duminică, 17 februarie 2013

5 idei de înfrumuseţare cu ulei de măsline

Uleiul de măsline are reputaţia de a fi nu doar sănătos pentru inimă, ci şi un produs natural de îngrijire a pielii, a unghiilor şi a părului. În plus, are darul de a fi absorbit rapid şi este benefic pentru copii. Uite cum îl poţi folosi!
Pentru unghii
Dacă unghiile tale sunt fragile şi se rup uşor sau se exfoliază, ai nevoie doar de două linguriţe de ulei de măsline şi puţină apă călduţă, în care să le înmoi timp de 30 de minute. În acest interval de timp, unghiile vor absorbi uleiul şi vor deveni mai puternice şi mai strălucitoare.
Pentru mâini
Uleiul de măsline este foarte bun şi în cazul în care ai pielea mâinilor uscată. Masează-le cu puţin ulei la finalul zilei, înainte să te culci. Uleiul va acţiona până dimineaţa şi-ţi va catifela pielea.
Pentru buze
Dacă ai buzele uscate, masează-le cu puţin ulei de măsline, de 2-3 ori pe zi. Folosirea frecventă a uleiului de măsline pentru buze, previne uscarea şi crăparea lor.
Pentru păr
Încălzeşte uleiul de măsline şi aplică-l apoi la rădăcinile firelor de păr. Masează blând, cu mişcări circulare, pentru ca uleiul să fie absorbit de scalp. După 30 de minute, spală-ţi părul cu un şampon moale, de preferat unul pe bază de plante. Contra mătreţii, amestecă puţin ulei de măsline cu câteva picături de zeamă de lămâie, cu care îţi masezi scalpul. Uleiul de măsline este benefic şi în situaţia în care observi că-ţi cade părul, dacă-l amesteci cu un gălbenuş de ou. Masează scalpul cu acest amestec şi aşteaptă 30 de minute până la clătire. Proteinele din ou şi mineralele din uleiul de măsline întăresc părul şi previn ruperea lui.
Contra vergeturilor
Folosit în masaj, o dată pe săptămână, uleiul de masaj menţine elasticitatea şi catifelarea pielii corpului, prevenind apariţia vergeturilor. Este ideal pentru femeile însărcinate şi pentru pielea bebeluşilor.

Niciun comentariu: