiv pentru a părăsi câmpul de luptă şi el va insista până când vă va anihila rezistenţa. Evident, există şi cazuri când un “nu” sună ca un “da” sau cel puţin ca un “posibil”. Capricornul este semnul ţapului şi el posedă aceeaşi afinitate pentru actul sexual ca şi cea a patrupedului. Are nevoie de dragoste ca de aer.

S-ar putea să realizaţi încă de la prima întâlnire că bărbatul pe care îl aveţi în faţă este un nativ dintr-un semn de pământ, cu dorinţe animalice de viaţă sexuală, tipul care vrea ca femeia să se conformeze dorinţelor sale. Consideră că în orice femeie, oricât de nevinovată ar părea ea, se ascunde o mare amatoare de senzaţii sexuale. Acordă mai multă importanţă actului sexual decât femeii. Este capabil să profite de partenerele naive si lipsite de experienţă, simţindu-se atras în principal de femei cu mult mai tinere. Plin de temperament, foarte senzual, nu suportă refuzul, cu excepţia cazului când acesta este verosimil şi foarte bine argumentat. Orice ezitare îl irită, considerând-o pierdere de timp. Pentru nativul din Capricorn este foarte important să aibă siguranţa că-l plăceţi. Daţi-i posibilitatea să înţeleagă că ţineţi foarte mult la compania lui şi se va ataşa de dumneavoastră. Este fidel şi nu poate înţelege de ce multor bărbaţi le place să înşele, de ce simt nevoia altor femei, când sunt mulţumiţi de cea cu care trăiesc.

Capricornul este mulţumit să fie numai al dumneavoastră. Preferă să stea acasă decât să meargă la întâlniri şi petreceri. Asta nu înseamnă că veţi duce o viaţă plictisitoare. Capricornul nu se va da niciodată bătut în pat, calitatea actului său crescând odată cu vârsta. Interesul său pentru latura fizică a dragostei nu conteneşte niciodată. Când bărbaţii din alte zodii se retrag definitiv din competiţie, bătrânul Capricorn, sau bătrânul ţap, cum i s-ar mai putea spune, îşi va urca în continuare partenera în pat. Odată cu trecerea anilor tehnica sa n-are decât de câştigat. Faptul că partenera sa îi corespunde în plan sexual nu-l satisface. Aceasta trebuie să i se potrivească şi în alte privinţe: să fie o bună gospodină, o camaradă de muncă şi un prieten credincios.

Este atent, recunoscător, calculat, precaut şi nu se pretează la compromisuri. Nu se va eschiva niciodată atunci când consideră că este dator cuiva. Nu vă aşteptaţi însă la un compromis raţional atunci când dorinţele dumneavoastră intră în conflict cu cerinţele lui. Îşi va atinge scopul chiar dacă va accepta să discute. Nu veţi şti niciodată ce anume gândeşte. Reuşeşte să-şi ascundă gândurile abordând o mască tristă şi îngândurată. Există însă un lucru de care puteţi fi sigură: sub această mască mocnesc focuri tainice. Se apropie de ţel ca un puhoi de lavă. Crede cu fermitate în scopurile sale, ştie că toate talentele de pe lumea asta sunt inutile dacă nu eşti în stare de acţiune, ceea ce reprezintă, de fapt, cheia succesului său în dragoste şi în muncă.

Conducător înnăscut, reuşeşte în majoritatea cazurilor să răzbească la postul râvnit. Este o fire practică, decisă şi ambiţioasă. Cei care l-au ajutat vor beneficia întotdeauna de recunoştinţa sa. În caz de eşec, dă dovadă de supleţe, ştie să reziste, reuşind de fiecare dată să depăşească momentul. Este adevărat că nativii din Capricorn se căsătoresc de cele mai multe ori din interes, firile lor practice nu văd de ce dragostea n-ar putea merge mână-n mână cu interesele lor. Este oare mai greu să te îndrăgosteşti de o femeie bogată decât de una săracă? Este oare mai romantic să faci dragoste într-o colibă decât într-un budoar luxos? Sau e mai excitant oare să faci dragoste cu maţele goale? Este o fire senzuală. Atinge înălţimile dragostei prin participare. Într-o prietenie afectivă cere cât mai mult şi dă pe cât posibil mai puţin. Atitudinea pe care o au faţă de femei, precum şi priceperea lor de a opera cu bani explică faptul că mulţi bărbaţi din Capricorn devin vânzători de publicaţii şi articole porno.


Viaţa sexuală

Sexul trezeşte în bărbatul-Capricorn lucrul cel mai bun de care acesta este în stare. Este convins că dragostea poate fi înţeleasă numai atunci când partenerii înţeleg pasiunea fizică. Îşi planifică activitatea sexuală în acelaşi mod în care-şi planifică şi viaţa interioară. În dragoste, ca şi în toate celelalte domenii, nativul nu este impulsiv. La el totul este schematic şi planificat. Preferă ca femeia să-i cunoască preferinţele şi să-i vină în întâmpinare. Partenera trebuie să realizeze ce anume îl excită şi să-i ofere în permanenţă surprize plăcute. Se ştie că de fiecare dată când o doreşte, trebuie să-i stea la dispoziţie - pătimaşă şi seducătoare.

Se mândreşte cu posibilităţile sale sexuale şi cu capacitatea de a satisface o femeie fără cel mai mic efort. Are rezistenţa unui maratonist. Printre Capricorni puteţi găsi bărbaţi care se retrag în pragul orgasmului, îi permit partenerei să acţioneze oral, apoi reiau actul făcând-o să ţipe de plăcere. Actul sexual devine un ritual încărcat de patimă şi de tensiune, pe care îl oficiază cu măiestrie. Dacă femeia încearcă să-l întrerupă şi să schimbe poziţia, acest lucru nu îl deranjează. Ea se poate duce la baie, iar el o va aştepta tot în stare de erecţie.

Este de părere că actul sexual trebuie executat în confort, pe un pat bine aşternut, de pildă, sau pe o blană de urs întinsă înaintea căminului. Vă puteţi apoi muta în pat sau puteţi continua să faceţi dragoste dansând. Dacă sunteţi mult mai scundă decât el, veţi continua actul încolăcindu-i mijlocul cu picioarele şi gâtul cu braţele.

Este capabil să vă sfâşie hainele sau să vă rănească. Cu cât veţi face mai multe eforturi pentru a-l respinge, cu atât îl veţi întărâta şi mai mult, lucru care le place unor femei. În cazul unor nativi Capricorn, devine evidentă existenţa unei strânse legături între emoţiile sexuale şi cruzime. Pe de altă parte, conştienţi de importanţa acestei rezistenţe de care sunt capabili în actul sexual, ei recurg la tot felul de artificii pentru a o spori.

Capricornul este înclinat spre perversiune şi sadism. Majoritatea preferă să ejaculeze pătrunzând pe la spate. Pentru a-i înţelege comportamentul trebuie pornit de la faptul că el este un tip atât de introvertit încât nu este capabil de a colabora cu partenerul sexual. Dacă i se opune rezistenţă, recurge la violenţă.



Zone erogene

Bărbaţilor nativi din Capricorn le place ca femeile să-l mângâie cu sfârcurile pe faţă. Pe gură, pe piept s.a.m.d., provocându-le astfel o senzaţie divină. Pasiunea femeii-Capricorn se trezeşte atunci când partenerul ei o sărută îndărătul genunchiului sau în zona buricului, unde pielea ei este foarte sensibilă. Atât bărbaţii cât şi femeile născute sub acest semn reacţionează la masajul care începe sub şale şi continuă pe spinare în sus. La un mare procent de Capricorn şi subsuoara constituie o zonă de mari satisfacţii sexuale.

Niciun comentariu: