duminică, 8 mai 2011

Balanţa 24 septembrie – 23 octombrie

Planetă călăuzitoare : Venus.

Cifră favorabilă : 6 şi toate numerele divizibile cu 6.

Simbol astrologic : Balanţa.

Culori astrologice : albastru, purpuriu, acvamarin.

Pietre astrologice : smarald, safir, opal, perle şi beril.

Caracterizare generală

Nativii din Balantă sunt marcaţi prin tendinţe spre armonie, calm, şi ordine. Sunt adepţi ai unor soluţii de compromis, ţin la dreptate şi la înţelegere reciprocă. Conflictul şi agresivitatea le sunt străine, ceea ce nu înseamnă că sunt pasivi sau fricoşi. Când nu dispun de o altă soluţie, nativii se aruncă în luptă cu o înverşunare neaşteptată.

Atât femeile cât şi bărbaţii născuţi în zodia Balanţei sunt dotaţi cu farmec şi cu o înfăţişare atrăgătoare. Manifestând interes pentru artă şi beletristică, ei dispun adeseori de capacităţi artistice şi de harul elocinţei, din rândurile lor formându-se numeroşi lucrători ştiinţifici, profesori, artişi şi scriitori. Sunt prieteni minunaţi, cărora li se pot încredinţa secrete importante. Au şi ei însă neajunsurile lor, mai ales când s-au născut într-o poziţie nefavorabilă a aştrilor. Atunci apar pe lume indivizi superficiali, risipitori şi escroci, calomniatori şi mincinoşi. Nativilor acestui semn le place să citească cărţi plăcute, să vadă filme cu happy-end, să asculte o muzică uşoară şi plăcută. Din natură sunt paşnici şi imparţiali, dar reacţionează cu vehemenţă la orice act de nedreptate. Se ataşează cel mai mult de propria lor persoană, ceea ce face ca despărţirea de partener să se consume într-un mod mai puţin dureros decât sub alte semne.


Femeia

Caracterizare psihosexuală

Se remarcă prin frumuseţe, printr-o structură delicată şi prin profundul ei simţ pentru ceea ce este frumos. Manierele şi îmbrăcămintea ei sunt întotdeauna la înălţime, îi plac parfumurile, bijuteriile şi încearcă să trăiască în lux. Apreciază frumuseţea în toate formele ei – în muzică, în artele plastice, în arhitectură şi la oameni. Locuinţa ei se distinge întotdeauna prin eleganţă. Este exigentă în relaţiile cu bărbaţii, pe care îi consideră anexă la diamantul de pe inel, meniţi să-i sporească siguranţa de sine. Cei care nu se dovedesc în stare de aşa ceva vor fi sfătuiţi să-şi ia tălpăşiţa.

Îi place să-şi studieze mişcările şi să-şi admire farmecul. Nativa acestui semn este critică, voind să fie la înălţimea marilor sale exigenţe, ceea ce o face să opereze corecţiile necesare. Nu există nimic straniu în faptul că femeia-Balanţă este considerată întruchiparea farmecului. Tendinţa ei spre inconstanţă este reală. Îşi propune să-i cucerească pe toţi bărbaţii atrăgători care-i ies în cale, pentru a se lansa curând într-o nouă cucerire.Poate uita mai repede decât oglinda. Cu mici excepţii, ataşamentul de care se dovedeşte capabilă este destul de superficial şi efemer. Semnul ei fiind călăuzit de Venus, nativa este foarte experimentată în arta dragostei. Nu uitaţi însă de dezgustul ei pentru tot ce nu este atrăgător. Dacă nu dispuneţi de o înfăţişare cât de cât agreabilă, având, de pildă, burtă sau braţe slăbănoage şi fleşcăite, înainte de a vă dezbrăca, asiguraţi-vă că lumina este stinsă. În caz contrar, nu este exclus ca partenera dumneavoastră să facă brusc o migrenă sau să se retragă în baie pentru a se încuia acolo. Femeia-Balanţă preferă lumea de artă celei a afacerilor, un actor, cântăreţ, scriitor, pictor sau muzician având oricând prioritate.

De fapt, pe nativa din Balanţă nu întotdeauna o interesează bărbatul în sine. Pentru ea este important să fie admirată, să simtă prezenţa unui bărbat în preajmă, pentru a se simţi în formă şi pentru a-şi putea îndrepta întreaga atenţie spre sine însăşi. Când lucrurile nu merg pe calea dorită, nativa se strânge în carapace şi devine rea, meschină. Aspiră la perfecţiune şi tot ce o împiedică s-o atingă devine criticabil. Dacă, de pildă, aduce vorba de bani, partenerul ei se face vinovat de cea mai impardonabilă greşeală. Nativa din Balanţă consideră că banii sunt făcuţi pentru a fi cheltuiţi, nu pentru a discuta despre ei. Unicul interes pe care-l pot trezi banii sunt obiectele frumoase ce pot fi cumpărate cu ei : bijuterii, blănuri ş.a.m.d. Socotelile în sine n-o interesează. Îi place să citească cărţi plăcute, să vadă filme cu happy-end, să aibă locuinţa plină cu flori, să asculte o muzică uşoară şi plăcută. Calmă şi echilibrată, ea este uneori capabilă de o vitalitate excepţională, urmată apoi de stări depresive, în care totul va fi văzut în negru.

În problemele de amănunt atinge perfecţiunea. Este tipul omului care ar opera modificări în amplasamentul şezlongurilor de pe puntea Titanicului chiar în momentul în care acesta se scufundă. Nu încercaţi să-i impuneţi voinţa dumneavoastră, căci nu vă va asculta. Dacă insistaţi,vă veţi izbi de o încăpăţânare cumplită. Cu cât strângeţi mai mult şurubul, cu atât o faceţi mai rigidă. Vorba dulce şi o comportare plina de solicitudine reprezintă singura modalitate de a face faţă negativismului ei. Este extrem de feminină şi înţeleaptă, are harul vorbirii, dispune de temperament. În stările ei depresive,devine total dezorientată şi nehotărâtă, aşteptând să fie călăuzită la fel cum un orb îşi aşteaptă câinele. Femeia-Balanţă este multilaterală, sigură de farmecul ei.


Viaţa sexuală

Adoră “spectacolul”. Când apare prima oară într-un dezabie complet transparent, va avea grijă să aibă lumina din spate, pentru un cât mai bun efect. Pregăteşte cu migală scena actului sexual. Îi place să studieze reacţiile amanţilor, impresia pe care o produce acestora. Preferă o perioadă lungă de pregătire: de ce trebuie să ne grăbim, doar noaptea e facută pentru dragoste. Îi plac toate jocurile preliminare inclusiv cele verbale. Ar fi încântată dacă partenerul i-ar recita cu pricepere câteva versuri dintr-un sonet de dragoste. Este conştientă că flirtul reprezintă o artă, nu un efort fizic. O seară în pat încununată cu succes constituie un triumf reciproc. Femeie-Balanţă nu reprezintă o cetate, pentru a putea fi cucerită prin asalt. Fiind sigură de sexualitatea sa, o pune deseori în evidenţă şi acţionează provocator, în chip neaşteptat. În pregătirea actului sexual, se unge uneori cu uleiuri aromate. Dacă vreţi să-i satisfaceţi nevoia de spectacol, placaţi tavanul dumneavoastră cu oglinzi, asiguraţi efecte speciale de lumină. Îi place să zacă goală în timp ce amantul ei îi masează spatele, începând de la şolduri, cu mişcări tandre şi concentrice, pentru a ajunge la omoplaţi. Se întoarce apoi pe spate, pentru repetarea masajului de aceeaşi manieră. Este stăpâna “capcanei” lui Venus – femeile născute sub acest semn posedă un excepţional control al muşchilor vaginali, pe care şi-i pot contracta şi relaxa, determinând astfel ejacularea parteneruleui fără a recurge la alte mişcări.

Dacă vă petreceţi noaptea împreună, nu o treziţi pentru micul dejun, lăsaţi-i câteva rânduri pentru o întâlnire mai târzie, când îi veţi putea spune cât de încântat aţi rămas. Este supersensibilă la orice atingere a capului. Nu fiţi niciodată brutal cu ea. Nu ezită să vă spună “da” când folosiţi calea normală, dar va servi un “nu” categoric bărbatului care o abordează ca un urs. Are un corp dispus la risipă sexuală, dar mintea ei persistă pentru cumpătare. Nu încercaţi nimic pe bancheta maşinii sau în condiţii similare.

Este extrem de feminină şi – după cum am mai arătat – o exhibiţionistă instinctivă. Îi place să îmbrace bluze semitransparente fără sutien, să-şi “piardă” pe plajă partea de sus a costumului de baie, să poarte fuste mini şi este amabilă cu toţi cei care îi apreciază frumuseţea. Îşi iubeşte corpul, pe care şi-l ştie creat pentru a fi privit şi admirat. În timp ce se plimbă goală prin faţa dumneavoastră (de multe ori chiar şi în dreptul ferestrei deschise), va aprecia orice iniţiativă sexuală pe care o veţi manifesta. Vrea să ştie că pur şi simplu nu rezistaţi impulsului de a o atinge şi îmbrăţişa. Deseori, autoadmirându-se, femeia-Balanţă ajunge la narcisism (stare la care o împinge propriul ei corp). Diferenţa dintre autosatisfacere şi narcisism este de ordin psihologic. Narcisistele sunt într-adevăr îndrăgostite corpul lor, pe când cele care se autosatisfac o fac numai pentru plăcerea fizică. Puteşi conta pe faptul că femeia-Balanţă va găsi o modalitate de a vă dubla sau tripla plăcerea. Ea este preferată îndeosebi de cei cărora le place să-şi fixeze plăcerea pe anumite părţi ale corpului. Le vine în întâmpinare tuturor celor care se ataşează de părul, mâinile, degetele picioarelor, genunchii şi de orice alte componente ale corpului ei. Şi de ce nu, din moment ce e atât de frumoasă, pe cât se crede, de ce să nu fie la fel şi toate părţile ei componente?


Bărbatul

Caracterizare psihosexuală

Fiind nativ din Balanţă, tot ce îşi doreşte ţine de echilibru şi armonie. Viaţa poate fi aidoma unui val, când cu partea de jos în sus, când invers, dar nu va renunţa la încercările sale de a-şi realiza echilibrul. Natura sa sensibilă este fericită atunci când lumea din preajmă e orânduită şi echilibrată. Nu este, de regulă, tipul atletului, nu-i place să participe sau să privească jocuri sportive. Este un bun interlocutor şi vă vrea la acelaşi nivel. Este amabil şi dispune de un dezvoltat simţ al dreptăţii, acordând fiecăruia ce i se cuvine ; mai ales este un bun diplomat şi are un dezvoltat simţ al umorului. Paşnic şi prietenos din fire, reacţionează acut la orice nedreptate. Se decurcă de minune cu subordonaţii şi colegii., care se simt minunat cu el. Instinctul său de compromis şi acomodare îl ajută la realizarea comunicării.Întrucât se decide cu greutate, încearcă să fugă atunci când este vorba de luarea unor hotărâri importante. Are deseori nevoie de un partener, care să efectueze partea emoţional-ingrată a unei activităţi, concedierea unui angajat necompetent, de pildă. Într-un litigiu de servici, ar prefera ca hotărârea să fie luată de un for imparţial, un juriu, de exemplu, din care, fireşte, să facă şi el parte. Bărbatul nativ din balanţă este suficient de tenace pentru a-şi urma drumul evitând apariţia unor elemente şi opinii personale. Atunci când lucrurile nu evoluează pe calea pe care şi-o doreşte, veţi constata că sub exteriorul său raţional, corect şi tolerant se ascunde o fire destul de diferită.

Dispune de o intuiţie foarte sigură, aşa că nu vă lăsaţi ispitit să-l induceţi în eroare. Singurul moment în care ceva îi poate scăpa privirii este acela când îşi trage puloverul. Ştie să ajungă la esenţa lucrurilor şi dacă este nevoie apelează în acest scop şi la razele roentgen. Deşi este capabil să privească prin dumneavoastră, va încerca să vă înţeleagă argumentele, fără să le abordeze emoţional, al având oroare de scene. Bărbaţilor nativi din Balanţă le place frumuseţea arhitecturii, a muzicii, a teatrului şi a femeilor ! În perioada în care le face curte, îşi foloseşte farmecul ca pe o armă. Cunoaşte multe modalităţi pentru a seduce o femeie, dar se confruntă cu o problemă : atunci când femeia s-a decis, el nu realizează dacă o vrea sau nu. Cauza acestei nehotărâri se rezumă la faptul că în momentul respectiv el pune în balanţă delicata problemă : este oare totul perfect ? şi la cel mai mic element de îndoilaă o ia de la început. Există partenere cărora le place acest lucru, ele găsind de obicei o plăcere deosebită în prelungirea peste măsură a flirtului. Nu vă pierdeţi speranţa, arătaţi-i cât de mult îl doriţi şi veţi vedea că va reveni curând la dumneavoastră. Nativul Balanţei este decis să-şi satisfacă partenera chiar dacă pentru acest lucriu îşi va pierde toată noaptea.

În dragoste puteţi obţine mai mult decât îi daţi. Consideră că actul sexual este o plăcere reciprocă şi are răbdarea necesară de a-şi satisface partenera. Asiguraţi semiobscuritatea necesară, nu fiţi vulgară şi nerăbdătoare. Singura dumneavoastră grijă este de a-i arăta clar ce anume doriţi, cum şi când. Veţi vedea că este dispus să vă ofere satisfacţie.

Bărbatul-Balanţă este vulnerabil la flatare. Cu câteva complimente bine alese îl puteţi determina să facă aproape orice. Este deosebit de delicat, ceea ce îl face deseori victima femeilor agresive, mai ales atunci când acestea ştiu ce anume doresc de la el. Se îndrăgostesc foarte uşor. O dată ajuns în această situaţie, îi este aproape imposibil să se eschiveze de la angajare, mai ales că are oroare de scandaluri. Femeia dispusă să-i facă o scenă a câştigat anticipat. Interesul său pentru sexul opus începe din adolescenţă, însoţindu-l de-alungul întregii sale vieţi, deşi este dispus să se căsătorească cu uşurinţă. Elaboraţi împreună planurile de căsătorie, dar nu-l includeţi în pregătire. Nu-i place să se ocupe de amănunte. Acest lucru îl deprimă. Va fi foarte fericit să constate la dumneavoastră un caracter egal, fără multe ieşiri emoţionale. Face cu greu deosebire între prietenie şi dragoste. Are sentimentul proprietăţii particulare, deci nu flirtaţi cu alţi bărbaţi. Este evident că îi plac femeile care se îmbracă bine şi au părul lung. O remarcă : dacă îmbrăcămintea dumneavoastră arată ca şi cum ar putea fi oricând scoasă, el va fi obsedat de acest lucru.


Viaţa sexuală

Deşi simte nevoia de a fi condus, reţineţi că arde de nerăbdare să vă ofere plăceri şi că nu există lucruri pe care să nu le fi încercat. Este foarte preocupat de gradul în care dumneavoastră sunteţi satisfăcută. Folosiţi vârfurile degetelor, căci reacţionează la orice atingere. Nu fiţi nerăbdătoare. Dacă încercaţi să-i forţaţi ritmul, starea lui de excitaţie se va stinge. Rafinamentul său îl poate împinge la un joc preliminar foarte excitant, dacă acest lucru vă face plăcere. Combinaţia de dibăcie şi senzualitate poate duce orice femeie în stare de excitaţie. Cunoaşte în intimitate anatomia femeii, are o imaginaţie erotică şi o intuiţie exactă. Fizicul său de obicei slab nu trebuie să vă inducă în eroare.

Bărbatul nativ din Balanţă este foarte rezistent. Nu se grăbeşte, dar este rezistent şi de regulă se întâmplă ca dumneavoastră să fiţi prima care va spune “Ajunge!”. Important este că îi place să facă dragoste şi că evită durităţile. Ştie cum să îmbrăţişeze corpul femeii, procedând astfel încât, o dată cu ultimul dessous, ea să fie gata excitată. În jocul preliminar este răbdător, sensubil şi plin de imaginaţie. Ceva mai mult, pasiunea sa nu este dintre acelea care se sting în cinci secunde, ignorând un întreg univers de senzaţii dumnezeieşti. În timpul comunicării sexuale este insistent, puternic şi dispune de mai multă rezistenţă decât şi-ar dori partenera. Pentru el actul sexual reprezintă o trăire, nu doar o ieşire grăbită dintre cearşafuri. Se gândeşte la plăcerea dumneavoastră în clipa în care vă sărută sânii, vă suge degetele picioarelor etc.

Când degetele lui vi se plimbă pe corp, ştie cu exactitate ce impulsuri pornesc spre creierul dumneavoastră. Dacă sunteţi tipul de femeie care poate rezista şi se poate bucura de întregul joc preliminar, fără a încerca vreun sentiment de insatisfacţie şi nerăbdare, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Dacă consideraţi că tot acest joc preliminar va provoca un deznodământ pripit, atunci ţineţi-l sub control, făcând acest lucru cu mult tact. Dacă aţi uitat să vă luaţi pilula sau dacă n-aveţi la îndemână alt mijloc anticoncepţional, puteţi conta pe înţelegerea partenerului dumneavoastră. Nu se va eschiva de la nici un lucru care vă va face plăcere. Vrea insă să ştie cu exactitate, încă îninte de a începe, ce anume aşteptaţi de la el. Nu este fidel, dar majoritatea legăturilor sale vor fi de suprafaţă. Nu vede nimic rău în a avea câteva legături concomitenet. Bărbaţii nativi din Balanţă plac femeilor, cei mai mulţi gigolo fiind născuţi sub acest semn. Întrucât personalitatea Balanţei este foarte fin cumpănită între cele două sexe, el este deseori bisexual, natura sa amiabilă şi tolerantă fiind aptă pentru relaţiile bisexuale.

Zone erogene

Partea inferioară a spinării şi şezutul sunt zonele sensibile ale Balanţei. În locuri publice, dansând sau chiar în timpul unei plimbări, mângâiaţi cu degetele partea inferioară a spinării. În condiţii de intimitate, apucaţi-o de şezut şi deplasaţi-vă apoi, cu mişcări circulare, palmele spre spinare. Pentru toate femeile-Balanţă, fundul constituie o zonă erogenă foarte sensibilă, ce poate fi masată, bătută uşor şi chiar pleznită în joacă. De asemenea, nativei îi plac poziţiile sexuale la care participă şi cu această zonă.

Niciun comentariu: