duminică, 21 iunie 2009

Top al celor mai stupide procese


Totul a început în 1992, când o femeie din SUA a dat în judecată McDonald`s, după ce s-a ars cu o cafea cumpărată de la faimoasa companie.
Toată lumea a râs de ea, până în momentul în care a primit 2,9 milioane de dolari drept despăgubire.
De atunci, procesele ridicole s-au ţinut lanţ nu numai în SUA, dar şi în restul lumii.

Acesta este topul celor mai stupide procese, întocmit de The Independent:

1. Pe locul întâi în topul celor mai ridicole acuzaţii în instanţă se află procesul unui bărbat din Michigan. Richard Overton a dat în judecată Budweiser. Acesta a fost dezamăgit că, după ce a băut celebra bere, nu a fost înconjurat de femei, aşa cum văzuse în reclamă. Omul dorea despăgubiri în valoare de 10.000 de dolari.

În reclamă, două femei frumoase apăreau în faţa a doi camionagii ca o recompensă pentru că aceştia beau bere. Omul a repetat scenariul acasă şi, surpriză, femeile nu au apărut. Supărat, acesta a dat în judecată Budweiser.

2. Locul al doilea este deţinut de un puşcăriaş din Virginia. În 1995, acesta s-a dat singur în judecată, pe motiv că, prin crima comisă, i-au fost încălcate drepturile civile şi convingerile religioase. El şi-a cerut despăgubiri de 5 milioane de dolari. Spera că statul va fi nevoit să plătească în numele lui.

3. Un alt caz ciudat este cel al unui judecător care a dat în judecată spălătoria de cartier, pentru că i-a rătăcit pantalonii. Omul a cerut despăgubiri în valoare de 65 de milioane de dolari. Potrivit acestuia, pierderea pantalonilor i-ar fi provocat “suferinţă mintală, disconfort şi dezechilibru interior”.

4. Nici primarul oraşului turc Batman nu s-a lăsat mai prejos. El a dat în judecată compania Warner Bros, pentru că a utilizat numele oraşului Batman în filmul “Cavalerul Negru” fără a-i cere permisiunea.

5.Rolf Eden, în vârstă de 77 de ani, a încercat să dea în judecată o tânără în vârstă de 19 ani, pe motiv că l-ar fi discriminat din cauza vârstei. Fata nu a vrut să se culce cu el.

6.Un om de afaceri spaniol a vrut să dea în judecată familia băiatului de 17 ani pe care l-a ucis într-un accident de maşină. Acesta era supărat că i-a stricat maşina. Băiatul circula noaptea pe bicicletă fără semnale reflectorizante.

7.Allen Heckard , sosia lui Michael Jordan, a dat în judecată compania Nike. Bărbatul cerea despăgubiri de 832 milioane de dolari, deoarece compania l-a făcut pe Jordan atât de cunoscut, încât, indirect, i-a provocat lui suferinţe emoţionale.

8.În 1996, Oliver Stone a fost dat în judecată de părinţii unei tinere care a rămas paralizată după ce a fost împuşcată pe stradă. Oamenii susţineau că filmul său, “Născuţi asasini”, i-ar fi determinat pe cei doi tineri să o rănească pe fată.

9.Un alt proces care a tras atenţia presei este cel intentat de un american. Acesta i-a cerut fostei lui soţii să-i returneze rinichiul pe care i-l donase cu opt ani înainte de divorţ.

10. Pe ultimul loc în topul întocmit de The Independent se află procesul intentat de publisherii muzicali ai lui John Cage lui Mike Batt. Bratt a fost acuzat de plagiat al tăcerii pentru melodia ”A Minute’s Silence” care ar fi imitat ”4′33″ a lui John Cage.

Niciun comentariu: