duminică, 24 februarie 2013

Retete pentru prichindei





Ciorba chinezeasca (dupa 9 luni) 30 g de taitei fini chinezesti (raionul de produse exotice) sau de fidea 50 g de fleica de vaca tocata marunt 200 ml de apa jumatate de tableta de concentrat de supa cu carne de vita cateva picaturi de suc de lamaie (facultativ) Se pun pastele fainoase intr-o cratita cu apa care fierbe si se lasa sa fiarba in clocot 12 minute. Se dilueaza tableta de concentrat de supa cu carne de vita in 200 ml de apa calda si se lasa sa fiarba 3 minute. Se fierbe carnea, si, apoi, se farimiteaza. Cand taiteii sunt fierti, se aseaza pe o farfurie adanca impreuna cu carnea. Se varsa deasupra taiteilor si a carnii sosul obtinut prin diluarea tabletei cu concentratul de supa cu carne de vita, se adauga cateva picaturi de suc de lamaie (dar nu prea multe) si se serveste. Nu se pune sare: tableta de concentrat contine deja sare.
Supa alfabet (dupa 9 luni) 1 morcov 1 cartof partea alba a unei bucati de praz 25 cl (250 ml) de lapte semismantanit 20 g de paste fainoase alfabet
putina sare
bucatica de unt cat o aluna
Toate legumele se spala, se curata si se taie in bucati, apoi se fierb in bain marin 20 de minute. Dupa aceea, legumele sunt zdrobite, si se pun intr-o cratita cu lapte si sare, si se lasa sa fiarba inabusit, pe foc mic 10 minute. Se pun si pastele fainoase in cratita si se mai lasa sa fiarba 5 minute, amestecand incontinuu.

CARNE
Rulada de praz cu sunca (peste 10 ani)
2 fire de praz
4 felii de sunca
cascaval ras
sos Bechamel
Taiati prazul in lungime si spalati-l bine de pamant. Fierbeti-l in apa clocotita cu putina sare pana se inmoaie.
In timp ce prazul fierbe, pregatiti sosul Bechamel. Asezati pe fiecare felie de sunca jumatate de fir de praz si putin cascaval ras. Rulati feliile de sunca si asezati-le intr-un vas pe care il veti introduce in cuptor. Acoperiti cu sos bechamel si cascaval ras. Lasati la gratinat cateva minute.

Niciun comentariu: