duminică, 24 februarie 2013

Retete pentru prichindei





Carne de vitel cu legume asortate (dupa 8 luni) 30 g de carne de vitel (escalop sau muschi) 1 morcov taiat in bucati 1 cartof mic o jumatate de ceasca cu mazare verde o jumatate de inima de anghinare o jumatate de bulb de anason un sfert de ceapa o bucatica de unt de dimensiunea unei alune putina sare Se prajeste usor carnea taiata in bucatele cu ceapa, untul si sarea. Se adauga putina apa, si toate legumele taiate in bucatele. Se lasa sa fiarba. (Dupa ce copilul a implinit 1 an, se poate lega sosul cu 1 albus de ou, dupa oprirea focului).
Jambon cu paste fainoase (dupa 8 luni) 40 g de paste fainoase alfabet (sau alt tip de paste fainoase) jumatate de felie de jambon bucatica de unt de dimensiunile unei alune putina sare Se pun pastele fainoase intr-o cratita cu apa sarata, care fierbe si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se taie jambonul marunt (inlaturand grasimea). Dupa ce pastele au fiert, se scurg, se amesteca cu untul, se aseaza pe o farfurie cu jambonul langa ele si se servesc.
Crema de miel si sparanghel ( dupa 10 luni) 20 g de carne de miel fiarta (jigou sau coaste) 100 g de sparanghel (proaspat sau congelat) 1 cartof mare 50 ml de iaurt gros (40% grasime) 1 fir de asmatui/hasmatuchi Se fierb sparanghelul si cartoful in bain marie sau in apa clocotita (nesarata). Cand sunt fierte bine se strivesc impreuna cu carnea, si totul se amesteca cu hasmatuchi si iaurtul gros pana se obtine o crema grasa. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte.

Niciun comentariu: